Online trends

De online wereld is als geen ander geschikt én gevoelig voor hypes. Iets wat je leuk of interessant vind deel je tegenwoordig met één druk op de knop met als jouw vrienden of volgers. Doen zij hetzelfde dan heb je binnen no-time een trend gestart! Omdat wij benieuwd waren of we zelf wel op de hoogte waren van alle trends en om ons geheugen even op te frissen vroegen we jullie om je favoriete internet-trends met ons te delen.

Het complete aanbod aan gedeelde inzendingen kunnen je bekijken via deze link: my.roamler.com/Job/favourite-internet-trend-nl, maar in deze blog lichten we een aantal klassiekers toe, inclusief de door jullie genoemde reden waarom deze trend favoriet is.

De vloer is lava
Zodra iemand ‘de vloer is lava’ roept dien je binnen enkele seconden je voeten van de vloer te halen, bijvoorbeeld door ergens op te springen. Van deze ‘hete’ hype zijn online veel grappige filmpjes te vinden.
“Leerlingen op mijn school speelden dit regelmatig, was vaak helemaal niet handig, maar ik moest er stiekum wel telkens om lachen.”

30-dagen-challenge
Ga samen met anderen een 30-dagen durende uitdaging aan, bijvoorbeeld elke dag buikspieroefeningen of 30 dagen geen alchohol.
“Werkt erg motiverend om het met een groep te doen. En 30 dagen is goed vol te houden.”

Desk Safari
Beter dan de toffe foto’s die Roamlers in 2013 maakten voor deze leuke opdracht kunnen wij het in tekst niet uitdrukken: my.roamler.com/Job/desk-safari
“Omdat er mensen zijn die hier echt heel goed in waren en ik regelmatig hard heb moeten lachen om deze foto’s.”

#outfitoftheday
Deel (dagelijks) een foto van de outfit die je die dag aan hebt; vooral populair onder fashionistas.
“Het is leuk om te kijken hoe andere mensen kleding combineren en op deze manier doe je ook inspiratie op voor jezelf.”

Memes
By-far de meest genoemde trend onder de Roamler die veel internetten. Memes is de verzamelnaam voor grappige, merkwaardige afbeeldingen of videos die vaak veel gedeeld worden. De korte video’s worden ook wel giphy’s genoemd (ook populair onder de Roamler-collega’s!)
“Memes krijgen mij aan het lachen, ook als ik een rot dag heb.”
“De meeste zijn grappig, droog of gewoon ‘de waarheid’ en juist daarom zijn ze zo leuk! Het internet staat er vol mee dus je ziet ze overal.”

Ice bucket challenge
Om de ziekte ALS onder de aandacht te brengen gooiden wereldwijd zo’n 17 miljoen mensen een emmer ijswater over zich heen, waaronder een hoop bekende Nederlanders en internationale sterren.
“Het is een aparte opdracht die uitgevoerd moet worden en tevens voor een goed doel.”
“Men zet zichzelf helemaal vrijwillig voor paal. Ik vond t wel dapper hoor, zon ijskoude bak water over je hoofd!”

Exploding Unicorn
James Breakwell en met hem inmiddels een hoop andere ‘ouders’ beschrijven op een grappige manier de dagelijkse struggles van ouders.
“Ik ben zelf een moeder met kinderen die in de zelfde leeftijdscategorie zitten als zijn kinderen, dat zorgt voor herkenning van de situaties. Maar vooral voor een lach op mijn gezicht. Hij zorgt dan ook echt voor een persoonlijke tint.”

Water bottle flip challenge
De uitdaging om een plastic (water)flesje, bij voorkeur vol of halfvol, op zo’n manier in de lucht te gooien dat deze ronddraait maar toch weer rechtop landt.
“Is gewoon leuk om te doen, overal is een water fles te koop. Leuk voor volwassenen en kinderen.”
“Het een uitdaging is en heel veel bekende mensen eraan meedoen.”

The dress
De foto van deze op het eerste gezicht ‘normale’ jurk ging de hele wereld over. Wat er zo speciaal aan was legt Roamler Quinten perfect uit:
De trend ging over een jurk waar iedereen een andere kleur in zag. De ene groep mensen zag een kleurencombinatie van blauw met zwart en de ander zag weer goud met wit, de verschillende groepen mensen gingen Posts op het internet maken waarin ze de #teamblackandblue en de #teamwhiteandgold gebruikten. Ik vond het zo’n leuke trend omdat iedereen het er over had en iedereen er weer iets anders in zag. Het leek wel een soort illusie.”

Mannequin Challenge
Een video waarin iedereen volledig stil blijft staan, waardoor de wereld stil lijkt te staan. De video’s werden onder andere gemaakt bij concerten, op kantoren en zelfs bij het jeugdjournaal door de lijsttrekkers!
“Ik vind het zo bizar dat een groep mensen dit samen afspreken en voorbereidt. Ik kan me niet voorstellen dat je zoveel mensen mee krijgt om zo iets sufs te doen.”

Kende jij al deze trends al, of heb je er een paar online moeten Googelen (ook al zo’n fijne trend)? Mis je nog een hype die echt niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel hem met ons in de comments!

T-shirt slogans

Een paar weken geleden stond de opdracht ‘Beste t-shirt slogans’ open in de app, geïnspireerd op de kledingkeuze van een van onze collega’s. De opdracht was simpel: fotografeer jouw favoriete (bestaande) t-shirt slogan en verzin zelf ook een leuke slogan voor op een kledingstuk. Wij hebben een heleboel leuke en inspirerende inzendingen binnengekregen, waarvan we graag een selectie met jullie willen delen.

4 out of 3 people struggle with math

Rebecca stuurde een foto van dit leuke shirt met woordgrap in. Rebecca; “Ik ben zelf ook niet zo goed met hoofdrekenen dus ik kon dit shirt niet laten hangen!”

I need..

Anita, moeder van een 14-maanden oude zoon, deelt deze leuke ‘gezinsoutfit’; “We hadden een verjaardag en we vinden het erg leuk om als gezin hetzelfde aan te trekken. Dus allemaal een spijkerbroek eronder aan. Leuke reacties gehad!”

Favourite Selfie Shirt

Suzanne; “De tekst staat in het spiegelbeeld op het shirt. Dit zorgt ervoor dat je de tekst pas echt goed kan lezen áls je een selfie maakt.”

Stay weird (maar dan op z’n kop!)

Reviewer Lieke deelde ook een erg grappig shirt met ons; “Ik vond het grappig dat ze een tekst als ‘stay weird’ op een gekke manier op een t-shirt zetten.”

Zelf bedacht slogans

Jullie bleken zelf ook creatief met tekst te zijn. Een aantal slogans die wij erg leuk vonden:

“I’m too cool for slogans”
‘Thank god it’s monday”
“Z.o.z.”
“I am a social vegan, I avoid “meet””
“Life is hard, so stay soft”
“Incognito Superhero”
“I🍩care!” (I donut care)

Heb jij ook nog een leuk idee voor een t-shirt tekst? Deel hem met ons en andere Roamlers in de comments!

Waar zoeken we nog Roamlers?

Om je voor Roamler te registreren heb je bijna overal in Nederland een invite nodig. Hierdoor blijft de onderlinge competitie voor bestaande Roamlers beperkt. Op sommige plekken in Nederland kunnen we echter nog wel wat meer competitie gebruiken. Op de kaart onder dit bericht lichten we een aantal locaties uit waar we nog op zoek zijn naar nieuwe Roamlers.

Ben jij een Roamler en heb je nog invites over? Wanneer je een potentiële Roamler kent die woont of werkt in een van de onderstaande plekken, stuur ze dan een invite!

Zelf ook een zakcentje bijverdienen.

Wanneer je een potentiële Roamler een invite hebt gestuurd, kan jij ook geld verdienen! Wanneer deze ‘Roamler Recruit’ level 2 bereikt, ontvang jij 2 euro. Gelijk. Vanaf dat moment krijg je ook 2% van het geld dat ‘jouw’ Roamler Recruit verdient. Verdient de Roamler Recruit 3 euro met bijvoorbeeld een Promotie Check in level 2 of hoger? Dan krijg jij 6 cent, zonder er iets voor te doen! Het klinkt misschien niet als een groot bedrag, maar Roamlers weten hoe kleine bedragen gezamenlijk snel tot een aardig spaarpotje kunnen groeien.

Waar zijn wij op zoek naar Roamlers?

In grote steden zijn betaalde Roamler-opdrachten over het algemeen snel weg, soms al binnen een paar seconden. In kleinere dorpen die niet in de buurt van een grote stad liggen zijn er weliswaar minder vaak nieuwe opdrachten (want minder winkels), maar deze zijn vaak wel meer geld waard. Als je een Roamler aanbrengt in de buurt van een van de plaatsen op onderstaande kaart is de kans groot dat hij/zij goedbetaalde opdrachten in de buurt kan uitvoeren.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 13.52.48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie is de Mol? 2016

We keken bij Roamler alweer een tijdje uit naar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol dat begin januari van start ging. Niet alleen omdat we fan zijn van het programma, maar ook omdat we dan weer een nieuwe Wie is de Mol afvalrace konden starten!

Elke week mochten de Roamlers die nog in het spel zaten aangeven wie zij dachten dat de Mol en de winnaar zouden zijn. Wanneer je de naam van de afvaller had genoemd, moest je de afvalrace helaas verlaten. Omdat er in de eerste aflevering nog geen kandidaat het programma hoefde te verlaten besloten we om bij de tweede aflevering alle Roamlers weer toe te laten tot de race. We beginnen de analyse in deze blog dan ook bij aflevering 2.

In totaal stuurden 610 Roamlers hun verdenkingen voor de Mol en winnaar in voordat de eerste kandidaat (Airen) het spel moest verlaten. De hoofdverdachte was op dat moment Marjolein, die door 21% van de Roamlers als Mol werd genoemd. Klaas werd door 13% als Mol aangevinkt. Als winnaar werd Tim (toen al) het meeste geselecteerd (door 20% van de Roamlers).

Van deze 610 Roamlers had 11% Airen genoemd als Mol of winnaar, waardoor zij al direct uit de race lagen. Bij de derde, vierde en vijfde aflevering vielen nog eens 426 Roamlers af. Vanaf de zesde aflevering werd het percentage Roamlers dat afviel steeds lager, terwijl de kans dat je een verkeerde naam noemde juist steeds groter werd. Alleen bij de allerlaatste aflevering, waarin je zowel de mol als de winnaar goed moest hebben vielen er nog veel Roamlers af.

Schermafbeelding 2016-03-07 om 13.53.28

 

Toen dit weekend bekend werd dat Tim het spel dit jaar heeft gewonnen en dat Klaas als Mol heeft geprobeerd het spel juist te saboteren zijn wij aan het rekenen geslagen. Maar liefst 10 Roamlers hadden de juiste antwoorden gegeven in de finale! Van deze Roamlers hebben we alle eerdere inzendingen nog een keer bekijken. En daarna nóg een keer, want we waren wel erg verbaasd over het resultaat. Maar liefst 3 Roamlers hebben namelijk vanaf aflevering 2 bij elke inzending Klaas als Mol en Tim als winnaar genoemd. Petje af voor Roamlers Karin B., Marcel E. en Menno H.! Een kleine prijs voor deze prestatie wordt naar jullie opgestuurd.

Museumtour

Heerlijk weer deze week, maar in Nederland zal dat vast niet eeuwig duren. Wel zo handig om dus een alternatief voor de stranddag achter de hand te hebben. Wat dacht je van een museum?

We vroegen Roamlers om op zoek te gaan naar onbekende musea in Nederland. Ook vroegen we welke musea zij zelf het meest interessant vinden. De meeste Roamlers (56%) gaven aan het liefst een beleef-musea te bezoeken, waarin je jezelf even in een andere wereld waant. De mening van de overige Roamlers was gelijk verdeeld over doe-musea (proefjes) en kijk-musea (schilderijen).

Een aantal tips van Roamlers voor onbekende musea:

Musea

1. Efteling museum, Kaatsheuvel (in de Efteling) –  De 60-jarige geschiedenis van de Efteling. In de vorm van beelden (oude onderdelen van attracties), tv-fragmenten, muziek, schilderijen en oude souvenirs.

2. Natuurmuseum Brabant, Tilburg –  Diverse tentoonstellingen die te maken hebben met natuur, landschap, milieu en ecologisch bewustzijn.

3. Cruquius museum, Cruquius – Oud stoomgemaal. Tijdens de rondleiding wordt het gemaal aangezet waarbij je de werking in real life ziet! Ook een stukje geschiedenis over de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder wordt verteld.

4. Klompenmuseum, Eelde-Paterswolde – Een klein museum met een enorme collectie internationale klompen van vroeger tot nu. Er staat maar een heel klein deel van alles wat ze hebben, In wisselende tentoonstellingen.

5. Het Rietvlechtmuseum, Noordwolde – De kunst van het rietvlechten zoals men dat hier in Noordwolde vroeger deed. Noordwolde is van oudsher hét Rotandorp van Nederland. Vanaf begin 1900 was hier een bloeiende Rotan industrie en werden hier de bekende stoelen, manden, wiegen en dergelijke gemaakt.

6. ‘T Oude Huis, Zoetermeer – De geschiedenis van Zoetermeer in de breedste zin van het woord. Dus stadsgebonden, maar ook vondsten vanaf het stenen tijdperk.

Heb jij ook nog een tip voor een leuk niet zo bekend museum? Laat een berichtje achter onder dit blog!

Cash for Crash

Zoals je wellicht al hebt gehoord of gelezen zijn we al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Roamler app. We zijn er bijna! Mede dankzij de inzet van de vele Roamlers die ons hebben geholpen met testen zijn we bijna klaar voor de release van de nieuwe iOS app.

‘Live’ gaan met een nieuwe app is altijd spannend. Voordat de nieuwe app wereldwijd door duizenden Roamlers in gebruik genomen wordt willen we nog eenmaal jullie hulp inschakelen om de app van top tot teen te testen.

We geven daarom alle Roamlers die meehelpen met het testen van de iOS app een extra uitdaging: crash de app! Een duidelijk omschreven crash is namelijk geld waard, Cash for Crash dus.

Een crash is wanneer de app onverwacht wordt afgesloten. Wanneer je een crash hebt gevonden, zorg dan eerst dat je de crash kunt reconstrueren, zodat duidelijk is wanneer de app crasht. Geef duidelijk aan wat je doet voordat de app crasht zodat wij het kunnen nabootsen en de oorzaak kunnen vinden. Beschrijf je crash hieronder in een reactie op het blog EN stuur deze naar rene@roamler.com. Vermeld daarin ook je type iPhone, iOS versie en gebruikersnaam.

De eerste tien goed doorgestuurde reproduceerbare crashes (geen bugs) zijn 25 euro waard! Lees de reacties onder dit blog goed, want een eerder ingezonden crash kunnen we niet nogmaals belonen. We zullen jullie via dit blog op de hoogte houden van de crashes. Deze actie loopt tot maandag 22 juni 16 uur.

Let op! Het gaat hierbij alleen om crashes in de laatste versie van de testapp (versie 2.0.0.36). De Roamlers die zijn geselecteerd om deze app te testen hebben op 10 juni een mail gekregen met instructies om deze versie te downloaden. Heb jij geen mail ontvangen maar wil je wel graag meehelpen met testen? Dat kan als je minimaal Level 2 bent en gebruik maakt van de Roamler app op een iPhone met iOS 8. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar jan@roamler.com.

Maar je hoeft niet per se te crashen om te cashen. Ook als je geen crash vindt is het testen van de nieuwe app geld waard. De eerste 20 Roamlers die vóór 22 juni minimaal 15 betaalde opdrachten met de nieuwe app hebben uitgevoerd ontvangen van ons namelijk een bonus van 10 euro bovenop de vergoeding van de checks zelf! Uiteraard tellen alleen de goedgekeurde inzendingen mee.

Happy Testing!

Waar zoeken we nog Roamlers?

Om je voor Roamler te registreren, heb je bijna overal in Nederland een invite nodig. Hierdoor blijft de onderlinge competitie voor bestaande Roamlers beperkt. Op sommige plekken in Nederland kunnen we echter nog wel wat meer competitie gebruiken. In dit blog willen we een aantal locaties uitlichten waar we nog op zoek zijn naar nieuwe Roamlers.

Ben jij een Roamler en heb je nog invites over? Wanneer je een potentiële Roamler kent die woont of werkt in een van de onderstaande plekken, stuur ze dan een invite!

Zelf ook een zakcentje bijverdienen.
Wanneer je een potentiële Roamler een invite hebt gestuurd, kan jij ook geld verdienen! Wanneer deze ‘Roamler Recruit’ level 2 bereikt, ontvang jij 2 euro. Gelijk. Vanaf dat moment krijg je ook 2% van het geld dat ‘jouw’ Roamler Recruit verdient. Verdient de Roamler Recruit 3 euro met bijvoorbeeld een promotie check in level 2 of hoger?  Dan krijg jij 6 cent, zonder er iets voor te doen! Het klinkt misschien niet als een groot bedrag, maar Roamlers weten hoe kleine bedragen gezamenlijk snel tot een aardig spaarpotje kunnen groeien.

Waar zijn wij op zoek naar Roamlers?
In het Oosten van het land, rondom Hengelo en Groenlo, vind je een aantal dorpen waar opdrachten vaak lang open blijven staan. Als je hier een Roamler aanbrengt die ook nog eens over een auto beschikt, kan hij of zij flink wat geld verdienen met Roamler rondjes!

Schermafbeelding 2015-03-24 om 13.52.17

Iets hoger in het land, waar Flevoland, Overijssel en Friesland elkaar kruizen, zoeken we ook nog nieuwe Roamlers.

Schermafbeelding 2015-03-24 om 13.56.06

Als we nog wat verder omhoog gaan, komen we bij de Waddeneilanden. Met name op Texel, Terschelling en Ameland zijn met enige regelmaat betaalde opdrachten te vinden. Maar nog niet genoeg Roamlers om al deze opdrachten uit te voeren…

Schermafbeelding 2015-03-24 om 14.01.20

En last but not least: helemaal aan de andere kant van het land, in de provincie Zeeland, zoeken we Roamlers in de buurt van Terneuzen, Hulst en Goes.

Schermafbeelding 2015-03-24 om 13.58.02

Wanneer je jouw invite geeft aan iemand in deze regio’s: probeer iemand echt te enthousiasmeren voor Roamler, want jij kan er immers ook geld aan verdienen wanneer deze persoon actief is!

Wie is de Mol? 2015

Na wekenlange spanning was het gisteren eindelijk zo ver: de bekendmaking van de Mol van 2015! Nu we weten wie er dit jaar als Mol verantwoordlijk voor was dat de prijzenpot zo laag was konden we ook de resultaten van de Roamler Wie is de Mol? afvalrace analyseren.

Elke week mochten de Roamlers die nog in het spel zaten aangeven wie zij dachten dat de Mol en de winnaar zouden zijn. Wanneer je de naam van de afvaller had genoemd, moest je helaas de afvalrace verlaten. Net als vorige jaar stuurden 319 Roamlers voor de eerste aflevering begin januari een inzending in. 213  Roamlers overleefden deze eerste ronde, na de tweede ronde was al meer dan de helft van de Roamlers afgevallen. Ook bij aflevering 4 en 5 zijn er veel Roamlers afgevallen. Uiteindelijk werd de finale gespeeld met nog 11 Roamlers in de race. Slechts 2 daarvan hadden Margriet als Mol en Rik als winnaar voorspeld.

Mol

Van Roamlers Linda en Marieke, die beide tot het einde in de race bleven, hebben we alle WIDM? inzendingen opnieuw bekeken. In onderstaand tabel vind je de antwoorden die ze per keer in hebben gestuurd. Alhoewel ze qua Mol verdenking een gelijkstand hebben (beide zes keer Margriet genoemd) had Marieke al eerder meer vertrouwen in Rik als winnaar. Hiermee heeft Roamler Marieke (die overigens nooit iemand anders dan Rik of Margriet in haar antwoorden heeft genoemd) de Wie is de Mol? 2015 afvalrace gewonnen!

Schermafbeelding 2015-03-06 om 13.18.25

We feliciteren Marieke (en Rik) met de overwinning. Een presentje komt Marieke’s kant op!

And the Oscars go to..

Als je de 87e uitreiking van de Academy Awards (in de volksmond ‘de Oscars’) niet hebt gezien, dan heb je misschien wel ergens gelezen dat de film ‘Birdman’ de Award voor ‘Best Motion Picture of the Year’ heeft gewonnen.

In de opdracht ‘En de Oscar gaat naar…’ vroegen wij Roamlers in 9 landen om de winnaars van dit award-gala te voorspellen. De resultaten zijn bekend! In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende voorspellingen van Roamlers overal ter wereld. De winnaar per categorie wordt weergegeven in het blauw. Het meest gekozen antwoord per Roamler-land wordt in het rood getoond.

unnamed-2

unnamed-3

Dus, wie was er het beste in het voorspellen van de winnaars?

De winnaars zijn… de Mexicaanse Roamlers! Misschien heeft het wel te maken met de nationaliteit van de regisseur van de winnende film; Alejandro González Iñárritu! Hoewel er niemand was die alle winnaars goed voorspelde, is er toch een kleine zege voor de Roamlers in het Verenigd Koninkrijk. Zij waren het best in het voorspellen van ‘Best Performance by an Actor in a Leading Role’. De Zweedse Roamlers deden het het best in de categorie ‘Best Animated Feature Film’.unnamed-4

unnamed-5

unnamed-6

Wanneer we kijken naar wat ‘de meerderheid’ van Roamlers in Nederland antwoordde, hadden wij het helaas niet eenmaal bij het juiste eind. Volgend jaar vast meer succes!

Waar zoeken we nieuwe Roamlers?

Het is alweer even geleden dat wij jullie hulp vroegen om nieuwe Roamlers te vinden. En met succes! Op sommige van de plekken waar we toen nieuwe Roamlers zochten worden de opdrachten inmiddels sneller uitgevoerd. Nog steeds zijn er echter een paar plekken waar we nog op zoek zijn naar nieuwe gebruikers. Nu willen we jullie graag opnieuw vragen om ons te helpen; wanneer je een potentiële Roamler kent die woont of werkt in een van de onderstaande plekken, geef ze een invite!

Zelf ook een zakcentje bijverdienen.
Wanneer je een potentiële Roamler een invite hebt gestuurd, kan jij ook geld verdienen! Wanneer deze ‘Roamler Recruit’ level 2 bereikt, ontvang jij 2 euro. Gelijk. Vanaf dat moment krijg je ook 2% van het geld dat ‘jouw’ Roamler Recruit verdient. Verdient de Roamler Recruit 2 euro met een simpele schap check in level 2 of hoger?  Dan krijg jij 4 cent, zonder er iets voor te doen! Het klinkt misschien niet als een groot bedrag, maar Roamlers weten hoe kleine bedragen gezamenlijk snel tot een aardig spaarpotje kunnen groeien.

Waar zijn wij op zoek naar Roamlers?
Met name in de zogenaamde uithoeken van Nederland en in kleine dorpjes kunnen wij nog wel wat hulp gebruiken. In het Noorden van het land zoeken wij nog Roamlers in de dorpen Sint Annaparochie, Holwerd, Damwoude, Uithuizermeenden en Spijk (1) en op de Waddeneilanden (2). In de regio onder Rotterdam (Maassluis, Rozenburg, en Hoogvliet) (3) blijven opdrachten soms lang openstaan en zoeken we nog wat extra hulp. In het Oosten kun je denken aan dorpjes zoals Overdinkel, Lichtenvoorde en Winterswijk (4). En last but not least: ook in de dorpen tussen Meppel en Assen (Smilde, Diever, Beilen, Rolde en Havelte) zijn we op zoek naar nieuwe Roamlers (5).

Locaties juni 14

Wanneer je jouw invite geeft aan iemand in deze regio’s: probeer iemand echt te enthousiasmeren voor Roamler, want jij kan er immers ook geld aan verdienen wanneer deze persoon actief is!