Vreemde Feestdagen

Eigenlijk had deze blog op 2 juli online moeten staan, maar we waren het helaas vergeten. Het kon ook haast niet anders, want 2 juli is namelijk ‘ik ben het vergeten dag’. Bij de recente opdracht ‘Vreemde Feestdagen’ mochten Roamlers de gekste, meest bijzondere maar tegelijk ook bestaande feestdagen die ze kenden insturen. We hebben een heleboel nieuwe data om aan onze agenda’s toe te voegen. Veel Roamlers hebben ons verteld over ‘handen schud dag’ (26 juni), ‘caps lock dag’ (22 oktober) en ‘praat als een piraat dag’(19 september). Er waren echter een aantal feestdagen die slechts een enkeling kende, en dit waren dan ook zeker bijzondere feestdagen.

Schermafbeelding 2014-07-30 om 11.56.10Esther W. vertelde bijvoorbeeld over ‘Getrouwd met een schorpioen ondersteuningsdag’ op 18 november. Op deze dag verdient de man of vrouw van iemand die het sterrenbeeld schorpioen heeft extra ondersteuning. Schijnbaar zijn schorpioenen niet de makkelijkste om mee getrouwd te zijn, dus wat extra steun voor de partner is gewenst. Vergeet ook niet Linkshandigendag op 13 augustus, ingestuurd door Renee V., waarbij er aandacht wordt gevraagd voor alle ongemakken waarmee linkshandigen worden geconfronteerd in het dagelijkse leven.

Een paar feestdagen heb je dit jaar al (bewust of onbewust) meegemaakt. Zo bestaat ‘verbrand een sneeuwpop dag’ op 20 maart, ingestuurd door Anouk K., waarbij wordt gevierd dat het de laatste dag van de winter is. Op 25 mei is ‘geek pride day’ volgens marjolein van E., wat inhoudt dat je jouw liefde voor games, stripboeken of andere ‘geek’ onderwerpen vrij mag uiten en vieren. Een andere feestdag die we dit jaar nog hebben meegemaakt is ‘stap niet op een bij dag’ op 10 juli, ingestuurd door Sjoerd S., waarbij je dus absoluut niet op een bij mag staan. Dit scheelt jou een pijnlijke voet, maar bijen zijn ook cruciaal voor het bestuiven van planten, dus we hebben ook bijen nodig voor ons voedsel. Een belangrijke dag voor bijen!

6575192

Hieronder nog een lijst met een aantal bijzondere feestdagen die je in je agenda kan zetten:
‘Sint pannenkoek dag ‘ op 28 maart, ingestuurd door Sarina H.
‘Knuffel een Australiër dag’ op 26 april, ingestuurd door Eric H.
‘Respect voor kippen dag’ op 4 mei, ingestuurd door Nicole S.
‘Half kerstmis dag’ op 25 juni, ingestuurd door Pisa P.
‘Naaimachine dag’ op 12 augustus, ingestuurd door Linette N.
‘Nationale witte stokkendag’ op 15 oktober, ingestuurd door Naomi C.
‘Wereld toilet dag’ op 19 november, ingestuurd door Stephanie L.
‘Blijf thuis omdat je gezond bent dag’ op 30 november, ingestuurd door Jaap B.

Photo a Week Finalisten

De maand juni is voorbij en daarmee helaas ook de Photo a Week opdrachten. Roamlers hebben massaal hun beste foto’s opgestuurd in de categorieën lucht, energie, reizen, ontdekken en lach, in de hoop 100 XP extra te krijgen.

Bij zo’n wedstrijd kan het niet anders dan moeilijk zijn om een winnaar te kiezen, want na intensief selecteren van mogelijke winnaars hebben we nog steeds slechts een top 3. Wij kunnen eigenlijk maar niet kiezen. Daarom is het nu aan de Roamlers!

In de opdracht ‘Photo a Week Finalisten’ kun je als Roamler van level 2 of hoger tot en met 20 juli jouw stem uitbrengen. Je geeft in de app per categorie aan welke van de onderstaande foto’s je het beste vindt. Hieronder kun je de foto’s bekijken en de omschrijving die erbij is gegeven. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Dia1Photo a Week #2 EnergiePhoto a Week #3 ReizenPhoto a Week #4 OntdekkenDia5

Uitslag WK Promotie Check

Nederland is in rep en roer over het Wereldkampioenschap, en waarom ook niet? De sfeer zit er goed in, zeker na de allereerste wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Spanje! Nederland won met een ongelofelijke eindstand van 5-1, daar had bijna niemand van durven dromen. Inmiddels gaat Oranje als poule winnaar door naar de volgende ronde.

De sfeer zat er tevens al goed in voor de openingswedstrijd van Nederland, dankzij alle supermarkten en merken die hun producten een Hollands tintje gaven. Voor de opdracht ‘WK promotie Check’ hebben Roamlers dan ook de grootste, gekste, mooiste en voornamelijk beste promotie acties gefotografeerd.1231225_5951125_Picture_1

De populairste WK promotie actie in Nederland was duidelijk het Juichpak, ontworpen door Roy Donders en verkocht bij de Jumbo. Roamlers noemden als redenen dat de reclame op televisie in hun hoofd is blijven hangen, dat ze de slogan leuk vonden en dat ze het juichpak graag wilden hebben. Verder waren de Roamlers ook fan van de Albert Heijn Hup Holland Hamsters en de bal van M&M’s.

Andere opvallende promoties binnen Nederland waren van Coca-Cola en Heineken, die hele kunstwerken lieten opzetten om hun product te promoten. Verder waren de Bavaria jurk, de toi tooi veren van de Plus en het Lidl voetbal bordspel erg in trek. Roamlers waagden zich verder aan de wedstrijden van Grolsch en PepsiCo om kans te maken op een minibar of televisie.

Schermafbeelding 2014-06-25 om 16.27.50Internationaal

De promotie check werd niet alleen in Nederland gedaan, maar ook in Duitsland, Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Italië, Polen, Chili, Spanje en Mexico. Hoe weegt het juichpak van de Jumbo op tegen de andere nummer 1 promoties in de wereld?

Zo verschillen Nederlandse Roamlers niet veel van Duitse, Spaanse, Belgische of Franse Roamlers, want zij waren ook gek op de gratis producten en kleding bij hun aankopen. Zo was de lievelingsactie in Duitsland een gratis shirt bij aankoop van drie sixpacks Bitburger bier en in Spanje was dat een gratis voetbal bij aankoop van 48 blikken cola. De Belgen waren dol op Panini stickers die ze bij 25 euro aan boodschappen gratis meekregen. De Fransen vonden Braziliaanse kleding verkrijgbaar bij de Monoprix een leuke actie.

Een andere actie die ook in Nederland was maar niet genoemd is door Nederlandse Roamlers, was de actie van MediaMarkt om de aanschaf van een televisie terug te krijgen als Nederland het Wereldkampioenschap wint. De Italianen waren dol op een dergelijke actie, want als de Italiaanse consument denkt dat Italië verliest krijgt hij 10% korting op zijn aankoop bij MediaWorld, maar als Italië wint en je hebt dit voorspeld, krijg je 200% van je geld terug van je aankoop!

Het Verenigd Koninkrijk en Polen hadden het meest met kortingen op hun alcoholische dranken zoals bier en whisky. Een borreltje tijdens de wedstrijden krijgen in het Verenigd Koninkrijk en Polen is dus geen probleem. Nederlandse Roamlers hebben blijkbaar andere prioriteiten bij de aankoop van alcohol, want die waren dol op gratis shirts bij hun kratje bier!

Hoewel we in Nederland een minibar of televisie konden winnen, konden er in Chili en Mexico indrukwekkendere prijzen gewonnen worden. In Chili maakte je kans op een van de vier Chevrolet Camaro bij aankoop van een Samsung product van minimaal 190,000 peso’s (ongeveer 250 euro). In Mexico gingen ze zelfs nog verder door 1000 Mexicanen naar Brazilië te sturen voor het Wereldkampioenschap, maar dan moest je wel de winnende code in de dop van een flesje Corona hebben.

Door al deze acties rondom het Wereldkampioenschap kun je slechts een conclusie trekken over Roamlers wereldwijd: we zijn allemaal gek op het Wereldkampioenschap en alle acties die het met zich meebrengt!

Roamler Diaries: Eva S

Diaries

foto (4)

Nu ik officieel aan de slag ben bij Roamler, wordt het tijd om mezelf voor te stellen aan de community! Wellicht dat je inmiddels van mij een goed- of afkeuring hebt gekregen voor je opdracht, ik heb namelijk al opdrachten beoordeeld onder het pseudoniem Eva S., maar dat zegt natuurlijk vrij weinig over wie ik ben! Ik heet dus Eva, ik ben 23 jaar, ik woon in Utrecht en ik ben de nieuwste stagiaire bij Roamler op de afdelingen Support en Operations.

Ik ben bij Roamler terecht gekomen dankzij de stagesite van de Universiteit Utrecht, waarbij de taakomschrijving ‘overig’ en de niets onthullende naam ‘Roamler’ mijn interesse opwekte. Toen ik eenmaal door had wat het bedrijf en de stage inhielden, heb ik gelijk gebeld naar HQ over de vacature. Nadat ik mijn sollicitatiebrief en CV had opgestuurd, kreeg ik een reactie dat ik langs mocht komen op gesprek. De enige voorwaarde: bedenk zelf een Roamler opdracht! In mijn enthousiasme en door mijn zenuwen had ik er voor de zekerheid drie bedacht, want je weet maar nooit!

Gelukkig was deze moeite niet voor niks en zit ik nu bij Roamler. Ik heb het erg naar mijn zin bij Roamler, ik mocht gelijk meedoen met allerlei taken. Zo help ik niet alleen met het nakijken van inzendingen maar help ik ook met het samenstellen en afronden van opdrachten. Ik heb iedere dag weer genoeg te doen, dus ik hoef me geen moment te vervelen! Bovendien is het team heel gezellig en kan ik met elke vraag bij ze terecht. Ze hebben me zelfs op de eerste dag in de maling genomen! Ik mocht gelijk een teamvergadering bijwonen, maar ik kreeg daar te horen dat elke nieuwe werknemer een bepaald talent of vaardigheid moest laten zien. Helemaal niet waar natuurlijk, maar nadat ik had laten zien wat ik bij Krav Maga (verdedigingssport) had geleerd, wilde Martijn er wel een vast onderdeel van maken.

Ik zal regelmatig aan het reviewen zijn, dus ik zal veel contact met jullie Roamlers hebben! Als ik ooit een van je opdrachten heb afgewezen, sorry, ik moet soms streng zijn! Ik hoop desalniettemin dat ik jullie ervaring met Roamler zo prettig mogelijk kan maken zolang ik hier stage loop.