Poepershoek

Voor de opdracht ‘Poepershoek’ zijn een totaal van 251 inzendingen ingestuurd. Uit deze inzendingen kwam naar voren dat er veel creatieve ambtenaren bij de verschillende gemeenten hun ambt uit voeren. Bij deze inzendingen zaten namelijk straatnamen waarvan je misschien nooit had gedacht dat ze bestonden. Hoe leuk zou het namelijk zijn als je in de sesamstraat woont? Graag geven we jullie een kleine impressie van de inzendingen en delen we enkele unieke, hilarische en opmerkelijke straat- en plaatsnamen.

Straatnamen en huisnummers zijn pas vanaf de 19e eeuw officieel ingesteld. Sindsdien hangen de eerste straatnaambordjes aan de Hollandse gevels. Vaak werden de in de volksmond ontstane straatnamen toen officieel. Omdat na 1900 hele wijken tegelijkertijd werden gebouwd, werden er bepaalde thema’s verzonnen zoals de Vogelbuurt, Tuindorp of de Botenbuurt. Natuurlijk stammen niet alle straatnamen van nu uit de 19e eeuw, er zijn namelijk veel straten bijgekomen.

Tijdens het doornemen van de inzendingen kwamen de meest gekke straat- en plaatsnamen naar voren. Als we dachten dat het niet unieker kon, kwam er weer eentje te voorschijn die een lach op ons gezicht bracht. Het houdt ons daarom ook erg bezig wie de namen heeft verzonnen en wat de achterliggende gedachte is.

Enkele voorbeelden van straat- en plaatsnamen die we zijn tegengekomen:
1. Monster
2. Pijpstraat (Met verderop de trekweg)
3. Achter den Engelschen Pispot
4. Draaiomsweg
5. Boerenhol

En natuurlijk willen we jullie alle ingezonden straat- en plaatsnamen niet onthouden. Als je op deze link klikt krijg je alle inzendingen te zien.

 

Roamler Diaries: Robin

Een hele goede dag! Mijn naam is Robin, 20 jaar en momenteel woonachtig in Den Helder (ik zeg ‘momenteel’ omdat ik binnenkort hopelijk in Amsterdam kom te wonen). Tot en met eind juni ben ik op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag  te vinden bij Roamler aan de Haarlemmerstraat. Met drieënhalf uur reistijd per dag is dat best pittig, gelukkig hebben we goede koffie! :)

Ik kwam met Roamler in contact via een functieprofiel die vanuit de Hogeschool van Amsterdam werd aangeboden voor een stageplaats. Ik stuurde mijn CV en een motivatiebrief naar Roamler en werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ter voorbereiding had ik meteen Roamler op m’n iPhone gezet om het uit te proberen. Helaas kwam ik er al gauw achter dat ik een invite nodig had, jammer. Uiteraard was dit niet mijn enige voorbereiding voor de sollicitatie en werd ik aangenomen voor de plek. Ik verliet Roamler die dag met een tevreden gevoel en een invite op zak.

Bij Roamler hebben mijn taken voornamelijk een supportgeoriënteerde rol. Zo sta ik samen met mijn collega’s van het support team veel met Roamlers in contact. Daarnaast bedenk, schrijf en beoordeel ik opdrachten. Het is ontzettend leuk om creatieve inzendingen binnen te krijgen vanuit een opdracht waaraan ik een bijdrage heb geleverd. Van Chris, die momenteel in Thailand zit, heb ik de verantwoordelijkheid van de blogs overgenomen. Uiteraard zijn er naast deze taken ook veel opdrachten die ik voor mijn opleiding (Toegepaste Psychologie) moet doen, deze kan ik gelukkig mooi koppelen aan vraagstukken van Roamler.

Wat het werken bij Roamler voor mij leuk maakt is het feit dat het een jong en dynamisch team is, je veel verantwoordelijkheid krijgt, er veel ruimte is voor creativiteit en dat het enthousiasme van de Roamlers aanstekelijk is. Het is altijd leuk als een vraag over een inzending in een heel gesprek uitmondt. Zo heb ik nu al goede tips mogen ontvangen voor mijn reis naar Dublin in begin februari.

Ik hoop het komende halfjaar nog heel veel te leren en vooral te kunnen genieten van mijn stageplaats bij Roamler. Ik zie én spreek jullie in het Roamlerveld :)

Roamler Reply: Sander en Debbie

Hallo mede Roamlers,

Om te beginnen zullen wij ons even voorstellen. Ja, jullie lezen het goed… wij! Wij zijn Sander en Debbie. Beide Roamlers en smoorverliefd op zowel Roamler als elkaar. Samen hebben we ongeveer 2 jaar geleden een huis gekocht in Doetinchem. Daar worden dan ook de meeste opdrachten uitgevoerd en dit is tevens de regio waarin wij beide actief zijn.

Medio december kregen wij via Roamler de opdracht om een unieke plek te bedenken waar je een Roamler sticker kon plakken. Een plek openbaar, in het zicht voor iedereen en rekening houdende met het feit dat het niet om vandalisme mocht gaan.

Omdat wij, zoals we hierboven al aangaven, samen in een huis wonen en beide Roamler spelen, dachten we aan een sticker met de opdruk: ‘Pas op! Hier wonen Roamlers’ op onze voordeur. Origineel, dachten wij! En dat vond Roamler ook.

Als één van de uitgekozen winnaars werden we tevens gevraagd om een Roamler Reply blog te schrijven. Hartstikke leuk! Bij dezen!

Ongeveer een jaar geleden werd ik, Sander, door mijn collega’s geattendeerd op een leuke iPhone App. “Roamler, dat ken je toch wel!” kreeg ik te horen. In eerste instantie was ik er nog niet zo mee bezig, maar kreeg ik toch steeds meer mee van opdrachten die mijn collega’s deden voor, tijdens en na het werk. “Sander, kijk… ik heb al weer € 2,00 verdiend met een de ‘Bananen check’!”. Hmm, dat klinkt toch wel interessant. “Hoe moet ik dat doen dan?” vroeg ik. Binnen 5 minuten had ik een invite, klaar om met één van de meest verslavende Apps tot nu toe te beginnen.

 

Ondertussen zat ik, Debbie, al drie dagen lang geïrriteerd op de bank. Niet omdat Sander telkens met Roamler bezig was, maar omdat ik het zelf eigenlijk ook wel heel leuk vond. Maar… hoe benader je iemand die helemaal op gaat in het spel? Na diverse keren aangegeven te hebben dat hij OF moest stoppen of heeeeeeel snel een invite moest zien te regelen, was het voor elkaar. Sander zocht eindelijk, voor mij, contact met Roamler en regelde de invite. Nu mocht ik ook!

Nu we beide Roamler spelen, we diverse opdrachten doen en hiermee ook een extra centje verdienen… vonden vrienden het ook wel heel erg interessant. Zij zijn namelijk in verwachting en kunnen natuurlijk ook wel wat extra’s gebruiken. Met opgave van deze reden kregen ook zij beide een invite!

Wat begon als een grappig spelletje is inmiddels Serious Business geworden =). Langzaamaan pakken steeds meer mensen om ons heen Roamler op. Dit maakt het ook leuk en uitdagend omdat het, hoe je het ook wend of keert, een uitdaging blijft als eerste de opdracht uit te voeren. Wij hopen dan ook dat er nog vele opdrachten zullen volgen en we zo nog lang actief mogen zijn.

Om af te sluiten zoals wij dat hier doen: Goedgoan!

Sander & Debbie

Lijkt het jou ook leuk om je ervaring met Roamler te delen door middel van een Roamler Reply blog? Stuur dan een mail naar robin@roamler.com.

Wat de boer niet kent, eet ‘ie niet… of toch wel?

Bijna iedereen kent het gezegde “Wat de boer niet kent eet ‘ie niet”. Voor de Roamlers die in oktober de ‘kikkerbillen en stierenballen’ opdracht hebben gedaan gaat dat gezegde niet op. Wij waren benieuwd naar wat jullie meest vreemde eetervaring was. We kunnen jullie nu al vertellen; die waren vreemd. Tussen de 154 inzendingen zaten unieke, aparte, schrikbarende en soms toch erg smakelijke gerechten. Tijdens het zoeken naar meest opvallende inzendingen voor de collage hieronder hebben we ons broodje pindakaas ook maar even aan de kant geschoven. Van sprinkhanen tot spinnen, van kangaroe tot cavia en van varkenshoofd tot semivolgroeide kuikenembryo’s, alles passeerde de revue. Juist toen we dachten alles gezien te hebben kwam er weer één om de hoek kijken die magen deed keren.

Het blijkt dus dat veel Roamlers niet vies zijn van onbekende gerechten, en als je er over nadenkt dan smaken veel van deze exotische maaltijden naar de bekende smaaksensaties die wij hier kennen! Zo smaakt volgens enkele Roamlers gefrituurde funnel-webspin naar een vettige paprikachips, gestoofde leguaan en krokodil naar kip en hersenen naar noten.

Graag presenteren wij een kleine greep uit deze collectie van overheerlijke exotische wereldgerechten, doe gerust inspiratie op! :)