Database HogeNood aangevuld

Het team van HogeNood wil de Roamlers bedanken voor de vele ingezonden openbare toiletten die nu terug te vinden zijn in onze applicatie HogeNood. HogeNood is een applicatie die de dichtstbijzijnde toiletten in buurt weergeeft.

Hoge Nood
De gebruiker kan zijn keuze van toilet baseren op de kwaliteit van het toilet, de afstand tot het toilet, de kosten van het toilet maar ook de duurzaamheid. Op dit moment bevat onze database zo’n 3000 toiletlocaties, in totaal zijn dat ongeveer 7000 toiletten!

Er zijn meer applicaties die openbare toiletten in kaart brengen maar HogeNood onderscheidt zich van andere “toilet apps” door de kwaliteit; wij controleren alle toiletten die bij ons in de database komen. Zo kan de gebruiker er altijd van uitgaan dat het toilet in de app, daadwerkelijk een publiek toilet is en daar dus zonder problemen gebruik van kan maken. Bovendien voorkomen wij op deze manier dat ‘creatieve’ plekken als een boom of een struik worden toegevoegd als toilet.

Rare twitter berichten
Het is wel een grappig verhaal hoe Roamler en HogeNood met elkaar in contact gekomen zijn. In maart zagen wij op Twitter allemaal tweets voorbij komen met de tekst “Ik heb zojuist de opdracht Hoge nood voltooid”. Op dit moment waren we bijna klaar voor lancering van onze app en we hadden de naam HogeNood net laten registreren. Vreemd dus dat er al tweets met de term Hoge Nood verschenen.

Wij hebben daarop contact gezocht met Roamler om te vragen wat deze opdracht precies inhield, want wij hadden nog niet eerder gehoord van Roamler. We werden uitgenodigd eens langs te komen bij Roamler om elkaar wat beter te leren kennen en te bespreken of we wellicht iets voor elkaar konden betekenen. We spraken af dat HogeNood zou kijken of de data uit de opdracht kon worden gebruikt.

69 toiletten

 

Alle data van de opdracht “Hoge Nood” hebben we doorlopen (224 inzendingen) en we kwamen er achter dat er nog vele punten waren die niet in onze database stonden. Met een foto als bewijs konden we kwaliteit waar wij voor staan waarborgen richting onze gebruikers. Na deze toilet data verwerkt te hebben, konden we 69 toilet locaties toevoegen. Dat klinkt misschien niet als een groot aantal, maar in de wereld van openbare toiletten is dit een heel mooi aantal. Dank daarvoor! Mochten er meer toiletten bekend zijn kun je deze bij ons bekend maken via de website.

Groeten, Brian

Inspirerende leegstand!

De Winkelstraatdokter (Shahida Albitrouw, Jeroen Jonkers en Marco Redeman) wil de Roamlers bedanken voor de mooie collectie leegstaande winkels en kantoren die jullie hebben verzameld.

Een paar weken geleden spraken we met Roamler over mogelijke opdrachten en omdat we met ons bedrijf De Winkelstraatdokter veel te maken hebben met winkelgebieden die het moeilijk hebben, kwamen we op een landelijke inventarisatie van leegstand. Met als indrukwekkend resultaat meer dan 250 foto’s en interessante waarderingen van leegstaande panden! Een ware schat aan informatie.

 

Zo hebben jullie mooi duidelijk gemaakt hoe verschillende verhuurders hun product aanbieden, zoals op de onderstaande foto’s:

Uit de opmerkingen en suggesties die er bij de foto’s zitten, blijkt onder meer dat sommige Roamlers een persoonlijke band hebben met het gebouw op hun foto. Het is mooi om hier en daar de boosheid of het verlies te lezen die de foto begeleidt. Maar vooral de suggesties voor nieuwe bestemmingen zijn leuk om te lezen. Van “skatepoint”, via “hier moet gewoon een dierenwinkel komen”, tot “gezien de technische staat lijkt het me beter om het gewoon te slopen”.

De foto’s maken vaak ook goed duidelijk wat een leegstaand pand doet met de uitstraling van de buren.

Toen we de opdracht bedachten hadden we voor ogen dat we veel beeldmateriaal zouden krijgen voor op onze website, in onze rapportages en bij onze presentaties. Maar nu zien we meer mogelijkheden. Ons idee is nu dat we de foto’s en de opmerkingen allemaal online zetten, als (volgens ons) het eerste, landelijke (beeld) overzicht van leegstand. En eigenlijk moet dat het begin zijn van een platform waar iedereen z’n eigen foto’s aan kan toevoegen. Hiermee gaan we natuurlijk de publiciteit zoeken en gaan we tegen iedereen vertellen dat de basis is gelegd door de Roamlers!

Wat we óók gaan doen is gericht kijken welke foto’s (en vooral jullie opmerkingen erbij) daadwerkelijk aanleiding zijn voor De Winkelstraatdokter om eens op consult te gaan. Wie weet was jouw foto dan het begin van het einde van deze specifieke leegstand. Wij zijn in elk geval heel enthousiast over deze samenwerking. Wordt vervolgd!

De Winkelstraatdokter