Hello Android ;-)

Twee jaar na de start van Roamler is het zo ver. Vanaf vandaag is Roamler voor Android te downloaden uit de Google Play Store! Al vanaf het begin van Roamler kregen we de vraag of we ook niet een versie voor Android konden maken. We zijn daar bewust niet meteen mee begonnen. We hebben verschillende redenen waarom we nu wel deze versie releasen:

Als startup zijn de resources schaars. Door eerst op een platform te ontwikkelen waarin we veel variabelen onder controle hadden, hebben we eerst een versie kunnen ontwikkelen waarvan wij weten dat ie werkt. We hebben voor de iPhone 33 updates naar de AppStore moeten sturen voordat we bij de versie waren waar we nu zijn. Door focus te hebben op 1 platform besparen we aandacht, tijd en geld.  We wilden liever op 1 platform een heel goed product hebben dan op verschillende platforms een matig product.

Daarnaast breiden we met Roamler uit. In de nabije toekomst ook naar landen waar iPhone niet zo’n groot marktaandeel heeft als in Nederland, UK of Zweden. Om daar onze opdrachtgevers van goede informatie te kunnen voorzien hebben we ook support nodig op andere platforms. Daarover later meer!

De versie die nu in de Play Store staat is af op 1 feature na. De activity stream zit er nog niet in. Deze is nog niet af. We hebben de tijd genomen om de basisfunctionaliteit zo goed mogelijk te maken.  De app werkt alleen op Android 4 en hoger. Android 4 is nu zo’n anderhalf jaar op de markt en verreweg de meeste telefoons met Android die nu verkocht worden hebben deze versie.

Een select gezelschap van Roamlers (vaak ex iPhone gebruikers) hebben de afgelopen weken ons geholpen de huidige versie te testen. Ondertussen worden er al behoorlijk wat opdrachten via Android ingestuurd!

De Android versie werkt hetzelfde als de iPhone app. Bepaalde navigatie kan wat afwijken van de versie die je wellicht al kent. Ook heb je voor de Android versie een invite code nodig. Invite codes werken zowel op iPhone als op Android versies van Roamler. Er zijn verschillende manieren om aan een invite te komen. Check bijvoorbeeld deze link:  http://blog.roamler.nl/?page_id=2508

Ook voor deze versie geldt weer crash is cash. Lees de spelregels hieronder, comments mogen hieronder worden geplaatst. Android is voor ons een nieuw avontuur. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Naast het feit dat je vanaf vandaag de Android versie van de app kunt downloaden,  bestaan we twee jaar! Daarom trakteren we. Dus zit jij in level 2 of hoger kijk dan snel in de app waar je jouw traktatie kunt ophalen. Fijne ‘Roamler’ verjaardag allemaal!

Update: Leuk! AndroidPlanet en AndroidWorld hebben meteen een leuk stuk over Roamler geschreven. Minder leuk: het formulier werkt niet lekker als je geen code hebt. We werken eraan!

Spelregels
Heb je een crash gevonden, probeer dan allereerst de crash te reconstrueren, zodat duidelijk is wanneer de app crasht. Geef duidelijk aan wat je doet voordat de app crasht zodat wij het kunnen nabootsen en de oorzaak kunnen vinden. Beschrijf je crash hieronder EN stuur deze naar barbera@roamler.com. Vermeld daarin ook je type telefoon en gebruikersnaam.

De eerste tien, goed doorgestuurde crashes (geen bugs) zijn 50 euro waard en kun je hieronder in het blog kwijt. Een eerder ingezonden crash kun je niet nogmaals melden. Via dit blog houden we je op de hoogte van de crashes. Deze actie loopt tot vrijdag 21 juni, 16 uur.

Update maandag 26 juni

Het registratie formulier werkt weer. Je krijgt een duidelijk melding als er voldoende Roamlers in je regio zijn.
Tot nu toe zijn er drie duidelijke, reproduceerbare crashes genoemd:

1) Bij de menu’s onder Account (Saldo, Vrienden etc.) crasht de app bij een kwart slag draaien. John meldde deze crash en verdient daarmee 50 euro. Deze crash is deels opgelost.
2) De app crasht wanneer je een opdracht selecteert terwijl je geen locatieservices aan hebt staan. Thijs benoemde deze crash als eerste; deze inmiddels is gefixt.
3) John vond eveneens een crash in de nieuwe versie, wanneer je een vriend (via Facebook, Twitter of Roamler) wilt toevoegen. Aan het fixen van deze crash wordt gewerkt.

De crash=cash actie is afgerond, de Roamlers met een goed omschreven, reproduceerbare crash ontvangen via de app informatie over de actie.

Roamler 1.6.6

Vandaag is Roamler versie 1.6.6 voor de iPhone uitgekomen. In deze release zijn er een paar kleine fixes:

Twitter en Facebook sharing zijn vernieuwd. Toen we met Roamler begonnen had iOS nog geen ondersteuning voor Twitter en Facebook. De afgelopen 2 jaar heeft Apple native ondersteuning ingebouwd voor Twitter en Facebook. Wij maakten nog gebruik van een eigen oplossing. Het werd hoog tijd deze te vernieuwen.

Verder hebben we op veler verzoek toelichting bij de badges gemaakt. Je kan er nu op klikken en dan zie je een (nog ietwat summiere) beschrijving van de badge. Over badges gesproken; gebruik je de badges? Wat vind je er van? Wil je meer badges of zijn ze maar onzin. We zijn benieuwd naar je mening!

 

Roamler wint RWS Award!

Wie Twitter in de gaten heeft gehouden had het al kunnen lezen. Maar voor die dat nog gemist heeft; Roamler heeft de RWS Award gewonnen. De wat?!

Afgelopen dinsdag kregen we hem zomaar uitgereikt. De RWS Award. Totaal onverwacht. Dit omdat Roamler best een vreemde eend was tussen alle grote infra bedrijven. De Rijkswaterstaat Award (RWS Award) is een jaarlijkse onderscheiding voor opdrachtnemers die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

We zijn er bij Roamler best trots op. Niet alleen omdat de winnaars in de vorige jaren stuk voor stuk grote bedrijven zijn en Roamler de eerste start-up is, maar vooral omdat dit een publieke erkenning is dat Roamler opdrachten ook een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.

Aanleiding van de Award is de Verzorgingsplaats check die we afgelopen zomer rondom zwarte zaterdag  hebben uitgevoerd. Met z’n allen hebben we in een mum van tijd bijna alle verzorgingsplaatsen op de foto gezet. Jullie feedback, meningen en inzichten zijn van grote waarde voor Rijkswaterstaat gebleken.

De Verzorgingsplaats opdracht is een van de eerste toepassingen die we bedachten toen we Roamler verzonnen. Dat we juist daarvoor deze waardering krijgen is natuurlijk erg leuk!

We willen graag iets terug doen voor Rijkswaterstaat. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig. We willen zoveel mogelijk toepassingen bedenken die we voor Rijkswaterstaat met Roamler kunnen uitvoeren. Nu we hebben laten zien wat we kunnen, is er vast nog meer ruimte voor experimenten. En daar zijn jullie ook bij gebaat ;-). Dus check snel de app en voor de RWS Award opdracht uit!

Roamlers, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Op naar de volgende Award ;-)

Roamler – een nieuwe fase

18 maanden geleden zijn we begonnen met het bouwen van de ‘mobile workforce’ van Nederland. Dankzij een fantastisch team en fantastische Roamlers hebben we mooie diensten ontwikkeld, interessante opdrachten uitgezet en ontzettend veel geleerd. We geloven dat we met de diensten die Roamler heeft, iets waardevols te bieden hebben.

Ondanks de nog steeds mooie belofte zien we dat de ontwikkelingen in de markt nog even achterblijven. En dat is voor (startende) ondernemingen vervelend. Mede om die reden moeten we nu voor de eerste keer in ons bestaan minder leuke keuzes maken.

Vanaf vandaag gaan we – hoe vervelend ook – door met een kleinere bezetting. Toen we begonnen met Roamler wisten we dat we aan een heel spannend avontuur begonnen. Met heel veel mooie dingen (prijzen die we wonnen, mooie opdrachtgevers, geweldige en fantastische Roamlers), maar ook af en toe minder mooie dingen. Zoals nu dus.

We werken aan het slimmer inrichten van processen binnen Roamler. Een voorbeeld daarvan is dat we met een flexibel team (veelal Roamlers!) gaan werken om het beoordelen van inzendingen beter en sneller te laten verlopen. Dit geeft het team meer tijd om opdrachten te schrijven, data beter op te leveren aan opdrachtgevers en nieuwe opdrachtgevers aan te trekken.

Met een kleiner team voorzien we dat we winst kunnen gaan maken. De positieve feedback en inspiratie die we krijgen van Roamlers en opdrachtgevers geven ons de energie om er iets heel moois van te gaan maken!

Escher (1.5.0) Release

Het is alweer ruim 2 maanden gelden dat we de laatste (1.4.9.) versie van Roamler hebben uitgebracht. Was de vorige versie gericht op het stabieler maken van de app; deze nieuwe versie heeft heel veel nieuwe functionaliteiten. In deze nieuwe release zitten ruim 30(!) verbeteringen en aanpassingen.

Activity stream
Wat het meeste zal opvallen is dat we een nieuw tab icoon onderaan hebben toegevoegd. Deze knop geeft je toegang tot de Activity stream. In deze stream zie je de goedgekeurde gedeelde inzendingen van je vrienden op Roamler. Je kan de inzendingen bekijken en commentaar geven. Ook kan je aangeven dat je een opdracht leuk vindt door hem te <3’en. We zijn erg benieuwd naar jullie reacties!

Loven
Je kunt dus nu een inzending ‘loven’ in het Activity Stream. Het totaal aantal ‘loves’ wat je krijgt op je inzendingen wordt in je account scherm weergegeven. Dat is het groene hartje in het Account scherm.

Opdrachten
Naast de Activity stream hebben we ook het opdrachten scherm onder handen genomen. Een opdracht met meerdere locaties zie je nu maar 1x terug in je lijst met opdrachten. Door op de opdracht te klikken zie je de onderliggende locaties. Zo blijft de lijst met opdrachten kort en overzichtelijk.

In de opdracht beschrijving kunnen we nu rich text format gebruiken. Hierdoor kunnen we duidelijkere instructies geven (bijvoorbeeld vet gedrukt gebruiken) of naar webpagina’s linken waar meer informatie opgehaald kan worden. Ook zie je bij de opdracht omschrijving welke vrienden van je deze opdracht hebben gedeeld.

Heb je ook wel eens gehad dat je opdracht verlopen is, omdat je te laat was met inzenden? De kans dat dat nog een keer gebeurt is nu veel kleiner geworden; even voordat je opdracht dreigt te verlopen krijg je een push-notifcatie.

Vrienden maken en uitnodigen
Vrienden maken en uitnodigen wordt nu nog makkelijker. Je kan via de app direct een invite versturen. Daarnaast kan je requests van vrienden accepteren en zie je de status van je huidige requests.  Wil je geen vrienden meer zijn met iemand? Dan kan je hem of haar ook ontvrienden.

Crash=Cash
We hebben veel nieuwe features toegevoegd en ook al is onze programmeur een van de beste iPhone ontwikkelaars, we sluiten niet uit dat er een keer een crash kan voorkomen. Daarom geldt nu ook weer: Crash=Cash. Kan jij de app laten crashen en kan je dat reproduceren? Schrijf het hieronder bij dit blog in de comments. Iedere persoon die een unieke crash kan genereren verdient €50,-. Vanzelfsprekend wordt alleen de eerste persoon die de crash meldt beloond. Zie voor de volledige speluitleg de vorige blogpost.

Er is nog meer…
Aan het einde van deze maand zullen we nog een nieuwe feature lanceren; Roamler Direct. Met Roamler Direct kan je zelf opdrachten uitzetten. Hoe precies dat zullen we volgende week uitgebreid uit de doeken doen…

Gemelde crahes
1. Een bekende crash is wanneer je iemand uitnodigt als vriend en vervolgens (in de vriendenlijst) direct door klikt naar zijn profiel. De app crasht dan. Deze crash hoef je niet te noemen.

UPDATE woe 18 juli
Er zijn geen bugs genoemd die crashes veroorzaakten. Met de 1.5.1 hotfix vervalt de crash=cash actie. Alle Roamlers bedankt voor het noemen van bugs, let goed op de tekst in de App Store! :)

50.000 aan media waarde Metro: Wat nu?

Vorige week kregen we een telefoontje van Accenture; er was iets mis met de telling van de Publieksprijs en na correctie bleek Roamler toch de winnaar te zijn!

Mijn eerste gedachte was; “en terecht”. Na alle berichten rondom de innovatie opdracht en onze oproep om toch vooral te gaan stemmen konden we moeilijk geloven dat Roamlers ons in de steek hadden gelaten. Maar goed, het is pas de 2e award die Roamler binnen heeft; dus heel ervaren zijn we nog niet :-)

Mijn gedachte direct erna was; wat ongelofelijk dapper van Accenture dat ze dit achteraf nog durven recht te zetten. Bij Roamler waren we de hele awards alweer vergeten en er had geen Haan naar gekraaid als ze het gewoon zo gelaten hadden. En voor Accenture bestaat ook de kans dat de correctie negatieve aandacht krijgt. Als Accenture in hun business ook zulke dappere keuzes durft te maken dan zegt dat heel veel over Accenture.

Via deze weg willen we iedereen die op Roamler heeft gestemd bedanken. Het is dus niet voor niets geweest!

Wij zijn om het te vieren zojuist het IJ in gesprongen!

De prijs die we gewonnen hebben, is maar liefst 50.000 euro aan mediawaarde bij ochtendkrant Metro. Wat zou jij doen als je het mocht zeggen? We zijn erg benieuwd!

We hebben daarom een online brainstorm gestart waarin we je feedback zeer waarderen. Klik hier om de involver te starten! Is de brainstormtool te ingewikkeld? Je commentaar in de comments is ook altijd welkom!

Accenture Innovation Awards – Stem ook!

Een maand geleden schreven we op deze blog dat we een van de winnaars zijn van de PepsiCo10 Awards. Ook bij de Accenture Innovation Awards (AIA11) zijn we bij de laatste 10 terechtgekomen.

Met bijna 600 inzendingen voelt een top-10 plaats niet als verliezen. Helaas bestaat er bij de AIA11 maar 1 winnaar, en zitten we niet bij de top 5. Donderdag a.s. wordt duidelijk wie wel de winnaar is tijdens het Accenture Innovation Seminar.

Wel maken we nog kans op de publieksprijs. De publieksprijs is 50.000 euro aan media waarde. We kunnen er dus helaas niet van op vakantie, maar met zoveel budget aan advertenties kunnen we vast hele leuke dingen doen. De Roamler Reply elke woensdag in de krant? Of informatie over nieuwe updates? Of terugkoppeling van opdrachten?

Jij mag het zeggen. In de comments. Wel eerst even stemmen. De prijs hebben we nog niet namelijk. Klik hier om naar de site te gaan. Alvast bedankt voor je stem!

 

Nieuwe Reviewers!

Als Roamler zullen de namen Barbera, Janicke, Merel, Nienke en Sanne je vast bekend voorkomen. Veel Roamlers hebben een duidelijke voorkeur voor een van de reviewers. Sommige proberen zelfs tactisch hun inzending in te sturen in de hoop dat ze een persoonlijk bericht van die ene speciale reviewer krijgen.

Dat wordt een stuk lastiger. Want vanaf volgende week gaat iedereen die bij Roamler werkt regelmatig reviewen. Iedereen. Kijk dus niet op als je opeens Paul, Lieuwe, Tim, Menno, Stef, André, Laurens, Pascal, Michael, Chris, Martijn of Wiggert je inzending reviewt. Elke medewerker bij Roamler gaat tenminste 1 review sessie per week doen.

Janicke geeft reviewles!

Er zijn een aantal redenen waarom iedereen gaat reviewen:

– Het reviewen is erg leuk. Het moeten afwijzen van een inzending is heel vervelend. Maar het weegt niet op tegen alle grappige, leuke, ontroerende of creatieve inzendingen die tijdens één shift binnenkrijgt.

– Het is core business. Door te reviewen begrijp je beter wat Roamler doet. En door precies te begrijpen wat Roamler doet wordt de kwaliteit van het werk beter is de gedachte. Als sales kan je je beter indenken wat een opdrachtgever allemaal met Roamler kan (en wat de Roamlers kunnen) en als developer kom je spontaan op ideeën om het proces beter en efficienter te krijgen.

De kans blijft overigens het grootst dat je een antwoord van Barbera, Janicke, Merel of Sanne krijgt. Van de 35 shifts worden er 12 door andere medewerkers gedaan. 66% kans dus dat een bekende je opdracht reviewed!

PepsiCo10. We hebben gewonnen!

Yes! We zijn een van de winnaars van de PepsiCo10 contest!

Ieder jaar schrijft PepsiCo een wedstrijd uit voor startups in de tech sector. Door die wedstrijd komt PepsiCo vroeg in aanraking met nieuwe initiatieven. Na drie selectierondes worden 10 winnaars gekozen: the most promising startups! Met deze startups gaat PepsiCo aan de slag in Europa.

Dit jaar hebben wij met Roamler ook meegedaan (samen met nog 130 inzendingen) en we zijn een van de winnaars!

Begin juli hoorde Martijn als eerste van de wedstrijd. We waren toen net een maand live en hadden net ons startkapitaal binnen. De beslissing om ons in te schrijven was snel gemaakt. Volgens de website van PepsiCo10 hebben uiteindelijk 130 bedrijven zich succesvol ingeschreven.

Na een aantal selectierondes en het maken van een professionele videopresentatie hebben we de finale voor de jury gehad op 21 september jl. Een week later was het een feit en vandaag mogen we het melden: We hebben gewonnen en gaan met PepsiCo aan de slag!

Naast Roamler zijn er nog 9 andere bedrijven die zaken gaan doen met PepsiCo. Ditzijn: TvTak.com, slingshotshopping.com, chartsnow.mobi, parcelgenie.com,flypost.co.uk, screenreach.com,sodash.com, shahmoon.com en sportsteamspace.com. En hier staat wat ze doen.

De komende weken wordt duidelijk hoe de samenwerking precies vorm zal krijgen. In ieder geval is dit een prachtige launching customer voor de UK!

 

Roamler gaat naar Amsterdam Noord!

Sinds de launch in juni zijn we hard gegroeid. Waren we tijdens de launch nog met 7 mensen, tegenwoordig zijn we al met z’n 14! En dan wordt het op de zolder bij ISIZ toch wel erg druk. En al hoewel het er erg gezellig is (en de koffie erg lekker) werd het tijd om een nieuwe locatie te zoeken.

Eind juli hebben we een opdracht uitgezet onder de titel “Kantoor voor Roamler”. Veel van de inzendingen gingen over locaties in Amsterdam Noord. Twee van de inzendingen gingen over 1 specifiek pand. Roamlers Alex K, en Bento M gaven aan dat we eens bij The Curve moesten gaan kijken. Dat pand is het niet geworden, maar Nienke vond wel een locatie vlakbij.

Na een paar bezichtigingen was de keuze snel gemaakt; IDTV had nog een ruimte van bijna 300m2 over die mochten huren. Groot voordeel is dat de ruimte al helemaal voorzien is van bureau’s, stoelen, internet, etc. We kunnen er direct in. En aangezien we ons volledig willen richten op Roamler is dat wel erg prettig!

Het kantoor waar we vanaf vandaag zitten heet het “Kraanspoor”. Het is zo’n 5 jaar geleden gebouwd op een 270 meter lange stellage waar vanaf 1952 2 kranen op reden. Nu zit het vol met creatieve bedrijven.

We hebben voldoende ruimte om nog behoorlijk uit te breiden en verwachten het hier wel even vol te kunnen houden (iig een jaar :-) )