Daar ben ik!

In de opdracht Waar ben ik? hebben jullie de meest prachtige en gezellige (toeristische) plekken van Nederland op de foto gezet. Sommige plekken herkende we meteen en andere hadden we nog nooit gezien. Uit de Waar ben ik? opdracht is een vervolgopdracht Daar ben ik!  gerold. In deze opdracht kregen jullie zes foto’s te zien van mooie (bekende) plekken in Nederland. Deze foto’s zijn gemaakt door de Roamlers zelf. Vervolgens waren we benieuwd of jij wist waar deze plek in Nederland was.

Het Roamler hoofdkantoor was aangenaam verrast! Maar liefst 564 Roamlers wisten alle plaatsen van deze foto’s juist te benoemen tegenover 477 Roamlers die een of meer plaatsen niet correct hadden. Jullie waren weer toppers, want het waren echt  geen makkelijke foto’s!

Foto 1.

Dam Amsterdam

Deze foto is natuurlijk op de Dam in Amsterdam gemaakt. Het welbekende monument werd dan ook door de meeste Roamlers goed ingevuld in de opdracht. Het prachtige monument op een van de bekendste pleinen van Nederland is dan ook een echte toeristische plek voor zowel Nederlanders als buitenlandse bezoekers.

Foto 2.

Euromast Rotterdam

Op de foto zie je de hoogste toren (die open is voor publiek) van Nederland. Namelijk de Euromast in Rotterdam. In deze 185 meter hoge toren kun je zo over Rotterdam uitkijken. Ook deze plek werd vrijwel alle keren goed ingevuld!

Foto 3.

Mediapark Hilversum

Op deze foto zie je het Media Park van Hilversum. Op dit bedrijventerrein worden veel televisie- en radioproducties gemaakt! Bij deze foto werd het toch al wat lastiger voor de Roamlers, maar gelukkig had het overgrote deel van jullie deze plek correct!  

Foto 4.

St Bravo Kerk - Haarlem

En waar staat deze prachtige kerk? Deze is te vinden aan de Grote Markt in Haarlem. Het is de grootste kerk in Haarlem en is gewijd aan Sint-Bravo. Veel Roamlers hadden hem goed, maar sommige dachten dat dit de Sint-Janskathedraal uit ’s-Hertogenbosch was.

Foto 5.

Evoluon Eindhoven

Dit bijzondere gebouw stond in het zuiden van ons mooie landje, namelijk in Eindhoven! Het Evoluon (in de vorm van een UFO) is een museum over wetenschap en techniek. Eindhoven is tevens de plaats van de techniek in de samenleving. Zeker het bezoeken waard dus!

Foto 6.

Scheepvaartmuseum Amsterdam

En dan zijn we bij de allerlaatste foto beland. Deze foto maakt het cirkeltje weer rond want dit museum ligt in Amsterdam. Het is het Scheepvaartmuseum dat beschikt over een bijzondere collectie met betrekking tot de maritieme geschiedenis van Nederland. 

Had jij ze allemaal goed? Of had je er toch net eentje niet goed geraden? Laat het ons weten via een berichtje :)!

 

Roamler zegt Bienvenue & Welkom

Roamler blijft lekker groeien. In maart heeft de officiële lancering van Roamler België plaats gevonden. Om België te verwelkomen hebben we aan de Nederlandse Roamlers gevraagd wat als eerste in jullie opkomt wanneer jullie aan België denken en wat voor tips jullie nog voor Belgische Roamlers hebben.

België welkomstopdracht

Waar denk jij aan wanneer je aan België denkt?

Bij deze vraag komen de Roamlers al snel met allerlei lekkernijen als associatie met België. De heerlijke chocola die je overal kunt krijgen, maar vooral de Vlaamse frieten zijn toch wel echt favoriet. Die heerlijke dikke frieten, die kun je immers alleen in België krijgen! Maar naast de bonbons and patatten worden de heerlijke Belgische speciaal biertjes toch ook zeer gewaardeerd! Een aantal voorkeuren van de Roamlers: Kwak bier, Chimay, Leffe, Westmalle, Jupiler, Kriek Boon en een Duveltje. De vers gemaakte wafels (met kersen en slagroom!) en Spa Reine zijn overigens ook vaak voorkomende antwoorden. Dus lief buurland: wij willen jullie graag bedanken voor jullie heerlijke lekkernijen; de chocolade, de verse wafels, de smakelijke frieten, het gezonde water en de lekkere speciaal biertjes!

De prachtige natuur die in België te vinden is, is ons als Hollanders ook niet ontgaan. Heerlijk op de camping staan en genieten van al het moois wat de Ardennen te bieden heeft! Of zoals een Roamler zegt: “De groene heuvels van de Ardennen spreken mij enorm aan. De rust, de verscheidenheid van de uitzichten en… de heerlijke frietkotten langs de kant van de weg”.

De meeste Nederlanders zijn behoorlijk jaloers op de taalkennis van Belgen. Het spreken van Frans én Nederlands is bewonderenswaardig, maar ook zijn wij al vaak verslagen tijdens Het Groot Dictee Der Nederlandse Taal.

Daarnaast worden een aantal culturele bezichtigingen meermaals genoemd. Zo zijn veel Roamlers fan van Manneke Pis, maar het Atomium komt zeker net zo vaak naar voren. Het Europese parlement is ook een prachtig gebouw; een echte publiekstrekker die veel Roamlers al eens hebben bezocht.

Welk advies geef jij aan de Belgische Roamlers?

De Roamlers in Nederland zijn vaak al een tijdje bekend met het Roamler-concept en kwamen dan ook met wat goede, bruikbare tips. Hier een aantal handige tips op een rijtje. Wie weet heb je er zelf ook nog wat aan:

–          Check voordat je boodschappen gaat doen de opdrachten lijst, vaak kun je deze opdrachten namelijk in de supermarkt bij jou in de buurt doen. Als er dan een opdracht is reserveer deze dan meteen, voordat een andere Roamler hem wegkaapt ;)

–          Doe zoveel mogelijk opdrachten! Door veel opdrachten te doen krijg je meer XP en beland je sneller in een hoger level. Hierdoor kun je meer opdrachten reserveren en dus meer geld verdienen : )

–          Lees de opdracht eerst goed door (bijvoorbeeld thuis), voordat je op de locatie bent en per ongeluk een fout maakt. Dit zou zonde zijn voor de moeite die je er insteekt.

–          Zorg dat je telefoon opgeladen is!

–          Wees zo creatief mogelijk bij de creatieve opdrachten. Op deze manier heb je er zelf ook het meeste plezier van de opdrachten.

–          Maak goede en scherpe foto’s.

–          Heb vooral heel erg veel plezier in het doen van alle opdrachten!

Tenslotte, alle Nederlandse Roamlers wensen hun Belgische collega’s ontzettend veel succes en plezier met het doen van de opdrachten!

Ajuus!

Roamler VIP

RoamlerVIP

De eerste dinsdag van april kenmerkte zich door het aankondigen van een nieuwe Roamler-dienst. Op Facebook en via de App attendeerden wij jullie tegen de avond op Roamler VIP. Die nieuwe dienst zou je in staat stellen om voor 500XP òf saldovermindering van €14,14 per maand extra voordeel voor jouw Roamler-account te verdienen.

Als je Roamler VIP wordt, krijg je als eerste toegang tot nieuwe opdrachten. Geen frustratie meer over dorpsgenoten die opdrachten voor je neus wegkapen, nooit meer je wekker zetten om als een gek reserveringen te maken, want met Roamler VIP kun je opdrachten al een dag van tevoren reserveren!

Dat Roamlers daar gelijk warm voor liepen, bleek uit de ruim 200 inzendingen die we binnen een paar uur van jullie ontvingen. Een van de vragen die wij stelden was om bij je aanmelding een foto te nemen die aangeeft hoe koninklijk je je voelt met je nieuwe lidmaatschap.

Talloze Roamlers kwamen in beeld met modieuze kroontjes, creatieve tekeningen, „thumbs up” en afbeeldingen met daarop kikkers en een bil… want inderdaad, die dag was het 1 april! De traditie om op de eerste van deze maand mensen voor de gek te houden heeft ook ons HQ niet gepasseerd. Roamler VIP was slechts een grapje van het team.

Dat het voor de gek houden goed is gelukt, is wel gebleken uit grote hoeveelheid enthousiaste berichtjes en vragen over het aangekondigde lidmaatschap. Een enkele kritische Roamler voorzag ons gelukkig ook van feedback: het abonnement zou andere niet-deelnemende Roamlers benadelen. Dat is direct één van de redenen dat Roamler VIP slechts een one-day-fly is: het past niet bij onze Roamler filosofie. Alle Roamlers geven we graag waar mogelijk, gelijke kansen.

Na een analyse van alle inzendingen, berichten via de App, Facebook en Twitter bleek dat 22% van de Roamlers die de opdracht instuurden toch onze grap (op tijd) doorzien hadden. Echter kunnen we toch met veel plezier zeggen dat 78% niet heeft gerefereerd naar deze speciale dag en dus stiekem wel in onze 1 april grap is getrapt.

Extra dank voor de leuke inzendingen en alle feedback; wij hebben ons goed vermaakt. We waren blij om te horen dat ook dat de meeste van jullie deze opdracht waardeerden!

Verslavingsgevoelig

Tegenwoordig kunnen we eigenlijk niet meer zonder onze mobiele telefoon. We zijn graag op de hoogte van alles en iedereen en raken dan ook direct in paniek wanneer we even 5 minuten offline zijn. Voor de opdracht Mobiele Verslaving hebben jullie allerlei leuke en originele redenen ingezonden waarom jullie niet meer zonder jullie mobiele telefoon kunnen.

Mobiele verslaving

Op nummer 1 staat de camera. Foto’s maken waar je maar bent en met wie je bent vinden de meeste Roamlers toch wel een hele uitkomst. Voor een mooie foto hoef je tegenwoordig niet meer je Canon mee te slepen. Ga je lekker een dagje naar de dierentuin of gezellig een avond je stappen? Een camera heb je altijd in pocketformaat bij je, ideaal! Voornamelijk heel veel ouders zijn blij met de camera. Snel een foto of filmpje van de eerste stapjes van mijn dochtertje maken of een foto van mijn zoons eerste carnavalsfeestje. Het is natuurlijk prachtig dat dit soort dingen meteen vast gelegd kunnen worden. Daarnaast is nog een grote groep Roamlers die fan zijn van Instagram.  Foto’s maken, bewerken en delen en foto’s van vrienden of bekende personen volgen en liken. En dit allemaal met je mobiele telefoon die je toch altijd bij je hebt.

Naast de camera tool op de telefoon blijkt de navigatie ook een favoriet te zijn. Geen onhandige kaarten meer mee of de Google-maps route printen. Nee, gewoon handig de Google-maps app op de telefoon, het adres invoeren en Google navigeert je naar het juiste adres. De weg vragen aan anderen zal dus niet meer zo vaak voorkomen.

Uiteraard zijn Whatsapp en Facebook ook uiterst populair. Je bent zo op de hoogte van alle nieuwtjes van jouw vrienden en familie. Voor veel mensen met familie/vrienden in het buitenland is dit dan ook een hele uitkomst om goed contact te onderhouden. Niet alleen kun je gemakkelijk met elkaar communiceren via de Whatsapp of Facebook chat, maar ook het sturen van foto’s naar elkaar maakt het extra leuk om daadwerkelijk te zien waar jouw vrienden en familie mee bezig zijn in het buitenland.

De mobiele telefoon zorgt ervoor dat we ons zelden hoeven te vervelen. Op de trein aan het wachten of een lange busrit voor de boeg? Duizend en een spelletjes zorgen ervoor dat jij je prima blijft vermaken. Ook hoef je tegenwoordig geen extra iPod mee te slepen, want muziek zet je net zo makkelijk op je telefoon. Wanneer je gaat sporten is muziek gewenst volgens jullie Roamlers. Maar niet alleen muziek, maar ook diverse Run-apps zorgen ervoor dat je weet hoe lang en hoe ver je rent, hoeveel calorieën je hebt verbrand en tussendoor wordt je ook nog eens aangemoedigd om niet op te geven. Een personal trainer is dus niet meer nodig.

Naast al deze genoemde dingen kun je nog het nieuws volgen via diverse apps, blogs bijhouden, agenda’s vol plannen, je mail checken en oh ja…. Je kan er ook nog eens mee bellen…

Spellen in de horeca!

Voor deze opdracht zijn jullie naar verschillende horeca gelegenheden gegaan om (bord)spellen in beeld te brengen. Lekker onder het genot van een biertje of een hapje eten bij elkaar komen en gezellig spellen met elkaar spelen. Voor vele is dit een fijne weekend besteding en om jullie een handje te helpen hebben we een lijst van een aantal horeca gelegenheden samengesteld waar je een drankje/hapje kunt nuttigen en daarnaast ook nog eens een leuk spel kunt spelen.

Spellen in de horeca 2

De horeca gelegenheden

Hieronder vind je een lijst met horeca gelegenheden die sowieso één of meerdere (bord)spellen heeft. Dit kan verschillen van kaarten tot een schaakbord tot de Kolonisten van Catan. Kijk bij de inzendingen van Roamlers welke van deze horeca gelegenheden  jouw favoriete spel heeft!

Naam Straat Plaats
Café de Manen Noorddammerlaan 9 AMSTELVEEN
Van Hoeck Frans halsstraat 26 AMSTERDAM
De viersprong Huizerweg BUSSUM
Zeepanorama Paal 31 Vuurtorenweg 189 DE COCKSDORP
Bo casa lunch enzo Papsouwselaan 482 DELFT
Het Wapen van Diemen Ouderkerkerlaan 8 DIEMEN
Stadscafe Simons Simonsplein 8 DOETINCHEM.
Haus Schönjochl Angerweg 2 FISS (OOSTENRIJK!)
Cafetaria De Hulst Hulst 10 GELDROP
La Strada Sint Jacobsstraat 48 GOES
Restaurant merwezicht Eind 19 GORINCHEM
Cafe Flip Zwanestraat 3 GRONINGEN
Het Concerthuis Poelestraat 30 GRONINGEN
Eetcafé roezemoes Gedempt zuiderdiep 15 GRONINGEN
Café de oude wacht Gedempt Zuiderdiep 3 GRONINGEN
Kantine van ruitersportcentrum De Schimmelkroft Kerkweg 221B HEEMSKERK
Tuynkamer Het loon HEERLEN
Cafe de Baron Spoorstraat 47 HILVERSUM
Pannenkoeken restaurant het speelkasteel Hoofdweg 869 HOOFDDORP
Cafe tinus Kerkstraat 16 HOOGEVEEN
Restaurant McDonald’s Tiel Bergakker 11 KAPEL AVEZAATH
De Kronkel Vlaamsegas 30-36 NIJMEGEN
Sauna drome Tolweg 13-15 PUTTEN
De kentering Dorpsstraat 54 ROSMALEN
NuNu Raalterweg 22 SCHALKHAAR
Oriëntaals Restaurant Aqua Village De Schilkampen 39 SNEEK
Mugs & muffins Willem 2 straat 57 TILBURG
Lebowski Domplein 17 UTRECHT
Kroeg Walden Domplein 16 UTRECHT
Eetcafé Hemingway Heilige geeststraat 7 VENLO
DSOV Zijdewinde 3 VIJFHUIZEN
Hotel Rest  De Westerburcht Hoofdstraat 7 WESTERBORK
Cafe de falieberg Hoofdstraat 32 ZUIDWOLDE
Happy house Burgemeester jansenlaan 23 ZWIJNDRECHT

Populaire spellen

In iets minder dan helft van de bezochte horeca gelegenheden waren er schaakborden, damborden en/of kaarten aanwezig. Ook dobbelstenen waren in veel horeca gelegenheden aanwezig. Maar ook andere oude bekende zoals Mens-erger-je-niet!, Rummikub, Kolonisten van Catan en Ganzenbord waren zeker in een behoorlijk aantal kroegen en restaurants te vinden.

Spellen in de horeca - grafiek

Natuurlijk waren er naast deze spellen nog veel meer andere spellen te vinden in de horeca gelegenheden, zoals vier-op-een-rij, darten (dartbord), Yahtzee en de Davinci Code. Enfin in de bovengenoemde kroegen, restaurants, kantines en andere horeca gelegenheden waren meer dan genoeg spellen te vinden ter vermaak! Dus lieve Roamlers, veel speelplezier toegewenst!

 

 

En de Oscar gaat naar…

Afgelopen weken hebben we aan jullie gevraagd om te voorspellen wie een Oscar zou binnen slepen binnen een aantal categorieën. Deze categorieën waren Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Regisseur en Beste Animatiefilm. Zondagnacht werden deze Oscars dan ook daadwerkelijk uitgereikt. Eens even kijken of jullie goed kunnen voorspellen …

Beste Film

Beste film

De helft van jullie stemde op Wolf of Wall Street voor de categorie Beste Film. Daarna kwamen Gravity en Captain Philips als favorieten. Echter won geen een van deze films de Oscar. 5% van de Roamlers heeft de film goed geraden, namelijk 12 Years a Slave. Deze prachtige film gaat over een vrije en donkere Amerikaanse man die in 1840 wordt ontvoerd en 12 jaar moet werken voor een verschrikkelijke plantage eigenaar.

Beste Acteur

Beste actuer

Met een grote meerderheid stemden jullie voor Leonardo DiCaprio. Met zijn uitmuntende acteerwerk in Wolf of Wall Street waren jullie er zeker van dat hij deze keer wél met het gouden beeldje naar huis zou gaan. Maar helaas, ook dit jaar viel hij niet in de prijzen. 7% van jullie voorspelde de werkelijke winnaar: Matthew McConaughey, die zijn rol als aidspatiënt formidabel heeft neer gezet  in de film Dallas Buyers Club.

Beste Actrice

Beste actrice

De titel voor Beste Actrice zou volgens de helft van jullie naar Sandra Bullock moeten gaan. Ondanks de prachtige film (Gravity) en het goede acteerwerk van Bullock is er iemand anders met een Oscar vandoor gegaan. 14% van jullie hadden correct geraden dat Cate Blanchett de Oscar zou winnen.  In de film Blue Jasmine speelt ze een manisch-depressieve rijke vrouw, een rol die ze fantastisch neerzet.

Beste Regisseur

Alhoewel Sandra Bullock geen Oscar heeft ontvangen voor haar prestatie in Gravity, gaat regisseur Alfonso Cuaron wel met de felbegeerde prijs naar huis. Het verhaal over de twee astronauten die losraken van hun station is geweldig geregisseerd en 19% van jullie heeft dan ook goed voorspeld dat deze regisseur de Oscar zou ontvangen. De regisseur Martin Scorsese was daarentegen toch echt jullie favoriet. Maar liefst 48% van jullie was er van overtuigd dat hij het beeldje zou krijgen.

Beste Animatiefilm

47% van jullie voorspelde dat Despicable Me 2 zou gaan winnen en bij 46% was Frozen de favoriet. Deze strijd ging dus aardig gelijk op voor deze twee films. Frozen ging er uiteindelijk met de Oscar vandoor.

Hieronder zie je een paar van jullie creatieve inzendingen.

Oscars

Kinderuitjes!

 

 

In de winter is het soms lastig om leuke activiteiten voor kinderen te vinden. Buiten is het vaak koud en vies weer, en er lijkt weinig te doen voor kinderen. Gelukkig hebben jullie ons laten zien dat het winterse weer geen drempel hoeft te zijn om iets leuks te ondernemen! Met jullie hulp hebben we een lijst met leuke, vertrouwde activiteiten en met originele onbekende(re) activiteiten gemaakt. Dus genoeg speelplezier samen met de kinderen voor de laatste koude wintermaandjes!

kinderuitjes

Dierenplezier.

Dieren en kinderen zijn de perfecte combinatie voor gegarandeerd succes. Kinderen zijn er gek op en daarnaast is het ook leuk voor jou als ouder, tante, grootouder, broer of oppas om diertjes te kijken. Uit de inzendingen van de Roamlers bleek dat ongeveer 12% graag een activiteit doet waar de kinderen naar dieren kunnen kijken of zelfs met de dieren kunnen knuffelen. Op naar die dierentuin, kinderboerderij, eendenvijver of manege!

Lekker warm.

Ondanks dat veel Roamlers voorkeur geven aan activiteiten buiten, zijn er ook een paar die liever de warmte binnen opzoeken. Ongeveer 26% doet graag een leuke binnenactiviteit waarbij de handjes niet verkleumen. Zo kun je naar verschillende binnenspeeltuinen waar de kinderen een behoorlijke tijd zoet mee zijn. Maar ook gratis/goedkope binnenactiviteiten zoals de bibliotheek (lekker een boekje voorlezen in de leeshoek), de ballenbak van de Ikea of een spannende treinrit (voor kinderen onder 11 jaar maar €2,50) naar een leuke stad. Andere populaire (duurdere) activiteiten zijn de bioscoop, familievoorstellingen, lekker naar de McDonald’s, bowlen en 7% van de Roamlers gingen naar het zwembad.

Frisse neus.

45% van de inzendingen waren gerelateerd aan buitenactiviteiten. Lekker met de kinderen een frisse neus halen. Met deze koude dagen zitten we immers genoeg binnen. Een spectaculaire winterse activiteit om te doen met de kinderen is schaatsen! Helemaal in de Olympische sferen:). De meest populaire buitenactiviteit is wandelen. Ongeveer 16% geniet van een lekker wandeling over de hei, in het park, door de bossen of over het strand. Zo kunnen de kinderen lekker uitwaaien, rennen, springen en heel veel energie kwijt. Mocht je wat vrije tijd hebben, dan is een speurtocht ook absoluut aan te raden als buitenbezigheid. Super spannend voor de kinderen en je kunt er je eigen draai aan geven! Tot slot is er nog een buitenactiviteit die we niet mogen vergeten… namelijk de speeltuin! Kou of geen kou, meer dan 12% gaat toch nog met liefde met de kinderen naar de speeltuin. Lekker ravotten in de klimrekken en schommelen tot ze niet meer kunnen.

Bijzonder.

Misschien waren sommige van bovenstaande activiteiten nieuw, maar er zullen er vast ook al een hoop bij zitten die je al eens hebt gedaan. Daarom volgen hier nog drie bijzondere activiteiten die net even anders zijn:

  1. De Winter Efteling; natuurlijk niet geheel onbekend, maar wel bijzonder om te doen. In de winter is de Efteling net een tikje anders door de prachtige wintershow en de winterse aankleding van het park. Echt een sprookje voor de kinderen.
  2. Peutergym; dit is leuk voor de kleinere kinderen, maar ook zeker voor de ouders. Lekker bewegen, dansen en lachen met de kindjes.
  3. Speel-o-theek; hier kun je speelgoed lenen voor maar 1 euro per dag. Op deze manier kunnen de kinderen met ander speelgoed spelen dan ze normaal doen. Het leuke hiervan is dat ze samen met andere kinderen in de Speel-o-theek kunnen spelen, zowel binnen als buiten op de speeltoestellen.

Ga jij gebruik maken van (één van de) bovenstaande tips? Of weet je nog een leuke winterse activiteit die niet kan ontbreken in de lijst? Laat het ons weten in een comment!

 

Kerst in de etalage

Aan het begin van December starten de winkeliers al weer om hun etalages om te toveren tot mooie feestelijke etalages. We hebben jullie gevraagd om jouw favoriete kerstetalage in beeld te brengen en we hebben prachtige foto’s binnengekregen. Naast deze leuke inzendingen van jullie kant, waren we eigenlijk ook we erg benieuwd hoe de kerst decoratie in andere landen gepresenteerd wordt in de etalages. Daarom hebben we ook Polen, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Chili gevraagd om hun favoriete etalages met ons te delen.

Xmas windows all countries

Overeenkomsten.
Wanneer we de kerstetalages bekijken in de andere landen, zien we voornamelijk heel veel overeenkomsten. Kerst is natuurlijk een feest van samenhorigheid en dat is uit deze opdracht wel gebleken:

  1. Kerstbomen; van Polen tot Chili en van de UK tot Italië, kerstbomen vind je in overvloed. De gezellige, groene sparren met lichtjes, ballen en andere versiering zijn een populaire decoratie in de etalages. En dit is uiteraard logisch, want wie krijgt er nou geen kerstgevoel van een kerstboom?
  2. Kleuren; groen, rood, wit, zilver en goud. De vijf kleuren die achter menig winkelruit te vinden zijn. Wit representeert de koude winterdagen, groen de maretakken en kerstbomen, de kleuren zilver en goud  zijn voor de feestelijke accenten en rood representeert liefde, familie en vriendschap tijdens kerst. Vrijwel in alle etalages komen deze kleuren in combinatie of als hoofdkleur naar voren, ongeacht welk land.
  3. Lichtjes; verlichting in die donkere winterdagen, daar kunnen de winkeleigenaren wat van. Het is sfeerverhogend en het ziet er vaak mooi uit. 

Op de eerste plek.
Chili, Polen, Italië en de UK hebben hun mooiste kerstetalages met ons gedeeld. Hieronder vind je de nummer 1 kerstetalages per land.

Chili: De nummer 1 etalage van Chili heeft een originele etalage, geen groene spar, maar een kerstboom van boeken!
Polen: In Polen geven ze de voorkeur aan de kleuren wit, goud en zilver. De kleuren van de winter.
UK: Ook de UK kiest voor goud, zilver en wit als kleuren in hun mooiste etalage, met een rendier als middelpunt.
Italië: Italië pakt groots uit; zij hebben namelijk een gigantische, rood verlichte strik aan de buitenkant van deze winkel aangebracht. Een groot cadeau dus!

Nummer 1 polen uk chili italie

De top 3 van Nederland.

En dan nu de top 3 van Nederland. Het zal jullie waarschijnlijk niets verbazen dat de favoriete etalage in een van de grotere winkelketens te vinden was. Ze hadden dit jaar als thema While you were sleeping… Weet je al welke etalage nummer 1 is?

NL nr 1
Het zijn de sprookjesachtige etalages van de Bijenkorf!

Op nummer 2 staat de prachtige etalage van Louis Vouitton. Het felle rood op de achtergrond met de bijzondere arrenslee ervoor zorgt voor een waar kerstgevoel.

LV, PC hoofdstraat amsterdam

Op de gedeelde 3e plaats staat de etalage van Haarstudio Sandra en de etalage van Banketbakkerij Tamminga en Verweij.

 #3 etalages

De kermis met groene en rode accenten en verlichtingen zetten een vrolijke sfeer neer. De etalage van Banketbakkerij Tamminga en Verweij laten het water in je mond lopen. Heerlijke kerst gerelateerde gebakjes en taartjes!

Wat is jouw favoriete kerst etalage van dit blog? Ga je voor de Nederlandse etalages of toch liever voor die van Italië of Polen? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Op zoek naar nieuwe Roamlers!

Opdrachten worden door het hele land gedaan. In de Randstad zijn deze opdrachten vaak binnen 1 dag gedaan, maar opdrachten rondom steden als Vaals, Gameren en De Koog zijn moeilijker om vol te krijgen. Nu willen we jullie graag vragen om ons te helpen; wanneer je een potentiële Roamler kent in een van de onderstaande steden, geef ze een invite!

Zelf ook een zakcentje bijverdienen.
Wanneer je een potentiële Roamler een invite hebt gestuurd, kan jij ook geld verdienen! Wanneer deze ‘Roamler Recruit’ level 2 bereikt, ontvang jij 2 euro. Gelijk. Vanaf dat moment krijg je 2% van het geld dat ‘jouw’ Roamler Recruit verdient. Verdient de Roamler Recruit 2 euro met een simpele schap check in level 2 of hoger?  Dan krijg jij 4 cent, zonder er iets voor te doen! Het klinkt misschien niet als een groot bedrag, maar Roamlers weten hoe kleine bedragen gezamenlijk snel tot een aardig spaarpotje kunnen groeien.

In welke steden zijn wij op zoek naar Roamlers?
We zijn in 98 steden nog op zoek naar actieve Roamlers. Probeer iemand echt te enthousiasmeren voor Roamler, want jij kan er immers ook geld aan verdienen wanneer deze persoon actief is! Hieronder staan alle steden op een rijtje. Op de kaart kun je de pins van de verschillende steden zien.

Steden Hedel Schoorl
Ameland Heel Sint-Michielsgestel
Almelo Heerde Sittard
Anna Paulowna Heythuysen Sone en Breugel
Baarle-Nassau Hoogkarspel St. Nicolaasga
Barneveld Kampen St. Oedenrode
Bladel Kerkrade Steenwijk
Burgh-Haamsteede Klazienaveen Stein
Cadier en Keer Kollum Strijen
Callantsoog Lelystad Ter Apel
Dalfsen Lemmer Terheijden
De Koog Lichtenvoorde Terneuzen/Hulst
Dedemsvaart Luyksgestel Terschelling
Den Burg Maasbree Tolkamer
Den Helder Made Uitgeest
Dinxperlo Makkum Uithuizen
Dronten Marknesse Urmond
Drunen Meerssen Vaals
Echt Meijel Vaassen
Eerbeek Nederweert Veenendaal
Elburg Nieuwe Niedorp Vlissingen
Enkhuizen Nijkerk Volkel
Fijnaart Odijk Voorthuizen
Gameren Oosterhout (NB) Weert
Geldrop Oud Beijerland Wijk bij Duurstede
Geleen Overloon Willemstad
Gennep Raamdonksveer Winterswijk
Goor Reeuwijk Wommels
Gorinchem Reuver Zelhem
Haaksbergen Roermond Zierikzee
Hank Roosendaal Zoeterwoude
Hapert Scherpenzeel (GLD) Zuidlaren
Hazerswoude Rijndijk Schijndel Zwaagdijk

 

Roamlers nodig in steden NL jan2014

Wat kun je doen?
We hebben als Nieuwjaarscadeautje alle level 4+ Roamlers een extra invite gegeven. Deze kunnen jullie uitdelen aan potentiële Roamlers. Het is dus handig als je een Roamler vindt in een van de bovengenoemde steden, omdat daar veel betaalde opdrachten te  doen zijn en weinig “concurrentie” is. Dus wanneer jouw Roamler Recruit actief wordt in dit gebied, profiteer jij mee!

Heel veel succes met de opdrachten in het nieuwe jaar! We zijn weer benieuwd naar jullie creativiteit en enthousiasme.

Roamler Diaries: Carmen

Diaries

Hallo allemaal! Mijn naam is Carmen en ik ben sinds twee weekjes stagiaire bij Roamler en wat heb ik het nu al naar mijn zin! Voor mijn studie International Business and Management krijg ik de kans om werkervaring op te doen. Via via kreeg ik te horen over Roamler en na het downloaden van de app was ik meteen verkocht. Wat een leuke en creatieve opdrachten, maar wacht… je kunt er zelfs geld mee verdienen!? De app en het hele concept eromheen spraken mij direct aan, des te meer reden om bij dit leuke bedrijf te solliciteren. Tot mijn grote geluk belde Sanne H. mij op om te vertellen dat ik stage mocht komen lopen en het werken kon beginnen.

Hier op kantoor is iedereen ontzettend aardig en behulpzaam, dus ik kan waar en wanneer ik wil vragen stellen. Dit is heel fijn, omdat ik me gelijk thuis voel en prettig aan de slag kan gaan. Ik help mee met operations en support. Dit team bestaat uit Sanne, Sanne H. en Wei Ting. Dit betekent dat ik help met het reviewen van jullie ingezonden opdrachten, het schrijven van opdrachten en met het verloop van projecten.

Wat ik zo bijzonder vind aan Roamler is dat ik vanaf het begin het vertrouwen kreeg van het team en gelijk aan de slag mocht gaan. Op deze manier leer ik het snelst en ben ik meteen iedere dag nuttig bezig. Door de diversiteit van de werkzaamheden en de leuke inzendingen van de Roamlers vliegt de tijd voorbij. Dit is nu alweer mijn tweede week en ik heb al heel veel nieuwe dingen geleerd.

Mijn favoriete quote past eigenlijk heel erg goed bij Roamler: “Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get” – Forrest Gump. Oftewel: bij Roamler is geen dag hetzelfde omdat ik elke dag verrast wordt door de leuke inzendingen van jullie, Roamlers!

Ik kijk vol plezier uit naar de komende weken en ik hoop veel grappige, creatieve, leuke, slimme en mooie foto’s en teksten van jullie tegen te komen.