‘Simpel’

Een paar maanden geleden was ik op internet aan het surfen. Ik zag op een forum een topic met de titel: “Wat voor stomme dingen kan jij niet?”. De titel maakte mij nieuwsgierig en ik opende het topic.

In een kleermakerszit zitten, op je vingers fluiten of multitasken. Dit zijn van die ‘simpele’ dingen die de meeste mensen wel kunnen, maar er bleken toch veel mensen te zijn bij wie dit soort ‘simpele’ dingen onmogelijk lukken. Ik was benieuwd welke ‘simpele’ dingen Roamlers niet lukten en stelde het idee voor aan het Roamler-team.

Het Roamler-team vond het een leuk idee en op de vraag: “Wat kun jij niet, wat veel anderen wel kunnen?” reageerden maar liefst 305 Roamlers! Na het bekijken van alle inzendingen is de top 5 van onmogelijke ‘Simpele’ dingen als volgt:

 1. Fluiten (verschillende vormen) – 48 keer genoemd
 2. Lenigheid (waaronder met gestrekte benen je tenen aanraken of je benen in je nek leggen) – 40 keer genoemd
 3. Knippen met je vingers – 39 keer genoemd
 4. Tong oprollen / krullen / neus aanraken – 25 keer genoemd
 5. Knipogen – 14 keer genoemd

58% van de Roamlers vind het lastig dat ze de ‘simpele’ handelingen niet kunnen uitvoeren, en de andere 42% maakt het niet uit.

Een originele (en stiekem ook wel herkenbare) inzending was van een Roamler die aangaf niet te kunnen remmen met skeeleren ;-) Maar ook: met stokjes eten, inparkeren, binnen de lijntjes tekenen en veters strikken waren leuke antwoorden die voorkwamen.

Alle gedeelde inzendingen zijn te bekijken via: https://my.roamler.com/job/simpel

Het was erg leuk om alle inzendingen te bekijken! Bedankt voor jullie inzendingen en veel Roamlerplezier.

Groetjes Karin

Boekentip

De bladeren beginnen nu echt massaal van de bomen te vallen, het is kouder, ’s avonds wordt het vroeger donker en voor deze week wordt sneeuw(!) voorspeld. We kunnen er niet meer omheen: het herfstseizoen is nu echt aangebroken.

Dat betekent dat we ons ’s avonds steeds vaker op de bank nestelen met een warm kleedje en een warme kop thee of een glas wijn. En ja, laten we eerlijk zijn, dan gaat de televisie vaak aan, en voor je het weet heb je er weer een hele avond televisie kijken opzitten. Niets mis mee overigens, maar zou het niet veel fijner zijn om jezelf even helemaal te verliezen in de wondere wereld van het boek? Als je nu tegensputtert dat je écht geen idee hebt welk boek je dan moet lezen, dan hebben wij hier de Roamler top tien boekentips voor je. Geïnspireerd op alle mooie boeken die jullie deze zomer aan het strand/aan een meer/in een bergdal/op grote hoogte/in een hutje op de hei hebben gelezen. Dan lukt het vast wel om een fijn boek uit te kiezen, voor urenlang leesplezier.

Maar liefst 458 Roamlers reageerden op onze oproep om hun boekentip in de sturen. Hoewel jullie smaak in boeken flink uiteen loopt – veel boeken werden slechts door één Roamler als tip gegeven – blijken een paar boeken echte Roamler-toppers te zijn. Hieronder vinden jullie dan ook de top tien favoriete boeken van Roamlers:

 1. Een weeffout in onze sterren/The fault in our stars – John Green (26 keer)
 2. Toen ik je zag: mijn leven met Antonie – Isa Hoes (17 keer)
 3. De kraamhulp – Esther Verhoef (8 keer)
 4. Inferno – Dan Brown (7 keer)
 5. Vijftig tinten grijs triologie – E.L. James (6 keer)
 6. De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson (5 keer)
 7. Het spel der tronen/Game of thrones – George R.R. Martin (4 keer)
 8. De hongerspelen/The hunger games – Suzanne Collins (4 keer)
 9. Divergent – Veronica Roth (4 keer)
 10. De waarheid over de zaak Harry Quebert – Joël Dicker (3 keer)

Om jullie een beetje te prikkelen, zal besproken worden waarom juist de boeken ‘Een weeffout in onze sterren’, ‘Toen ik je zag: mijn leven met Antonie’ en ‘De kraamhulp’ op respectievelijk de eerste, de tweede en de derde plek zijn geëindigd. Maar onthoud: de andere boeken zijn ook zeker de moeite waard!

weeffoutHet is wel duidelijk dat  ‘Een weeffout in onze sterren’ de grote favoriet is. Roamlers roemen het boek, omdat er ondanks het zware onderwerp (kanker) ook nog ruimte overblijft voor humor. Ook zet het boek je aan tot nadenken over je eigen leven en beseffen Roamlers zich dat ze van elke dag moeten genieten. Roamlers werden totaal meegesleept in het verhaal, zelfs zo dat één Roamler het boek deze zomer wel vijf keer heeft gelezen. Een Roamler omschrijft het heel mooi: “Officieel is het boek voor young adults, maar ik ben 28 en vond het ook prachtig. Het leest vrij gemakkelijk. Het verhaal is eigenlijk heel verdrietig, maar pas na driekwart van het verhaal besef je dat. Voor die tijd maakt de humor het zo licht dat je er alleen maar de hele tijd aan denkt hoe mooi het boek is. Ik ben geen huiler bij boeken, maar toen ik op ongeveer driekwart van het boek zat, heb ik echt oncontroleerbaar zitten snikken. Lees het dus niet in de trein!”.

toenikjezag Dat juist die koppeling tussen emotie en humor wordt gewaardeerd, laat het feit dat ‘Toen ik je zag: mijn leven met Antonie’ op nummer twee staat. Ook in dit boek is er – naast het verdrietige verhaal, met een nog verdrietigere afloop – volop humor te ontdekken. Ook wordt de openheid waarmee Isa Hoes haar verhaal doet geroemd.

kraamhulpRoamlers houden ook wel van een beetje griezelen, de literaire thriller ‘De Kraamhulp‘ van Esther Verhoef staat namelijk om de derde plaats van het boeken ere-podium. Roamlers vinden dit een enorme pageturner: je blijft maar doorlezen omdat je móet en zal weten hoe het afloopt. Het is een boek met talloze onverwachte wendingen. Een Roamler zegt zelfs “Het is zo intens geschreven dat ik blij ben dat ik nu niet zwanger ben…” Het laat dan ook de downside van het vertrouwen in mensen zien.

Bij deze wensen wij jullie een heerlijke herfst toe, gevuld met fijne wandelingen in de natuur, gezellige avondjes thuis op de bank met een goed boek – uit onze top-tien natuurlijk ;) – of in goed gezelschap. Geniet van dit bijzondere seizoen en als jullie nog tijd over hebben in jullie drukke herfstschema: ga lekker door met Roamleren :)

 

Groetjes, Eva

 

 

Roamler reply: Alex

Zo! De kaarten en het huisje voor Concert at Sea zijn geboekt, met dank aan Roamler! Toch tof om te kunnen zeggen dat ik dit jaar quasi gratis naar dit festival kan. Nu lekker genieten van het zonnetje op het balkon en een poging wagen om aan het verzoek van Sanne H. te voldoen; “een inspirerend stukje schrijven voor op het Roamler blog”. Best lastig bedenk ik me…

Alex collage

Ik zal me eerst maar eens voorstellen. Ik ben Alex, 33 lentes jong, woonachtig in Almelo en Roamler sinds afgelopen december. Ik ben door mijn werk met Roamler in aanraking gekomen.

In een presentatie op mijn werk zat een foto (met het bekende rode Roamler logo) uit een van de opdrachten voor een grote landelijke supermarktketen. Nieuwsgierig aangelegd als ik ben, ben ik op het internet gaan zoeken naar wat Roamler nu eigenlijk is. Geld verdienen met je smartphone… Dat klonk mij wel als muziek in de oren, dus heb ik mij op slinkse wijze aangemeld in de app.

Na de stoomcursus om in level 2 te komen, kon ik dan eindelijk de eerste betaalde opdrachten gaan uitvoeren. Ik moet zeggen dat ik dat de eerste 10 keer eigenlijk best wel spannend vond! Wat als ze mij zouden aanspreken? Toch is dat in de drie maanden dat ik nu opdrachten uitvoer voor Roamler nog nooit gebeurd.

Omdat ik vanwege mijn werk doordeweeks maar beperkt de tijd heb om opdrachten uit te voeren doe ik de meeste opdrachten op zaterdag. De dag bestaat dan uit een kop koffie, met een opengeklapte laptop en iPad (kijkt net even makkelijker op de kaart) om zo het strijdplan voor de dag te gaan bepalen. Vaak volgt hier een route van een paar uurtjes uit, waarmee ik de laatste weken toch een leuk extraatje meepak (behalve dan de week dat ik op de lange latjes stond in Mayrhofen). Een tip is wel om iets van een oplaad mogelijkheid mee te nemen, want na een opdracht of 18 houdt zelfs de iPhone het een keer voor gezien.

Ik kan het iedereen alleen maar aanbevelen om actief met Roamler opdrachten bezig te zijn (alleen niet teveel in de buurt van Almelo als het kan). Mijn eerste doelstelling is behaald, op naar de volgende; een Festool TS 55 REBQ (voor de niet-kenners, dit is een cirkelzaag).

En nu nog 90 dagen wachten om te genieten van het voor mij gratis Concert at Sea!

Alex tekening

 

Veiligheid op straat

Wat zie ik daar nou? Zie ik het goed? Zijn dat? Veiligheidsmaatregelen!?
Ja, ik zag het goed! De door mij verzonnen opdracht over veiligheid op straat stond live in de app. Wat leuk!

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. De politie zet in deze periode extra maatregelen in tegen overvallen, straatroven, auto- en woninginbraken. Zoals bijvoorbeeld preventie avonden, waarop extra informatie wordt gegeven over hoe je het beste kunt reageren op een dergelijke situatie.

De veiligheid in jouw omgeving is erg belangrijk, natuurlijk werkt de politie en de gemeente hier aan mee. In Putten, waar ik zelf woon, zijn we bijvoorbeeld een project gestart waar buurtbewoners zelf verdachte situaties kunnen melden door het gebruik van WhatsApp op hun mobiele telefoon. Heel handig en effectief! Bijna iedereen heeft namelijk wel WhatsApp op zijn of haar telefoon.

Zelf ben ik hier nauw bij betrokken en daarom ook benieuwd hoe het gesteld is met de veiligheid in de wijken van jullie, Roamlers. Doet de verlichting het? Zijn er camera’s? Of misschien zijn er wel geheel andere maatregelen getroffen om de veiligheid in de wijk te waarborgen. Er zijn veel foto’s ingezonden, ik heb ze dan ook zorgvuldig bekeken! Leuk om te zien wat voor maatregelen er door het gehele land getroffen zijn.

Enkele voorbeelden die er voor mij uitsprongen; buurtpreventie door bewoners zelf. Buurtbewoners wordt gevraagd om extra op te letten op onregelmatigheden. Deze punten geven de vrijwilligers uit de buurt dan vervolgens weer door aan onder andere de politie, brandweer en andere instanties. Deze super vrijwilligers zijn meestal herkenbaar gekleed en dat schrikt toch best wel af!

Verder was het goed gesteld met de lichtbronnen. Op veel plekken in het land zijn extra lichtbronnen geïnstalleerd. Hierdoor is ook in de avond en nacht goed zicht.

Cameratoezicht is het houden van toezicht op een gebouw, gebied of (groepen) mensen met behulp van bewakingscamera’s. Er zijn verschillende doelen voor cameratoezicht mogelijk, zoals bijvoorbeeld handhaving van de openbare orde en veiligheid, maar ook verkeerstoezicht, tellingen van personen of voertuigen en crowd-control. Ook hier wordt goed gebruik van gemaakt te zien aan jullie inzendingen. Bij jullie in de buurt is het allemaal dik voor elkaar!

Groetjes, Luc

veiligheid

Spuit 11

Herken je dat gevoel? Dat je op latere leeftijd pas achter de betekenis van iets kwam? Soms zijn er van die omschrijvingen, samenvoegingen of voorwerpen die iedereen kent, maar toch ook weer niet.

Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft meegemaakt. Na het lezen van een topic op het Viva-forum gingen er bij mij een paar lichtjes branden, en werd ik erg benieuwd naar de verhalen van mede-Roamlers. Ik liet Roamler weten dat ik een idee voor een opdracht had, en een tijdje later stond hij in de app! Toen Roamler me vroeg of ik het leuk zou vinden om mee te werken aan een blog over mijn zelf verzonnen opdracht, zei ik gelijk ja.

Aan het einde van de opdracht bleek dat ik zeker niet de enige was die ergens pas laat achter kwam. Maar liefst 201 Roamlers hebben ooit een “Spuit 11” moment meegemaakt en deze met Roamler gedeeld. Door een aantal van deze “Spuit 11” momenten hier te delen, denk ik dat deze blog misschien zelfs leerzaam kan zijn voor andere Roamlers.

coll11s

Wist je bijvoorbeeld dat….

– Een augurk eigenlijk een komkommer is?

– Jozo (van het zout): ‘Jodium Zout’ betekent?

-Het BCC logo niet alleen een robothoofdje is, maar ook een stekker?

– Brunch een samenvoeging van breakfast en lunch is?

– Berend Botje geen beer is, maar een man?

– De merknaam Fila is, en niet Fils?

– Milka (chocola) een samenvoeging is van Milch en Kakao?

– Benzine doorzichtig is en niet zwart?

– Etos een afkorting is? Namelijk; eendracht, toewijding, overleg en samenwerking

– De gele rondjes op ruitenwissers vervagen en ze vervangen moeten worden als ze zwart zijn?

– Vlugge Japie dezelfde man is als Bassie (van Adriaan)?

– Cassave kroepoek de vegetarische variant van de gewone (garnalen) kroepoek is?

 

Komen bovenstaande feitjes je bekend voor? Of staan er dingen bij die je nog niet wist? Laat het ons weten in een comment! Alle andere (gedeelde) inzendingen kun je hier bekijken.

Het was erg grappig (en leerzaam) om alle inzendingen te lezen! Bedankt voor jullie inzendingen en veel Roamler-plezier.

Groetjes Roamler Karin

 

Heb jij nog een goed idee voor een opdracht? En lijkt het je leuk om, net als Karin, mee te werken aan een blog? Laat het ons weten!

Impulsaankopen

Vanaf maandag 26 augustus hebben bijna 500 Roamlers ons laten weten hoe zij omgaan met verleiding tijdens het reguliere winkelen. Wij vroegen of zij gepakt worden door acties in winkels, of wellicht zelfs overgaan tot het impulsief (onvoorbereid) aankopen van goederen: “Impulsaankopen”.

Allereerst dank voor dit enorme aantal inzendingen! Veel grappige aankopen, van theepotten tot hamsters en auto’s, passeerden bij deze opdracht de revue en het bekijken van al het moois heeft ons ook wat wijze lessen geleerd. Zo kwamen inzendingen voorbij van opblaasbare luchtbedden die minder gebruiksvriendelijk waren dan vooraf werd aangeduid, blijken iPads populaire impulsaankopen te zijn (5% van het totale aantal inzendingen) en blijkt 25% van de Roamlers toch niet zo gelukkig met de impulsaankoop, wanneer deze eenmaal in huis is.

Impulsaankopen zijn niet enkel de kleine goedkope hebbedingetjes; 46% (bijna de helft) is namelijk duurder dan 100 euro. 50 Roamlers maakten het tijdens deze vlaag van impulsiviteit wel heel erg bont en kochten een product van meer dan 500 euro! Het fijne hier is dat gelukkig wel de ruime meerderheid tevreden is met de gedane uitgave.

collage1

Ergens is het jammer dat wij jullie niet hebben gevraagd naar jullie geslacht. Het is nu lastig te achterhalen of de impulsaankopen in de categorie Elektronica (179 inzendingen) vooral door mannen zijn gedaan, en of de categorie Mode (& accessoires) (115 inzendingen) vooral door de dames zijn ingezonden. Zijn die vooroordelen nou echt waar? Wel zijn deze twee categorieën samen goed voor meer dan de helft van het totale aantal inzendingen.

collage

Opvallend zijn zeker de volgende inzendingen te noemen. In een impuls kochten Roamlers onder andere…..
– 5 dieren (2 honden, 2 hamsters en een konijn)
– 4 voertuigen (3 auto’s en een motor)
… en nog vele andere opvallende impulsaankopen.

Bij deze opdracht zijn wij meermalen bedankt voor het laten realiseren dat sommige Roamlers een gat in hun hand ontdekt hebben. Wellicht dat het uitgavenpatroon bij deze groep na deze opdracht zelfs wijzigt?

De meeste aankopen die gemeld zijn via deze opdracht zijn in de winkel gedaan. Slechts een zeer klein percentage van de Roamlers heeft een online aankoop gedaan en die als “duurste” impulsaankoop bij ons doorgegeven. Wellicht dat het tastbaar zijn van producten mensen toch triggert om sneller tot aankoop over te gaan!

Bekijk rustig op je gemak de vele gedeelde inzendingen van de opdracht “Impulsaankoop” via my.roamler.com. Het zal je niet verbazen dat je bij sommige inzendingen je ogen uitkijkt!

Heb jij de opdracht gemist of wil jij je specifieke aankoop met veel Roamlers delen? Laat je impulsaankoop gerust weten via de reacties onder dit blog!

 

Komkommertijd

De zomer is een periode waarin relatief weinig nieuws in de media verschijnt. Politici en vele andere belangrijke personen zijn dan immers op vakantie en er worden weinig zaken gedaan. Het is dan wel weer de periode dat komkommers volop in de winkels verkrijgbaar zijn, en ze komen bij mij dan ook zeer regelmatig op tafel in deze tijd. Ondanks dat een komkommer voor 95% uit water bestaat, kan deze een substantieel ingrediënt voor de lekkerste gerechten zijn. Alleen… op een gegeven moment is je inspiratie wel een beetje op! Daarom leek het me een goed idee om een opdracht aan Roamler voor te stellen, waarbij Roamlers hun favoriete komkommer-recepten zouden delen. Via de app opperde ik dit idee en ja hoor: binnen no time kreeg ik het bericht dat het Roamler Team het ook een erg leuk idee vond! De opdracht ging dezelfde week nog live! Ook mocht ik (Marcel) de blog over deze opdracht verzorgen. :)

komkommertijd

Inmiddels is de inzendtermijn van de Komkommertijd opdracht voorbij en zijn er zo’n 175 inzendingen, waaronder uiteraard die van mezelf ;-), binnengekomen. Wat een inspiratie om uit te putten! Er zitten heerlijke recepten tussen waarmee je, als je zou willen, tot in de winterperiode vooruit kan zonder dat je ook maar één recept dubbel hoeft te maken. Want wat blijkt? Komkommer is niet alleen heel geschikt om een frisse zomerse salade mee te maken (bijvoorbeeld de Noord-Afrika Zomersalade met kikkererwten, koriander en Marokkaanse kruiden), maar ook als lekker als snackhapje zoals komkommer met zalm. Verder zaten er warme bereidingen tussen, ideaal voor het avondeten. Neem bijvoorbeeld ‘Zomerse nasi goreng’ of drankjes, soepen en smoothies met komkommer. Ik heb zelfs een ‘Japans reinigend ontbijt’ voorbij zien komen; een bereiding van water met komkommer, citroen en limoen! (Schijnt ook goed te werken na een avondje doorzakken, dus die ga ik zeker proberen zodra de gelegenheid zich voordoet, haha).

Komkom, of nee, kortom: door de inzendingen van deze opdracht op je gemak te bekijken doe je (net als ik) ongetwijfeld oneindig veel ideeën op om met deze veelzijdige groente iets lekkers en gezonds op tafel te zetten!

Inspiratie voor de lunchbox

Bij het zien van de opdracht ‘Breakfast Club’ dacht ik (Roamler Elsa) direct: waarom is deze opdracht er niet ook voor de lunch? Een ontbijtje voor elkaar maken lukt me nog wel, maar wat ik mee moet nemen naar school is elke dag weer een probleem. Meestal koop ik een te duur broodje uit de kantine. Ik hoor daarmee bij een minderheid van 7% die niet tevreden is over zijn lunch. Maar liefst 93% is gelukkig wel tevreden over zijn lunch. Ik dacht dat Nederlanders alleen maar bammetjes met kaas aten voor de lunch met een glas melk on the side. Maar, wat een variatie! Er is zoveel meer!

Wat zit er in de lunchbox?
Een top 5

 1. Fruit: Naast boterhammen, soepjes of cruesli eten we vooral fruit. Bijna alle Roamlers die meededen aan deze opdracht aten naast, of als complete lunch, fruit. Meest populair: banaan, appel, peer en druiven.
 2. Brood: Ham en kaas doen het goed op brood. Maar veel Roamlers beleggen hun broodje met iets extra’s zoals tomaat of komkommer. Dat is fris en gezond.
 3. Soep: Soep is een goede aanvulling bij je lunch. Het vult goed. Mosterd-, groente-, kerrie- en bloemkoolsoep zijn populair. Soep hoeft niet veel bereidingstijd te kosten. Veel Roamlers steken ook een zakje cup-a-soup in hun lunchpakketje.
 4. Salade: Dit zou ik het allerliefst mee naar school nemen, maar het kost zo veel tijd. Op vier staat de salade. Sommige Roamlers maken hier veel werk van. Mijn favoriet: de pastasalade met rivierkreeftje
 5. Tosti: Geen gedoe, gewoon een tosti met ham en kaas.

 

De Roamlers die ontevreden zijn over hun lunch geven aan dat ze meer tijd nodig hebben voor de lunch. Dan is er ruimte om uitgebreider te lunchen. Tijdgebrek zorgt voor een lunch die bestaat uit een snelle hap, die niet voldoet aan de wensen van de ontevreden Roamler. Ze nemen liever gezonder of warm eten mee. Ze hebben geen zin in de standaard boterham. Omdat de opdracht ‘Lunchbox’ vooral bedoeld was om anderen te inspireren voor een betere lunch zijn hier een aantal tips van Roamlers die tevreden zijn over hun lunch:

 1. Zorg ervoor dat je lunch gezond, voedzaam en stevig genoeg is om de rest van de middag op te teren.
 2. Eet ’s middags vezels en alvast wat groente en fruit. Vezels en vitaminen kom je snel tekort.
 3. Gun jezelf de tijd voor een goede lunch, zowel voor het klaarmaken als voor het opeten.
 4. Neem niet elke dag hetzelfde mee. Alleen brood eten is niet gezond. Kijk wat je lekker vindt en varieer.
 5. Haal verse producten in huis, vooral voor kaas of vlees. Dat is veel gezonder dan voorverpakt beleg.
 6. Zorg voor voldoende drinken naast je lunch: een sapje, goed glas water of zuivel
 7. Eet overal sla bij, het heeft een frisse smaak en is gezond.
 8. Combineer restjes.
 9. Snij sneetjes brood zelf. Dan zijn de plakken dikker en heb je minder beleg nodig.
 10. Sla de lunch niet over.

 

lunchcollage

Eetsmakelijk!

Keep it cool!

Pffffffffffffffff, warm weer hé? Ook ik (Roamler Luc) heb het warm, jullie ook uiteraard. Neem nu RoamlerHQ, zoals ik wel eens zag op foto’s een kleine ruimte. En dan die arme bejaarde mensen bij jou op de hoek die misschien wel de zon vol op hun raam hebben staan.
Schermafbeelding 2013-06-17 om 16.10.40

Zonder ventilator of airco is het moeilijk om ‘je hoofd cool te houden’, vooral op zulke extreem warme dagen als vandaag (dinsdag), en morgen woensdag! Als je eens rustig om je heen kijkt in de stad of centrum zie je soms de gekste dingen voorbijkomen. Om eens een gek voorbeeld te geven, gistermiddag liep ik door het centrum van Putten (Gelderland). Hier kwam een ouder echtpaar langs met een pet op, geen gewone pet, maar een pet met ventilator hield deze meneer en mevrouw lekker koel.

Toch zijn er veel meer leuke/gekke tips, ik heb gister de gewaardeerde mensen van het HQ gevraagd om jullie eens te vragen hoe jullie “het hoofd cool houden”. Misschien hebben ik en andere mede-Roamlers hier nog best wel wat aan (tijdens het uitvoeren van een belangrijke taak bijvoorbeeld).

De gedeelde inzendingen van de opdracht kun je bekijken op my Roamler.

Voor de frisse lucht in huis heb ik alvast een super tip! Zet nooit je ramen overdag open, zelfs niet op een kier. De warme lucht wringt zich door de kleinste spleetjes je huis binnen. Het is dus niet alleen belangrijk je ramen en deuren dicht te houden, je moet ook kieren en spleten opsporen en dichten. Lucht je huis pas als het begint af te koelen ’s avonds en ’s nachts.

Je huis afkoelen gaat het snelst door tocht te creëren. Dat doe je door minstens twee ramen volledig open te zetten, liefst verschillende ramen op verschillende verdiepingen.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! En vergeet niet; Keep it cool!

Mede-roamler Luc

Kinderfeestjes

We vinden het erg leuk als Roamlers zelf met suggesties voor creatieve opdrachten komen. En al helemaal als ze mee willen werken aan de blog over de zelf verzonnen opdracht! Een tijdje terug stuurde Roamler Astrid ons een berichtje. Ze bracht ons op het idee om een opdracht over kinderfeestjes uit te zetten.

“Ik ben op dit idee gekomen omdat we tegenwoordig allemaal op de centjes moeten letten. En omdat je je kinderen niet te kort wil doen. Ik wilde weten of je met weinig geld toch een leuk kinderfeestje kan organiseren. Aan de antwoorden te zien zijn mensen super creatief in het bedenken van goedkope kinderfeestjes!“

Roamler Astrid dook in de resultaten van de 112 inzendingen en kwam het volgende tegen. De meeste tips werden gegeven voor kinderfeestjes die zich binnenshuis afspelen (66%). Ook waren de meeste kinderfeestjes die genoemd werden geschikt voor zowel jongens als meisjes (67%).

Tussen de inzendingen zaten uiteenlopende tips voor kinderfeestjes. Roamler Astrid maakte een collectie van de tien leukste foto’s die ze tegenkwam:

kidspartyblog

De top 5 leukste activiteiten voor een kinderfeestje volgens Roamler Astrid:

1. Wie is de mol

“Omdat Wie is de Mol tegenwoordig ook wordt uitgezonden op Zapp, lijkt mij dit een ideaal thema voor een kinderfeestje. De uitnodigingen zijn in de stijl van de WIDM presentatie kaartjes. Zwart, groen en wit. De ouders bereiden de opdrachten voor, welke in de tuin en in de buurt uitgevoerd kunnen worden. Op de uitnodiging is de mol al aangewezen en de mol heeft dan ook een op maat gemaakte uitnodiging. Tevens zijn de spelregels bijgesloten bij de uitnodiging. Op het kinderen feestje krijgt iedereen een mollenboekje (boekjes goedkoop te verkrijgen bij de Action) en een button met het WIDM logo erop (een knipoog naar de joker). Deze attributen mogen de kinderen na afloop mee naar huis nemen.“

2. Kampeerfeestje

“Een nachtje kamperen en een kampvuur bouwen voor leuke en griezelige verhalen. Je kan bijvoorbeeld in de natuur spelletjes doen zoals levend stratego etc. Reserveer een goede kampeerplek, het liefst in de open natuur. Je moet inpakken: Tenten, Slaapspullen, Eten, Drinken, Spelletjes, Gereedschap, Hout voor kampvuur, Marshmallows, Blusmiddelen.“

3. Cupcakes maken

“Het kinderfeestje dat ik aanraad is een bakfeestje. Cupcakes bakken met de meiden en deze mooi versieren met fondant en leuke vormpjes. Hiervoor kun je op internet leuke uitnodigingen vinden met taartjes erop. Helemaal in de sfeer. Je kunt het lekker thuis doen. Je hebt nodig; bakspullen, fondant, uitstekers, goede oven, mixer, wat lekkers te drinken en goede zin. De kinderen kunnen lekker de cupcakes opeten en een paar mee naar huis nemen. Als tussendoor activiteit is het leuk om lekker te knutselen of filmpje te kijken. Als de cupcakes klaar zijn kunnen ze na even afkoelen, worden versiert. Je kunt ze ook van te voren al maken zodat ze gelijk kunnen, worden versiert. Dan heb je nog wel een leuke activiteit nodig voor daarna. Belangrijk vergeet je fototoestel niet om het resultaat vast te leggen!”

4. Naar een grote binnenspeeltuin

“De kids via een kaartje (of tegenwoordig via een app) uitnodigen. De kids allemaal laten afzetten bij kidsplayground in Apeldoorn. Hier kan gegeten worden en de kids kunnen zich een hele dag vermaken. Inhoud van de dag: De kleintjes spelen in gezelschap van hun ouders of begeleiders op speciaal voor hen ontwikkelde soft-playtoestellen, ballenbakken, glijbanen, enz. of in het speelse maar niet minder spannende autocircuit, deels verscholen in de speelstructuren. De grotere kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in gigantische speelstructuren op diverse speelniveau’s met honderden hindernissen, trampolines, glijbanen, tunnels, springkussens, touwladders enz. Na afloop krijgen ze een afscheidspakketje mee.”

5. Masterchef junior

“Uitnodiging op een servetring gemaakt van wc-rolletje met servet en vrolijk gekleurd plastic bestek er in. De locatie is natuurlijk je eigen keuken en eettafel. Zorg voor (zelfgemaakte/zelf versierde) koksmutsen en schorten. Laat de kinderen menukaarten maken. Maak leuke makkelijke lekkere gerechten zoals minipizza’s, minipannenkoekjes, miniquiches en kleine broodjes hamburger. Vergeet ook het toetje niet. Je begint natuurlijk met zelfgemaakte en versierde cupcakes. Laat de kinderen de tafel mooi dekken. Je kunt ook een voelspel in een grote doos met keukenattributen doen. Maak tijdens het feestje een foto van de genodigden en de chefkok als herinnering. Zorg voor leuke doosjes om nog een cupcake mee naar huis te nemen.”

 

Een aantal gouden tips die Roamlers gaven voor het organiseren van een kinderfeestje:

Een kinderfeestje hoeft echt geen bakken met geld te kosten, wees creatief!

Overleg met je kind. Kinderen hebben zelf ook veel ideeën. Ga hier creatief mee om.

 Hou het simpel en relaxed. Kids vermaken zich al snel!

 Wees zelf een kind en maak ook plezier!

 

Heb jij ook een leuk idee voor een opdracht? Of lijkt het je leuk om mee te werken aan een blog? Laat het ons weten via nlsupport@roamler.com!