The Roamler Diaries: Sanne

Als ik aan mensen vertel dat ik bij Roamler werk, krijg ik vaak enthousiaste reacties. Maar veel mensen kunnen zich er niets bij voorstellen; werken bij een app. Ook bij Roamlers merken wij vaak nieuwsgierigheid.

Wat komt er allemaal kijken bij het runnen van zo’n app? Eigenlijk zit de fout meteen daar al. Anno 2012 staat het runnen van een app gelijk aan het runnen van een bedrijf. Het Roamler team bestaat tegenwoordig uit 21 jonge mensen. Met z’n allen werken we keihard om Roamler te laten slagen. Dat gaat gepaard met heel hard werken en veel gezelligheid. Om jullie een kijkje in de keuken te geven introduceren wij bij deze het eerste deel van velen: The Roamler Diaries!

Het reviewen (inzendingen nakijken) doe ik doordeweeks zo’n 3 uur. Iedereen die bij Roamler werkt, al is dat bij techniek of sales, is verplicht minimaal 1 uur in de week dit werk te doen. Zo houdt iedereen contact met de community en weten we allemaal waar we mee bezig zijn.

Mijn plek @ Roamer HQ, tegenover Nienke

Daarnaast reviewen we nog ongeveer 2 uur in het weekend, en ja daar hoort een zaterdagavond tijdens Nederland-Denemarken ook bij! Je kunt je voorstellen dat dat niet altijd uitkomt, maar juist op dat soort momenten komen de mooiste inzendingen voorbij. Iemand die een opdracht perfect uitvoert zoals jij ‘m bedacht hebt, iemand die iets persoonlijks met je deelt waardoor je je even erg verbonden voelt, foto’s van huisdieren (doen het bij mij altijd goed, keep ‘m coming!) of families, het zorgt er voor dat je reviewdienst net weer even een positieve boost krijgt. Het feit dat wij bij bijna elke inzendingen een persoonlijk berichtje toesturen (en vaak wat terug krijgen) zorgt er ook voor dat je mensen leert kennen. Eigenlijk wordt het reviewen daardoor een soort chatbox :D ’s Avonds en in het weekend reviewen wij thuis, meestal met een laptop op de bank.

Reviewen is dus eigenlijk maar een klein onderdeel van mijn werkzaamheden. Vandaag heb ik bijvoorbeeld één uurtje gereviewed. Daarnaast heb ik cadeautjes besteld om weg te geven aan Roamlers (spannend! :D), gewerkt aan een formulier die bedrijven in moet vullen wanneer zij een opdracht willen doen, een vacature geschreven voor een stage-functie (binnenkort online!) en een nieuwe opdracht geschreven voor een groot Nederlands electronicaconcern. Vandaag werk ik thuis, waardoor ik de vrijheid heb zo even een uurtje te gaan sporten. Daarna ga ik naar de Rai, om onze stand voor de MARCOM beurs op te bouwen samen met Michael en Martijn.

Zo zag onze stand er uiteindelijk uit op de MARCOM beurs

Tussendoor houd ik contact met collega’s die wél op kantoor zitten via chat en Whatsapp. Ook dit gaat altijd door. Zo kan het zomaar eens voorkomen dat er problemen met de server zijn op zondagmorgen, of dat die ene opdracht niet zichtbaar is in een bepaald gebied. Gelukkig zijn dit soort dingen altijd snel opgelost, er is altijd wel iemand bij een computer die aan de slag kan.

Het plan was dat ik in dit blog een typische dag @ Roamler HQ zou beschrijven. Dit is niet gelukt, want gelukkig bestaat er geen dag die dezelfde is als de vorige. Dat maakt het zo leuk om bij Roamler te werken. Omdat we iets nieuws aan het doen zijn met z’n allen is het vaak maar gewoon uitzoeken en leren of die manier de beste is. Hopelijk blijven we dit lang volhouden, want dit leert mij dat we bezig zijn met iets innovatiefs.

Aangezien ik al bijna alweer een jaar bij Roamler werk, leek het mij leuk het tweede deel van The Roamler Diaries door een van onze nieuwe werknemers te laten schrijven. Bij deze geef ik het stokje door aan Frank!

Carambla

Dit blog is speciaal voor Roamlers die de opdracht ‘Slim Parkeren’ willen gaan doen. Je kunt deze opdracht alleen doen als je level 2 of hoger bent, en je in één van de grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) bent. Mocht je vragen hebben, stel ze dan in de app.

Carambla is een smartphone app waarmee je gemakkelijk en goedkoop een parkeerplek kunt vinden in het centrum van een stad en in de buurt van een evenement. Je betaalt minder dan het parkeertarief op bestaande parkeerplekken, en kunt jezelf (op voorhand) verzekeren van een plek door middel van de handige smartphone app.

Carambla start deze zomer in Nederland en heeft jouw hulp nodig bij het vinden van parkeerplekken om te verhuren. Hoe werkt het?

 1. Je gaat in één van de aangegeven steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) op zoek naar een parkeerplek die voldoet aan de voorwaarden hieronder.
 2. Je spreekt met de eigenaar/beheerder van de parkeerplek en vertelt over Carambla. Ter illustratie kun je een filmpje laten zien op www.carambla.nl.
 3. Print deze flyer uit (klik!) en neem mee om uit te delen
 4. Je vertelt over de voordelen die Carambla kan bieden voor een verhuurder/beheerder:
  – extra financiële inkomsten
  – minder rondrijdende auto’s op zoek naar parkeerplek in de buurt
  – hulp aan de gemeenschap door parkeerprobleem op te lossen via extra parkeerplekken aan te bieden
 5. Indien de verhuurder/beheerder geïnteresseerd is en/of meer informatie wil ontvangen, noteer je naam, adres, emailadres en eventueel een telefoonnummer van de persoon.
 6. Je maakt enkele foto’s van de parkeerplaats en stuurt je bijdrage in.

 

Een geldige Carambla parkeerplaats is:

– gelegen in het centrum van de stad (winkelbuurt, uitgaansbuurt) of bij een evenementenhal waar een nood/tekort is aan parkeerplek
– waar een minimum prijs van €1 per uur voor parkeren geldt in de straat of in een parkeergarage
– ofwel een publiek toegankelijke parkeerplek op privéterrein: oprit voor een huis of garage, een parkeerplek naast/achter een gebouw, klantenparkeerplek van een winkel/restaurant/hotel, bedrijfsparkeersplek voor personeel
– ofwel een beveiligde parkeerplek waar toegang verschaft kan worden met een cijfercode of badge (garages, parkeerplekken van hotels, bedrijven etc.)

Neem deze opdracht serieus en neem er de tijd voor. Verdiep je van te voren in Carambla zodat je goed weet wat je moet vertellen aan de verhuurder/beheerder. Print eventueel dit blog uit om als back-up informatie te gebruiken.

Voorbeelden:

Een bedrijfs- of klantenparkeerplek

Een bedrijfs- of klantenparkeerplek

Privé-parkeerplek

Privé-parkeerplek

Privé-parkeerplek

Privé-parkeerplek

Zoete winnaars!

Het is alweer even geleden, maar de Zoete Check is afgelopen. Meer dan 3000 winkels zijn gecheckt (2 keer, dus in totaal meer dan 6000 checks!), de resultaten zijn binnen en de opdrachtgever is met de data aan de slag gegaan.

Zoals we in dit blog aangaven konden jullie Zoete Checker van je provincie worden. Hierbij gingen we uit van de woonplaats van de Roamler, niet van de ligging van de te checken locaties . Deze wedstrijd ging in vanaf 10 februari, maar het totaal aantal checks kun je zien in de laatste kolom.

And the winners are…

84 Marjolein B. Zuid Holland Totaal 183 checks gedaan
42 G.W. A. Overijssel Totaal 139 checks gedaan
36 Roy G. Limburg Totaal 320 checks gedaan
31 Robert S. Noord Brabant Totaal 38 checks gedaan
30 Serge K. Gelderland Totaal 30 checks gedaan
23 Gijs-Peter K. Drenthe Totaal 23 checks gedaan
19 Eric J. Zeeland Totaal 83 checks gedaan
18 Alex B. Friesland Totaal 18 checks gedaan
16 Martin van de H. Groningen Totaal 21 checks gedaan
9 Esther B. Flevoland Totaal 34 checks gedaan
8 Remco B. Noord Holland Totaal 8 checks gedaan

GEFELICITEERD! De winnaars zullen vandaag via de app een berichtje ontvangen over de prijs! En heb je niet gewonnen? Toch bedankt voor je hulp! :)

De oplettende lezer ziet dat er geen winnaar in de provincie Utrecht is. De Roamlers in deze provincie hadden zo weinig checks gedaan (vanaf 10 februari) dat we het niet waard vonden hier een prijs voor te geven.

1 APRIL!

Roamler HQ zat er al maanden op te broeden… de 1 april grap die we uit gingen halen met de Roamlers. Het zou moeilijk worden, want 1 april valt dit jaar op een zondag en aangezien we (bijna) nooit opdrachten op zondag hebben zou een opdracht op die dag argwaan wekken. Op een gezellige zaterdagavond bedachten we dat de opdracht in de nacht van 1 april plaats zou moeten vinden. Dan zouden de Roamlers niet in de gaten hebben dat het 1 april is, was de gedachte.

Een opdracht waarbij de Roamlers ’s nachts iets op de foto moeten zetten wat er niet is. Een maansverduistering? Een meteoriet? André Kuipers? André Kuipers!

We verzonnen dat André op zaterdagnacht tussen 0.15 en 0.30u boven Nederland zou zweven. Precies op dat moment zouden Roamlers ook een bericht voor hem moeten maken en een foto om het geheel te illusteren. Vroeger dan 23u of later dan 2u mocht niet, dan zou André immers alweer weg zijn.

Veel Roamlers maakten foto’s van de maan, ervan uitgaande dat André daar ook ergens te zien was. Er zaten ook hele mooie inzendingen tussen, zo mooi dat we ons bijna schuldig voelen te zeggen dat het een grap was. We hebben in ieder geval veel lol gehad, we hopen jullie ook :)

Bekijk hier de gedeelde inzendingen van Roamlers.

De opdracht ging als volgt:

Onze eigen Nederlandse held André Kuipers zit alweer 3,5 maanden in de ruimte. Hij woont en werkt daar 5,5 maanden aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Aan boord is Kuipers behalve astronaut ook wetenschapper, arts en docent.

Wij zijn trots op André en het werk wat hij doet. Omdat hij nu over de helft van de missie is willen we hem door middel van deze opdracht een hart onder de riem steken. Vannacht tussen 0:15 en 0:30 zweeft André weer over ons kleine landje op aarde. Vandaar ook dat je deze opdracht alleen rond die tijd kunt doen. Verzin een leuke, bemoedigende groet voor André en illustreer dit met een foto. Je kunt een foto maken van jezelf in astronautenpak, een foto van de sterren (als dat lukt) of iets anders. Je kunt voor deze opdracht gebruik maken van de filmroloptie. Alle inzendingen zullen we bundelen en de ruimte insturen naar André!

Veel plezier vandaag!

Zoet Afscheid

Aan alles komt een einde. Nadat jullie samen meer dan 5000 Zoete Checks hebben gedaan, eindigt de Zoete Check in de laatste week van februari. Dit afscheid kunnen wij niet zomaar voorbij laten gaan. Sterker nog, de klus is nog niet geklaard!

Er zijn nog zo’n 600 supermarkten door het ganse land waar je nog 1 of 2 checks kunt doen. Wanneer je inlogt op roamler.com kun je daar op de kaart precies zien waar deze supermarkten zijn. Wij zijn de beroerdste niet en hebben voor jullie uitgezocht waar je makkelijk een rondje kunt doen en waar het geld dus voor het oprapen ligt. Geïnspireerd op Roamler Rondje (Roamler van de maand januari Jan bedacht dit) hebben wij het land opgedeeld in hapklare brokken met daarbij de gunstigste route om alle opdrachten te pakken. Het aantal kilometers staat ook aangegeven. Je kunt bijvoorbeeld twee rondjes doen en zo in een paar uur 80 euro verdienen!

Daarnaast loven wij een beloning uit voor elke Zoete Checker van jouw provincie. Daarbij kijken we naar degene die de meeste Zoete Checks (schap en/of kassa) heeft gedaan vanaf vandaag (vrijdag 10 februari) tot eind februari. De prijs is nog een verrassing. The Game is on!

Hier zijn ze dan, de Zoete Rondjes!

 

Wij hebben gekeken naar de locaties die nog open stonden op 8 februari, het kan dus zijn dat het één en ander al gedaan is.

100.000! Honderdduizend inzendingen!

Vorige week bereikte Roamler de magische grens van 100.000 inzendingen. Ja, honderdduizend! In slechts 8 maanden tijd hebben meer dan 5.000 Roamlers samen 100.000 opdrachten gedaan. En dat vonden we wel even een mooi moment om bij stil te staan. Inmiddels staat de teller alweer op 105.000, dus stil staan is er eigenlijk niet bij. Op naar een miljoen!
Maakte jij een onderdeel uit van de 100.000? Dank je wel en gefeliciteerd! Graag willen we ook Sandra N. bedanken, zij stuurde de 100.000ste opdracht in.

De uitslag van de Eindejaarsquiz

Het is zover. De Eindejaarsquiz is ten einde gekomen. Wij, de quizmasters (Janicke & Sanne) hebben wekelijks ons hoofd gebroken om weer een moeilijke en leuke quizvraag voor jullie te verzinnen. Jullie enthousiasme maakte het voor ons alleen maar leuker. Maar wat waren jullie goed! Ons doel was om te eindigen met ongeveer 50 mensen in de laatste vraag, maar uiteindelijk hebben 128 van jullie vraag 10 gedaan. De vraag was:

Hoeveel geregistreerde Roamler gebruikers zijn er op 31 december 2011 23:59:59u?

Dit leverde meteen al een hoop discussie op, want wat valt daar precies onder? Het gaat hier om geregistreerde gebruikers. Dus elke Roamler (in NL en UK), exclusief de accounts die op verzoek zijn gedeactiveerd. Er was maar één goed antwoord. Wij gaan jullie niet langer in spanning houden. Degene die het dichts bij het goede antwoord zat, en daarmee Roamler van het jaar is geworden, is….

Wij feliciteren Marije met deze geweldige titel! Marije zat met haar antwoord 5008 er het dichtst bij en is daarmee Roamler van het jaar 2011! Naast de eer wint zij 20 invites, de Roamler mok, een Roamler kalender en mag zij een opdracht uitzetten onder de Roamlers. Dit mag van alles zijn, iets waar zij zelf iets aan heeft. Of ze nu duizenden foto’s wil van de badkamers bij de Roamlers thuis omdat zij van plan is binnenkort haar badkamer op te pimpen en inspiratie nodig heeft, of misschien wil ze wel weten waar de lekkerste hamburgers te koop zijn en gaat ze jullie vragen je favoriete hamburgertent op de foto te zetten, of misschien is deze Roamler wel zakelijk geïnteresseerd en wil ze jullie alle supermarkten laten checken op een bepaald product. De keuze is aan haar!

En dan nu, de antwoorden op alle vragen en hoe je deze had kunnen weten.

Vraag 1: Welke twee krullenbollen uit het Roamler team waren 1 december jarig?
Antwoord: Op onze teampagina staat elk teamlid met een foto. Daarop kun je zien dat er slechts 3 Roamlers zijn met krullen. Pascal, Merel en Martijn. Omdat Martijn niet een antwoordoptie was, was het antwoord automatisch Pascal en Merel. Ook hebben andere teamleden wat hints gegeven op Twitter, door onze collega’s te feliciteren.

Vraag 2: Welke vervoersmiddelen komen in beeld in het verhuisfilmpje (check blog ‘Verhuizing in beeld’)?
Antwoord: In het filmpje zijn drie verschillende vervoersmiddelen te zien. Namelijk de fiets, auto en pont. Een hele oplettende Roamler vond nog scooter achter een muurtje die 1/300ste seconde zichtbaar was. Voor nauwkeurigheid en overtuigingskracht is deze Roamler toch doorgelaten naar vraag 3.

Vraag 3: Welke prijzen heeft Roamler allemaal gewonnen?
Antwoord: Roamler was één van de winnaars in de Pepsico contest, en won na hertelling de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards. De awards “‘s Werelds Snelste Replies Award” is door ons zelf verzonnen :)

Vraag 4: Onze buren bestaan 85 jaar. Zet een product van dit bedrijf op de foto.
Antwoord: Deze vraag vonden velen van jullie moeilijk. Wij hebben in ons pand veel buren, maar geen van deze bestaat 85 jaar. Als je op Google Maps kijkt zie je dat het HEMA Hoofdkantoor pal naast de onze zit. Het goede antwoord was dus HEMA.

Vraag 5: Op welke datum registreerde de 400ste Roamler zich?
Antwoord: In dit blog valt te lezen dat we diezelfde dag van 206 naar 406 Roamlers zijn gegaan.

Vraag 6: Je krijgt in de volgende schermen verschillende gebeurtenissen te lezen. Zet deze gebeurtenissen (in nummers) in de juiste volgorde van oud naar nieuw.
Antwoord: Het juiste antwoord en dus de juiste volgorde was 41532. 4; 1.1 Release van de app. Dit was terug te vinden in dit blog van 9 augustus. 1; Roamler verschijnt op tv in Editie NL. Dit was op 30 augustus. In dit blog van 31 augustus over Roamlers tv-debuut wordt gesproken over gister. 5; Start van de ‘doe alsof je thuis bent’ opdracht. Dit was een instinker. Er is namelijk door Chantor en Brenda een blog geschreven op 11 november over deze opdracht, maar dat was na afloop. De opdracht zelf startte al op 27 september en dit kon je weten door op onze Facebookpagina te zoeken en daar op 27 september de volgende statusupdate te vinden; Level 2 Roamlers en hoger check de leuke nieuwe “Doe alsof je thuis bent” opdracht! ~Merel. 3; Chris komt bij Roamler werken. Dit was terug te vinden in zijn blog waar hij schrijft dat hij vanaf 5 oktober ons tot zijn collega’s kan rekenen. 2; Roamler start in de USA. Dit cijfertje moest op het einde want het is een gebeurtenis in de toekomst. Ook dit zorgde voor veel discussie, men vroeg of we niet de UK bedoelden of dachten dat we onze concurrent Gigwalk bedoelden die in de USA zit. Maar bedoelden echt Roamler in de USA. Het is geen geheim dat Roamler ambitieus is en in veel interviews is terug te lezen dat we uiteindelijk wereldwijd willen gaan.

Vraag 7: Wat was er groter dan verwacht in de maand oktober?
Antwoord: De Roamler mok was het enig juiste antwoord. Natuurlijk waren er wel meer dingen groter dan verwacht in de maand oktober maar dit was het enige antwoord wat over Roamler gaat en waarover letterlijk gezegd wordt dat het ‘groter was dan verwacht’. Dit is terug te vinden op onze Facebookpagina. Bij onze afbeeldingen kun je een foto zien van de mok met daarbij de gezochte tekst.

Vraag 8: Voor deze vraag moet je verschillende getallen bij elkaar optellen, aftrekken en vermenigvuldigen.
Antwoord: Het juiste antwoord was 3653,83. 1; De datum van de launchparty was 10 juni. Dit kon je op verschillende plekken wel terugvinden maar het gemakkelijkst was misschien wel gewoon de woorden ‘launchparty Roamler’ te zoeken op Google. 2; Het gewonnen bedrag met de Accenture Innovation Awards was 50.000. Dit kon je bijvoorbeeld terugvinden in dit blog. 3; Het percentage vrouwen van het totaal aantal mensen in het team van Roamler is 35%. Op onze teampagina zie je dat er 20 mensen in totaal werken bij Roamler en dat 7 hiervan vrouw zijn. Dit is 35%. 4; De tijd van het eerste pontje doordeweeks van Centraal station naar het kantoor van Roamler was te vinden op de website van het GVB. Het pontje naar het NDSM-werf vertrekt ’s ochtends om 6.45. Je kon erachter komen welk pontje je moet hebben door op 9292ov een route te plannen vanaf centraal naar ons adres (Kraanspoor 46, Amsterdam) en dan alleen de veerboot aan te vinken. 5; Het aantal dagen waarop je ranking is gebasseerd in het leaderboard is 7 dagen. Dit kun je vinden in ons FAQ of gewoon in de app zelf als je kijkt bij het leaderboard.
Dit leverde uiteindelijk de volgende som en antwoord op (zonder af te ronden dus!): (10/6) x (1/8 x 50000) x (7/20) + (6+4+5) + 7 = 3653,83.

Vraag 9: In een interview zegt Wiggert dat elementen van Roamler geïnspireerd zijn op een andere app. Welke app is dat?
Antwoord: In dit interview zegt Wiggert tot twee keer toe dat bepaalde elementen van Roamler geinspireerd zijn op Foursquare.

Vraag 10: Hoeveel geregistreerde Roamler gebruikers zijn er op 31 december 2011 23:59:59u?
Antwoord: We hebben het techniek 3 keer laten checken en het juiste antwoord is dus, zoals hierboven al wordt genoemd, 5002!

Wij vonden het erg leuk om deze quiz te organiseren en om jullie enthousiasme te zien. Eind van dit jaar komt er zeker weer een volgende quiz. Tot slot willen we graag iedereen bedanken voor hun deelname, en graag nog een applausje voor alle 128 finalisten:

Wilma, Danny, Michel, Tonja, Adrian, Mark, Sanne, Roswitha, Daniel, Wim, Joost, Joost, Natasja, Remke, Dolf, Sven, Merel, Nancy, Sjoerd, Lou Anne, Marlous, Irene, Natasja, Rob, Joep, Sanne, Lotte, Mariël, Patrick, Martijn, Lesley, Simone, Kirsten, Wanja, Anneleine, Marije, Jette, Wilmar, Brian, Nuray, Evelinde, Marjolein, Syreeta, Stefan, Ida, Eric, Niesje, Germano, Ellen, Luc, Gert, Oscar, Judith, Hans, Wesley, Alex, Judith, Martijn, Kathelyne, Sebastiaan, Björn, Raymond, Joris, Remco, Kim Leo, Julie, Henk Jan, Gerrit, Philip, Nelleke, Eveline, Brechje, Thirza ,Gert-Jan, Marije, Roemer, Nicol, Pieter, Ilona, Hans, Sandra, Marieke, Remi, Mirjam, Pascal, Edwin, Laila, Martine, Samira, Bas, Danny, Sandra, Roel, Maikel, Barbera, Britt, Louise, David, Bob, Maykel, Judith, Tom, Bastiaan, Casper, Carin, Corinne, Milou, Marcel, Valentijn, Turkan, Machteld, Pieter, Silke, Niek, Laura, Armand, Wendy, Rick, Menno, Charlotte, Bart, Simone, Amir, Raymond.

Verhuistips

Naar aanleiding van onze verhuizing vroegen wij jullie foto’s te maken van en tips te geven voor verhuizen. En dat deden jullie! Sommige Roamlers zijn nog nooit verhuisd, maar anderen waren experts en hadden een boekwerk aan tips geschreven. En dat delen wij graag met jullie.

De tip die het meest voorkwam was: WEGGOOIEN! Om te voorkomen dat je troep meesleept van verhuizing naar verhuizing, gooi het weg!

Tip: Doe vooral niets zelf, huur een verhuizer in. Een paar Roamlers boden hun eigen spierkracht aan.

Tip: Haal bananendozen bij de supermarkt. Gratis, groot en stevig!

Tip: Zorg voor gezelligheid en proviand voor de helpers

Tip: Label de dozen. Dan weet je meteen naar welke kamer ze moeten er wat erin zit.

Tip: Pak PC’s en TV’s in met dekens en bijvoorbeeld knuffels!

Tip: Stuur verhuiskaartjes, geef je nieuwe adres door en gebruik een aangepaste e-mail handtekening met een link naar Google maps aan het adres. Dan kan iedereen makkelijk via Streetview zien waar je nieuwe huis is!

(Deze tip hebben we meteen uitgevoerd! Zie hier ons nieuwe kantoor in Streetview)

Nog meer tips:

– Relax!
– Neem pauze
– Doe de plintjes in je nieuwe huis meteen (oftewel, stel niets uit)
– Til vanuit de heupen en niet vanuit de rug
– Laat zakken met bijvoorbeeld kleren vacuüm zuigen, neemt stukken minder ruimte in!
– Pak gelijk alles uit
– Maak de dozen niet te zwaar

Tot slot; een interpretatie van ons Roamlerkasteel:

Power to the Roamlers!

Wauw! Na mijn eerste week bij Roamler kan ik niet anders concluderen dat ik erg onder de indruk ben. Van het team wat hier in Amsterdam keihard werkt om jullie te kunnen laten Roamlen, maar vooral van jullie, de Roamlers zelf! Dagelijks puilt de inbox uit van creatieve ideeën, tips en feedback. Daar kunnen wij wat mee, dus houd dat vol!

Om creatieve, hardwerkende Roamlers te stimuleren introduceren we de ‘Roamler van de maand’. Maar hoe gaan we deze Roamler belonen? We vroegen het jullie op Facebook. De uitslag:

 

Als Roamler zoek je misschien erkenning voor het harde werk, maar ben je ook benieuwd naar de inzendingen van anderen. Ik heb gemerkt dat er echt energie en tijd gestoken wordt in het volbrengen van de opdrachten. Dat maakt het reviewen een leuke klus. De laatste dagen hebben wij nagedacht over hoe we jullie de bijdragen ‘terug’ kunnen geven. Ik kan me namelijk voorstellen dat jullie best benieuwd zijn hoe andere Roamlers een opdracht hebben voltooid, of je bent heel trots op je eigen inzending en zou dit graag aan iedereen willen laten zien. Hoe zou zoiets er uit moeten zien? In een collage? Een simpel overzicht? Misschien wil je alle inzendingen in magazinevorm kunnen bestellen? Zou je willen kunnen stemmen op de beste inzendingen, zodat er een top 50 ontstaat die je weer verder kunt delen of bewaren?

Spui al je ideeën hieronder in de comments, of stuur een mailtje naar sanne@roamler.com. We horen ze graag!

Mijn eerste dag bij Roamler

Daar zit je dan. Na acht jaren studeren is vandaag de dag gekomen dat ik me stort op mijn carrière en het nine-to-five leven. Maar niet zomaar één! Ik ben opgenomen in het Roamler team en maak onderdeel uit van de leukste startup van Nederland, wat zeg ik… de wereld!

Ik ben Sanne, de nieuwste aanwinst van het community management. Ik ga jullie creatieve inzendingen bekijken, nieuwe opdrachten verzinnen en alles wat er verder komt kijken bij een jonge groeiende onderneming als Roamler.

Ik volg Roamler al een tijdje, en als net afgestudeerde keek ik ook regelmatig of er nog mensen gezocht werden. Mijn programmeerskills reiken niet verder dan <body> en </b> dus helaas paste ik nog niet in het profiel. Tot ik een berichtje van Wiggert kreeg “Ik zie dat je een baan zoekt, wat zoek je precies?”. Een paar dagen later ging ik bij Roamler op de koffie en weer een paar dagen later zit ik hier! Wauw!

Na de uitzending van EditieNL dinsdag voelde ik me al heel trots dat ik bij zo’n leuk bedrijf aan de slag mag. Nederland deelt het enthousiasme, Roamler was bijna trending topic op Twitter! Niet heel gek, geld verdienen met je iPhone, wie wil dat nou niet? Ik ben heel benieuwd naar jullie inzendingen en hoe Roamler zich gaat ontwikkelen de komende tijd. Ik zit hier nog niet eens een dag en heb al heel veel plannen en leuke nieuwe ontwikkelingen voorbij horen komen. En ik ga dat allemaal meemaken. Bring it on!


(Zie boven mijn inzending voor de “Wat zou je willen doen?” opdracht. Ik kreeg er een baan voor terug!)