Community-stagiair bij Roamler

In deze blogpost zullen we jullie inzicht geven in wat er gebeurt achter de schermen van Roamler HQ door de ogen van een Community-stagiair. Je krijgt een kijkje in de dagelijkse activiteiten bij Roamler en zie je hoe het is om Community-stagiair te zijn.

Laat ik mezelf even voorstellen, mijn naam is Antonie, ik ben 20 jaar oud en op dit moment volg ik de studie ‘Creative Business’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik loop stage bij Roamler en in deze blogpost vertel ik jullie graag waarom ik voor Roamler heb gekozen, wat mijn dagelijkse bezigheden zijn en wat ik toe geleerd heb gedurende mijn Community-stage!

Als Creative Business student werk ik me zowel met technologie, social media, design en communicatie, allemaal vakken die ik verder kan ontwikkelen en in de praktijk kan brengen tijdens mijn stage. Toen ik voor het eerst op het Roamler HQ kwam (voor het sollicitatiegesprek) was iedereen erg vriendelijk en kreeg ik het gevoel dat ik plezier en de uitdaging zou vinden waar ik naar op zoek was. 

Als Community-stagiair is het aan mij om onder andere de Community Manager te helpen met het trainen en motiveren van de Roamler community om de taken zo goed mogelijk uit te voeren met plezier. Ten eerste heb ik een social media plan opgesteld en op dit moment werk ik het plan in de praktijk uit. Met het creëren van nuttig content, zoals een weekoverzicht met alle nieuwe taken en allerlei updates op ons Instagram account, creëren ik niet alleen meer engagement met de community maar het geeft ook de nodige handige informatie voor de Roamlers. Daarnaast probeer ik meer interactie te genereren tussen Roamler als bedrijf en de community maar ook binnen de community zelf. Ik heb dit gedaan met een XP-taak waardoor het aantal Instagram volgers van RoamlerNL met 30% is gestegen! Ook heb ik een Roamler Spotify X-mas playlist opgezet. Roamlers gaven hier hun favoriete kerstnummer door en deze werd vervolgens toegevoegd aan de playlist. 

Naast het creëren van content voor social media help ik met het reviewen van taken en het opzetten van de XP-taken. Daarnaast leer ik meer over de bedrijfscultuur binnen Roamler. Een van de dingen die ik het meest interessant vind is hoe iedereen profijt heeft bij het werken met Roamler. De Roamlers maken de nodige informatie inzichtelijk in de winkel en zij worden daarvoor beloond middels een reward (geld en experience points). De ingezonden data kan de opdrachtgever gebruiken om bepaalde besluiten te maken.

Zonder de Roamlers zouden de projecten niet mogelijk zijn! Roamler wil ervoor zorgen dat de Roamlers met succes en plezier zoveel mogelijk op pad gaan (en het aanbod & diversiteit van de taken blijft groeien). In de laatste maand van mijn stage kijk ik er naar uit om de resultaten van mijn werk te zien. Bij deze vraag ik aan jullie, de Roamlers, een comment achter te laten waarin je aangeeft wat voor content je nog meer terug wilt zien op onze social media kanalen! 

De Roamler crowd: jong & oud!

Zoals jullie misschien wel weten, is de Roamler community erg divers. Van jong tot oud, van studenten tot huisvaders, van fulltime werkende tot vrijwilligers. Om Roamler te worden moet je wel ten minste 18 jaar zijn, maar tussen de 18 en 70 jaar is er van elke leeftijd wel een Roamler te vinden! We gunnen het iedereen om wat bij te kunnen verdienen, ongeacht de leeftijd. 

Elke Roamler is anders, en dit heeft onder andere te maken met de verschillende leeftijdsgroepen. Vaak brengen verschillende leeftijden andere motivaties, doelen en motieven met zich mee. We vinden het leuk om te zien hoe Roamler deel uitmaakt in het leven van jong en oud!

Vanaf je 18e heb je de mogelijkheid om Roamler te worden en wat bij te verdienen met het uitvoeren van taken via de Roamler-app. In principe zou je dit tot je 100ste kunnen blijven doen! Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die deze niet hebben.

De Roamler-crowd bestaat uit tieners, twintigers, dertigers, veertigers etc: er is geen leeftijdscategorie boven de 18 die niet in onze crowd te vinden is. Onze oudste Roamler is maar liefst 76 jaar oud! Zo heeft iedereen heeft een andere reden om Roamler gebruiken, de één haalt er dagelijkse boodschappen van, de ander spaart voor een leuke vakantie, geeft het aan een goed doel of koopt iets leuks van voor de kleinkinderen.

Voor de jongste generatie Roamlers is dit een flexibele manier om bij te verdienen naast hun studie of bijbaan. Jij bepaalt namelijk hoeveel, waar en wanneer je een taak uitvoert. Heb je bijvoorbeeld een tussenuur en niets te doen? Open de Roamler-app en kijk wat er in de buurt te doen is! Misschien heb je nog wel een nieuwe rugzak nodig of moet je nog cadeaus kopen voor kerst, een paar taken hier en daar en je hebt het bedrag zo bij elkaar gespaard.

Ook veel Roamlers met een fulltime baan hebben plezier in het uitvoeren van een Roamler-taak. Als je na werk toch nog even langs de supermarkt gaat, is dit een ideaal moment om een taak uit te voeren; zo verdien je de boodschappen weer terug! Of ben je onderweg, aan het winkelen, uiteten? Er is altijd wel wat te doen bij jou in de buurt! Kijk op de map in de app en je ziet wat er bij jou in de buurt te doen is. Net met pensioen? We zien dat veel mensen nog niet klaar zijn om stil te zitten. Combineer zo een ‘dagje uit’ met de Roamler-taken.

Een taak uitvoeren is niet alleen een handig manier om wat bij te verdienen, het kan ook gewoon een leuke uitdaging zijn, voor alle leeftijden! Vooral als merchandiser heb je de mogelijkheid veel uitdagende taken te doen en maak je tijdens de taken van alles mee. Het is wellicht geen vervanger voor de sportschool maar je bent wel lekker actief bezig en je ook nog eens een stuk goedkoper uit.

Kerst komt er aan en dat betekent voor de meeste mensen ook veel tijd doorbrengen met de familie. En wie weet? Misschien heeft jouw tante, nichtje of opa nog wel wat aan Roamler! 😉