Voor Roamlers, door Roamlers

Bij Roamler maak je deel uit van een community. In dit blog delen we de ervaringen van andere Roamlers.

Meer dan 600 Roamlers deden afgelopen maand deze XP-taak ‘Voor Roamlers, door Roamlers’! Misschien zit jouw antwoord er wel tussen? 

Hoelang ben je al Roamler en waarom ben je ooit begonnen met Roamler?

De meeste Roamlers kennen Roamler middels mond-tot-mond-reclame. Maar er waren ook veel mensen die Roamler hebben gevonden via een blog of socialmediakanaal. 

“Ongeveer een jaartje Roamler. Ik ben begonnen via een cliënt van mij die heel enthousiast over Roamler was. Dat wilde ik ook graag uitproberen!”

“Ik ben sinds 2 weken weer Roamler na jaren geleden actief Roamler te zijn geweest. Waarom? Omdat ik de opdrachten leuk vind, het extra zakcentje handig vind en daardoor een doel heb om op de fiets te stappen!”

“Paar maanden geleden ben ik begonnen om een leuk uitje bij elkaar te verdienen. Dagje uit met de kinderen.”

“Omdat ik het leuk vind om producten te testen! Ik heb nu al meerdere producten gratis mogen testen en hoef in ruil daarvoor alleen een review te schrijven.”

Welke taak doe je het liefst en hoop je in 2020 terug te zien?

Ook vroegen we welke taken jullie het liefst doen en graag terug zouden zien in 2020. Veel Roamlers gaven aan graag mystery-visits te doen, terwijl er aan de andere kant een grote groep was die juist contact zoeken met het personeel fijner vindt. Het is in ieder geval wel duidelijk dat de terugkerende Live Sport Checks , Action bonnen, Babymelk check en Bioscoop check goed in de smaak vallen. 

“Tv schermen check, ik zit zelf graag in cafés en kan dit dus onopvallend doen en tijdens het genot van een drankje”.

“De Red Bull opdrachten zijn echt super gaaf om te doen!”

“Baby melk blijft favoriet. Verder vind ik voorraadchecks bij drogisterijen ook altijd goed en snel te doen. Checks bij horecagelegenheden waarbij een drankje besteld moet worden vind ik ook leuk. Zo kan je er meteen een gezellige avond van maken. Abri checks vond ik ook leuk! Snel, makkelijk en geen zorgen om ‘gesnapt’ te worden door een medewerker.”

“De energy check en de krantenverkoper check. Verder hoop ik leuke sales taken te gaan doen en zie ik graag de postnl taak einde jaar weer te zien.”

Wat is het leukste / gekste / spannendste / grappigste dat je het afgelopen jaar (2019) hebt meegemaakt tijdens het uitvoeren van een Roamler-taak?

Tijdens het uitvoeren van taken maak je natuurlijk ook van alles mee!

“Bij een taak in de AH was ik aan het werk en toen viel het dak naar beneden in de winkel omdat er die nacht zoveel water/regen was gevallen.”

“Ik besloot voor de koffie check opdracht de hele provincie af te rijden om zoveel mogelijk locaties te kunnen voltooien. Toen ben ik heel Groningen door gereden!”

“Haha, dat ik bij een live sport check aankwam en dat ze dachten dat ik een bekende was.”

“Het spannendste was vragen om bonnen van de Action. Mega vreemd om te doen in het begin. Maar fijne opbrengst ;).”

“Aangesproken worden door klant die denkt dat je in de winkel werkt.”

“Bij het Kruidvat moet je wel eens wat nakijken,schapkaartjes,al meerdere keren kwam ik de cheffin tegen met een hand vol kaartjes,ze ziet mij kijken. En geeft me een knipoog,dan wacht ik even tot het kaartje hangt ,dit is teamwork, ze weet gewoon wat ik doe en is tolerant. 🎈”

“Dat ik op plekken ben gekomen waar ik nooit uit mezelf heen zou gaan!”

Is er in 2020 een doel dat je wilt bereiken wat betreft Roamler? Denk aan een spaardoel, het bereiken van een hoger level of Roamler merchandiser worden.

“Merchandiser worden en sparen voor mijn motorrijbewijs!”

“In 2020 wil ik zoveel mogelijk taken uitvoeren om geld in te zamelen om een ​​kind in Afrika te helpen leermateriaal voor school te kopen. Ik wil ook geld voor mezelf verzamelen om op vakantie te gaan. Ik hoop dat ik mijn doelen kan bereiken door met RoamlerNL te werken.”

“Ik wil mezelf nog een betere roamler maken en de opdrachten foutloos uitvoeren.”

“Een hoger level en een weekendje weg bij elkaar Roamleren.”

Heb je zelf nog leuke aanvullingen en deze taak gemist? Laat een comment achter!

Spaardoelen

Waar spaar jij voor met je Roamler verdiensten? Of geef je het stiekem al meteen uit? Zit je al in level 5 of hoger? Grote kans dat jij deze XP taak ‘Roamler spaargeld’ zelf al een keer hebt ingevuld!

Een aantal Roamlers (9% van de inzendingen) hebben nog nooit hun Roamler tegoed laten uitbetalen. Maar het grootste deel (91% van de inzendingen) heeft wel eens het Roamler tegoed uit laten betalen. Van de Roamlers die deze taak deden, spaart 56% nog voor iets…lees hieronder verschillende spaardoelen van onze Roamlers!

 “Ik betaal met de Roamler verdiensten weer mijn benzinekosten, daarmee doe ik weer andere taken!”

“Voor mijn hond koop ik verse worst!”

“Momenteel ben ik aan het sparen voor nieuwe zeillaarzen. Tijdens het zeilen heb ik anders altijd koude tenen.”

“2 mooie, dure koffers gekocht van mijn Roamler verdiensten!”

“Een powerbank, zo kan ik tijdens een lange Roamler dag mijn telefoon opgeladen houden!”

“Van mijn Roamler verdiensten heb ik voor veel verschillende dingen gespaard: abonnementen, vliegtickets en hostels voor een rondreis.”

“Atelier ruimte. Verf en andere kunst attributen.”

“Broodtrommeltjes voor mijn kids. Van die dure met hun naam er op. Overbodig maar wel leuk. Een traktatie.”

“Dat heb ik bijgelegd voor mijn iPhone 8+. Om mijn taken beter te kunnen fotograferen.”

“Dat is vrij willekeurig. Onlangs heb ik van een uitbetaling een kerstboom gekocht. Ik zie de Roamler inkomsten als een extraatje. Het is wel zo dat ik deze specifiek voor iets uit probeer te geven!”

“De eerste $ 1.000,00 die ik met Roamler heb verdiend, heb ik via PayPal op mijn Kiva-account gestort. Hierdoor heb ik inmiddels 101 kleine ondernemers geholpen met een micro-krediet van $25,00 waarmee de onderneming een positief zetje heeft gekregen. Roamler is voor mij een hobby waar ik een goed doel mee kan steunen.

“Dyson stofzuiger en kleinere dingetjes. De stofzuiger omdat ik m graag wilde maar m erg duur vond…”

“De reden dat ik nog nooit mijn Roamler verdiensten uit heb laten betalen, is, omdat ik een groot geldbedrag hier bij elkaar wil sparen en dat in een keer op mijn rekening gestort krijg.”

“Dankzij de verdiensten van Roamler lekker richting de zon!”

“Het spaardoel is om eventueel na deze opleiding mijn eigen opleiding eventueel te betalen wanneer ik een vervolgopleiding wil gaan doen.”

Waar ben jij voor aan het sparen? 

Gouden Regels!

Als Roamler, maar met name als Roamler merchandiser, vertegenwoordig je ons en onze klanten op verschillende locaties.

Je kunt je daarom wel voorstellen dat zowel representativiteit, houding en de manier waarop je een gesprek voert van groot belang is! 

Probeer je altijd in te leven hoe jij een prettig bezoek zal ervaren als de rollen omgedraaid zijn en een onbekende bij jou op ‘bezoek’ komt. 😉

Zoals je weet zijn wij geen traditionele buitendienst. Het kan daardoor dat mensen daar anders op reageren. Houd daar altijd rekening mee en weet daarom altijd goed uit te leggen wat Roamler is en wat we doen! 

In dit blog vertellen we je de Gouden Regels bij het bezoeken van een locatie. Dit helpt jou om de taken zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren!

Let op! Je meldt je alleen bij het personeel als dit ook in de taak aangegeven staat. 

Als Roamler (merchandiser)…

                                                                       Representativiteit

…draag je geen petjes of andere hoofddeksels tijdens het bezoek (uitzonderingen voor hoofddeksels als religieuze uiting).

…draag je geen korte broek tijdens het bezoek.

…kauw je geen kauwgom tijdens het bezoek.

…ben je niet aan het eten of drinken tijdens het bezoek.

…neem je nooit iemand mee (vriend / vriendin / familielid / huisdier etc.) naar een bezoek!

…neem je nooit zichtbare tasjes / spullen van de concurrent mee.

…doe je een taak altijd via jouw eigen account, niet via het Roamler account van iemand anders.

 

                                                                       Houding

…zorg je dat je altijd enthousiast bent!

…zorg je dat je een actieve en behulpzame houding hebt.  

 

                                                                     Gesprek

…zorg je dat je de taak van te voren doorneemt, zo weet je wat je te doen staat.

…zorg je dat je altijd Roamler weet uit te leggen.

…ben je altijd en tegen iedereen vriendelijk tijdens het gesprek!

…zorg je dat je je altijd netjes meldt bij de balie.

…je stelt jezelf altijd voor (geef een hand, noem je naam en praat rustig en duidelijk).

…vertel je wat je komt doen en eventueel de toelichtingsbrief laat zien.

…ga je nooit op eigen voet op zoek naar het Roamler pakket.

…overleg je altijd met de medewerker waar je het materiaal gaat plaatsen.

…ga je nooit met het personeel in discussie. 

Door het toepassen van deze tips is de kans dat je toestemming krijgt van de winkel om bijvoorbeeld een display te plaatsen veel groter. Het kan voorkomen dat de winkel hier geen toestemming voor geeft, heel jammer maar dit reageer je nooit op het winkelpersoneel af!

Heb je hier vragen over? Die beantwoorden wij natuurlijk graag! Je kunt altijd mailen naar NLsupport@roamler.com. Laat vooral weten als je verdere tips kunt gebruiken om jouw bezoek zo professioneel mogelijk te laten verlopen!

Waarom is de taak die ik uitvoer belangrijk voor de klant?

In deze blog geven we je een aantal inzichten in de redenen waarom we taken voor klanten uitvoeren. Lees snel verder als je meer wilt weten!

Waarom doen we …

…product checks?

De klant krijgt inzicht in de beschikbaarheid van hun producten. Met de afbeeldingen en antwoorden die jij verstrekt in de inzendingen, geven we hen onmiddellijk inzicht in hun producten op de werkvloer in het hele land (of zelfs Europa). Deze gegevens kunnen zij gebruiken om zakelijke beslissingen van het hoogste niveau te nemen voor toekomstige verbeteringen.

…merchandising taken?

Met het bouwen van promotiematerialen zoals , het aanvullen van schappen met producten of met het verbeteren van de beschikbaarheid en zichtbaarheid van producten in de winkel, helpen we onze klanten op het juiste moment de beste winkelervaring voor de consumenten te bieden. Hopelijk leidt dit tot het uiteindelijke doel van de klant, namelijk dat het product zichzelf gaat verkopen!

…mystery visits?

Tijdens de mystery shopping taken, doe je je voor als een echte klant. Je ervaart de klantervaring en evalueert deze naderhand.

Met de resultaten van een mystery shopping taak probeert de klant de klanttevredenheid en servicekwaliteiten van het personeel te verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten mystery visits. Voorbeelden kunnen zijn: het controleren van product voorraden en schapindelingen in de winkel, of het controleren van de service op specifieke locaties.

Mystery shopping geeft deze feedback en geeft een objectief inzicht in hoe een klant het personeel, de presentatie en andere op services gebaseerde prestaties ervaart. 

Resultaten die vaak worden verkregen door onderzoek naar mystery shopping zijn:

… optimalisatie taken!

Onze klanten maken afspraken met de hoofdkantoren van de retailers en betalen een grote som geld om een ​​bepaald product te promoten (voor promotie en reguliere schappen).

Voorbeeld van een overeenkomst: In 80% van de winkels staat product X op een actieplek en wordt de actie gecommuniceerd op het reguliere schap met product X.

Klanten verwachten meer inkomsten tijdens dergelijke promoties. Ze zijn immers op twee plaatsen in de winkel aanwezig en de promotie wordt goed gecommuniceerd.

Maar het lijkt erop dat die afspraken niet altijd worden nageleefd. Op deze manier loopt niet alleen de klant, maar ook de winkel veel omzet mis. Jij – als Roamler – helpt hen om ervoor te zorgen dat deze afspraken volgens plan worden nageleefd en uitgevoerd.

Community Managers

We zijn blij om aan te kondigen dat twee nieuwe Community Managers vorige maand zijn gestart! Sasha en Ute begonnen afgelopen maand hun eigen ‘Roamler Journey’ als onderdeel van het team. En natuurlijk: ze willen zichzelf ook graag aan jou voorstellen!

Ute aan het woord:
Ik ben Ute, 37 jaar oud en sinds juli de nieuwe Community Manager voor Roamler Duitsland. München is niet alleen mijn woon-en werkplaats, het is ook de stad waar ik het meest van hou!
Voordat ik bij Roamler kwam, werkte ik de afgelopen 14 jaar voor publicatiebedrijven. In mijn meest recente functie werkte ik als Social Media Manager. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de ‘Roamler-familie’, maar ook om de partner in crime te zijn voor de Roamlers in de Duitse community gedurende hun ‘Roamler journey’. Roamler, een bedrijf dat out of the box-denken ondersteunt en een breed scala aan uitdagende taken biedt.

Al tijdens mijn eerste week liet het team zien hoe gepassioneerd en ruimdenkend ze waren. Ik ben echt geïnteresseerd in meer informatie over jou (de Roamlers), je creativiteit en wat je drijft. Door het uitgebreide scala aan Roamler-taken denk ik dat er veel te leren valt. Wat ik tot nu toe al van de Roamlers heb geleerd: er is altijd een weg! Ik vind het leuk om meer te leren over de Roamlers. Zelf hou ik van mysterieus winkelen, eten en daarnaast
Wat ik al van je heb geleerd: er is altijd een manier! Zelf hou ik van mystery shopping, eten, lachen en eenhoors!
Mijn tip aan jou:
Raak vertrouwd met het brede scala van het uploaden van foto’s en gebruik de opties om reacties en feedback achter te laten! 😊

Sasha aan het woord:
Mijn naam is Sasha Coppens, ik ben 29 jaar oud en woon in Turnhout (nabij Antwerpen). Ik heb in het verleden veel verschillende banen gehad. Je kunt dus wel zeggen dat ik naar de universiteit van het leven ben gegaan. De afgelopen drie jaar heb ik bij Auto1 gewerkt, een bedrijf dat auto’s van klanten koopt en deze aan zakelijke partners verkoopt. Ik heb er van genoten om hier te werken maar ik had behoefte aan een nieuwe uitdaging!
Ik nam de tijd om te zoeken naar een nieuwe baan dat ik heel leuk vond om te doen. Als Community Manager voor Roamler vond ik het! Ik ben dol op de diversiteit, uitdaging en collega’s die bij deze functie horen.

Ik moet bekennen dat ik Roamler niet kende voordat ik naar de baan vroeg en ik moet ook bekennen dat mijn favoriete taak tot nu toe de pizza-check van de Domino’s is. (#foodislife 🍕)
Een tip die ik alle Roamlers kan geven: zet de applicatie op het startscherm van je telefoon. Op die manier herinner je jezelf eraan om regelmatig de app en zijn taken te controleren!
Omdat ik een nauw contact met de gemeenschap wil houden, kun je altijd contact met me opnemen! Als je ooit in België merkt dat je een Roamler-taak wilt doen, twijfel dan niet eens om contact met me op te nemen met vragen, verhalen of gewoon om elkaar te leren kennen. Ik kijk er al naar uit jullie te ontmoeten en met jullie samen te werken! #roamhardorgohome

The Roamler Journey: van newbie tot experienced!

Hoe ziet de groei van een Roamler eruit? Waar begint het? Wat heb je er eigenlijk aan als je in hogere levels terecht komt?

De ene Roamler begint uit nieuwsgierigheid en doet het voor zijn plezier terwijl de andere het een uitdaging vindt om zoveel mogelijk taken te doen. Waar de één spaart voor een nieuwe auto of een vakantie, doet de ander het ook voor ontspanning en probeert in een zo hoog mogelijk level te komen: het kan allemaal want jij bepaalt dit helemaal zelf!

In level 1 doorloop je twee trainingstaken en start je vervolgens (bij de derde taak) meteen met verdienen. Daar ga je dan! Je eerste betaalde Roamler taak: op naar de dichtstbijzijnde supermarkt en tellen die planken en meters! Misschien even wennen maar je ziet al snel hoe leuk het is. Je bent net thuis en krijgt een bericht met “Jouw eerste betaalde taak is goedgekeurd. Goed gedaan! Jouw eerste verdiende geld is toegevoegd aan je Roamler account”. Nu je in level 2 zit, besluit je meteen bij de betaalde taken te kijken wat er nog meer te doen is in de buurt. Nieuwsgierig!

Vervolgens lees je over andere mogelijkheden binnen Roamler. Omdat je zelfstandige bent, besluit je je aan te melden voor Roamler Pro, een prettige tool waarmee je jouw Roamler administratie makkelijker kunt bijhouden. Via my.roamler.com meldt je je makkelijk aan voor Roamler Pro en krijg je na het juist invullen van jouw gegevens een Raamovereenkomst toegestuurd.

Omdat je een enthousiaste Roamler bent en dagelijks verschillende taken doet waarmee je zowel XP’s als geld verdiend, ben je inmiddels in level 3 terechtgekomen! Dat gaat goed zo en leuk dat je ziet dat er nóg meer verschillende taken te doen zijn in jouw buurt. Ook zie je bij de experience taken dat je jouw interesse kenbaar kunt maken voor Roamler merchandising. Wat is dat dan precies? Hoor ik je denken. Roamler merchandising is een aparte community binnen Roamler waarmee je nog meer gevarieerde taken kunt uitvoeren! Je wordt uitgenodigd voor een Skype-gesprek van zo’n 10 minuten. Gelukkig viel dat je mee: geen stijf sollicitatiegesprek maar een prettig gesprek met de community manager die ook wat meer uitleg geeft over Roamler merchandising.

‘Gefeliciteerd! Je zit nu in de merchandising community. Je kunt de taken herkennen in de app doordat er ‘RM:’ voor de naam van de taak staat.’

Dat is leuk: je kijkt in de app en je kunt meteen aan de slag door een display op te bouwen bij de Jumbo om de hoek! Ook krijg je de mogelijkheid om deel te nemen in een Slack groepschat waar merchandisers op de hoogte worden gehouden van de verschillende taken. Twee weken later krijg je een Roamler keycoard en badge toegestuurd om te gebruiken bij de merchandising taken. Oh, en natuurlijk niet vergeten af te doen wanneer je weer een mystery visit voor Roamler gaat uitvoeren! 😉

Na een aantal maanden (of jaren) zit je in level 10 en jij, de Roamler app en jouw telefoon zijn niet meer van elkaar weg te denken. Gelukkig zijn er nog de oude vertrouwde checks van een paar maanden of jaren geleden, maar heb je ook toegang tot meer uitdagende taken. Je hebt al veel geleerd want je hebt inmiddels ook behoorlijk wat feedback gekregen van het team reviewers van Roamler. Je maakt minder fouten, dus de taken worden vaak goedgekeurd. Waar je aan het begin misschien nog wat onwennig door de winkels liep, weet jij nu precies hoe je het moet aanpakken. Het gaat je steeds makkelijker en makkelijker af. Op naar het volgende level, want er zijn nog heel wat te gaan! 

Roamler Pro dagboek

24 rode stieren kijken mij vanuit de koeling van de Albert Heijn tevreden aan. Zo, die Red Bull staat er weer strak bij! Zal ik hierna de Straatverkoopcheck gaan doen of RM: Nieuw Product? Keuzes, keuzes, keuzes. Wat een vrijheid!

Ik denk aan de tijd dat ik nog in loondienst was. Na mijn afstuderen belandde ik per toeval bij een marketingbureau. Het was een fantastische, leerzame tijd, maar na jaren in loondienst wist ik: dit is de laatste keer dat ik voor een werkgever werk. Ik wil elke dag zelf bepalen wat ik doe, voor wie en wanneer. Toen het bedrijf failliet ging, startte ik als ZZP’er.

Keuzes, keuzes, keuzes: wat ging ik doen? Wat zou de naam van mijn bedrijf worden? Hoe werkt dat eigenlijk, je inschrijven als bedrijf? Met trillende handen stond ik voor het gebouw van de Kamer van Koophandel. De spanning maakte gelukkig al snel plaats voor enthousiasme toen ik tijdens de startersbijeenkomst andere ondernemers sprak: wat een passie, vuur en verlangen sprak er uit deze mensen!

Ho…niet te veel wegdromen: “…de Straatverkoopcheck verloopt over 30 minuten.” Ik kijk nog één keer naar de netjes gespiegelde blikjes in de koeling en loop naar de parkeerplaats. Snel de auto in en op naar de volgende taak. Lekker in mijn eentje cruisen met muziek op. Vrijheid. Zo fijn, dat Roamler!
Via een mede-mystery shopper kwam ik bij Roamler en ik vond het direct een prettig bedrijf: persoonlijk contact via de chat, makkelijk bereikbaar en open voor feedback. Mijn leercurve als beginner was steil:

“Helaas is je taak afgekeurd.”, “Een display is geen actieplek”, “Zorg dat je de volgende keer het hele schap op de foto zet.”

Altijd kreeg ik netjes antwoord en werd mijn verbeterpunt geduldig uitgelegd. Het was een goede spiegel voor mij: zorgvuldig lezen, Sofie! Ik kijk er met een glimlach op terug. Ik snap nu beter wat belangrijk is en krijg regelmatig een bericht met:

“Super gedaan weer!” of “Top!”, “Het ziet er strak uit”

De keuze werd nog meer reuze met de mogelijkheid van de tool ‘Roamler Pro’. Ik begon net te werken als een Roamler merchandiser en was erg dankbaar dat ik dit nu als freelancer kon doen. Ik profiteer van Roamler Pro omdat het erg handig is voor de administratie. Bij elke Roamler uitbetaling zit er een automatische factuur van uw inkomsten (+ 21% btw) in. En dit vind je eenvoudig terug in de app bij het balansoverzicht!
“Uw bestemming bevindt zich aan de rechterkant”, klinkt het uit mijn telefoon. Ik schrik op uit mijn gedachten. Ik zet hem uit en denk nog even: als merchandiser en mystery shopper doe ik wat ik wil, voor wie wil en wanneer ik het wil. 

Bedankt Roamler! En nu snel de auto uit en die straatverkopers gaan zoeken voor dat de tijd om is…

Ook zelfstandige? Je leest hier hoe je ‘Roamler Pro’ wordt!

Lijkt merchandisen je leuk? Vanaf level 3 kun je jouw interesse hiervoor kenbaar maken. Dit doe je in de app door de taak ‘Roamler Merchandising!’ in te vullen.

Een interview met… een Roamler van het eerste uur!

Roamler bestaat al bijna 8 jaar. Medio 2011 meldden de eerste Nederlandse Roamlers zich voor de Roamler app aan. Waar gaat de tijd heen? Intussen is er een hoop veranderd; niet alleen zijn de look van de app en de hoeveelheid opdrachten die er worden aangeboden veranderd, ook zijn er een hoop nieuwe Roamlers ten opzichte van toen actief. Uiteraard zijn er ook nog steeds Roamlers van het eerste uur bij. We gingen in gesprek met Jeroen, een Roamler die er al vanaf het begin bij is en nog steeds met plezier taken uitvoert. Daar worden we natuurlijk blij van. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan gauw verder!

Foto links: Roamler Jeroen.

Vertel, wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Jeroen en ik woon in Apeldoorn. Van origine kom ik hier overigens niet vandaan, ik ben gaan samenwonen in Apeldoorn omdat dit voor mijn voormalige werk beter uitpakte. Mijn roots liggen in Brabant. Ik werk fulltime bij een grote telecomprovider en beantwoord daar de calls van monteurs die tijdens installaties tegen problemen aanlopen. Ik ben al Roamler sinds juni 2011.

Hoe ben je in 2011 met Roamler in aanraking gekomen en waarom ben je begonnen?

In 2011 kwam ik na wat online browsen op de website ‘Tweakers’ terecht. Daar stond een bericht dat je je bij Roamler kon aanmelden. Ook stond er in het artikel wat het precies inhield en dat er maar voor een beperkt aantal mensen ruimte was. Ik zat bij de eerste 500 aanmeldingen, was helemaal happy en ben toen meteen in Apeldoorn aan de slag gegaan met opdrachten op mijn oude iPhone 4.

Hoe heb jij, na de launch, de eerste Roamler maanden ervaren?

Terugkijkend en ten opzichte van nu… super traag. Toen had ik een iPhone 4, nu een iPhone XR, dus daar is qua snelheid en gebruiksgemak veel mee gewonnen. Maar, ondanks de oudere iPhone techniek en Roamler app van toen, lukte het prima!

Hoeveel ben jij tegenwoordig met Roamler bezig en is jouw Roamler-gebruik door de jaren heen gewijzigd?

Ik gebruik de app eigenlijk even vaak als voorheen, soms ook een enkele week niet. Maar, er zit ook wel eens een zaterdag tussen die lekker aantikt qua hoeveelheid opdrachten en bijbehorende verdiensten.

Wat is het leukste of grappigste dat je hebt meegemaakt tijdens een Roamler opdracht?

Het grappigste dat ik heb meegemaakt is dat een winkelmanager eerst geen tijd voor mij had, maar nadat ik aangaf dat de Red Bull bijna op was en vroeg of er ook nog voorraad was om deze bij te vullen, kwam ze snel teruggelopen om zich te verontschuldigen met de boodschap dat de voorraad niet klopte en er nieuwe voorraad werd bijbesteld.

Heb jij voorkeur voor bepaalde soorten opdrachten en is deze voorkeur door de jaren heen veranderd?

Mijn voorkeur is niet zo heel erg veranderd. Een echte klassieker blijft de Babymelk Check. Deze opdracht is al zoveel jaren beschikbaar, dat ik hem makkelijk en snel weet uit te voeren en dat maakt het natuurlijk leuk en lucratief.

Je hebt alle app & projectontwikkelingen van Roamler meegemaakt, wat vind jij de meest noemenswaardige ontwikkeling?

Veel opdrachten die ik nu uitvoer zijn sowieso heel anders dan de opdrachten van enkele jaren terug. Het meest noemenswaardige daarin vind ik de start van Roamler merchandising. Ik heb mij na een Skypegesprek ook bij de Roamler merchandising crowd mogen voegen, met als resultaat dat ik displays mag opbouwen en bijvoorbeeld Red Bull opdrachten mag uitvoeren waarbij ik schappen vul en netjes gespiegeld achterlaat. Deze laatstgenoemde opdracht vind ik één van de leukste opdrachten om te doen. De mensen bij de servicebalie vinden het vaak direct goed dat je in de winkel komt helpen!

Heb je nog tips voor net beginnende Roamlers?

Een tip voor nieuwe Roamlers is: behandel en benader een ander zoals je zelf behandeld of benaderd wilt worden. Leg uit waarom je er bent (wanneer je wordt aangesproken door personeel, of wanneer je jezelf mag voorstellen) en ga nooit in discussie. Beter noteer je in de app waarom je niet welkom bent of waarom je de opdracht niet mag uitvoeren in dat geval.

Heb je met je Roamler geld een speciaal item / speciale items gekocht?

Het geld dat ik verdien met Roamler gebruik ik niet voor specifieke dingen, maar voor van alles en nog wat. Trouwens ook leuk om anderen aan te melden met jouw eigen invite-codes; als zij opdrachten uitvoeren krijg je een klein percentage als beloning voor het aanbrengen van de nieuwe Roamler(s). Dat is nog eens makkelijk verdiend!

Online trends

De online wereld is als geen ander geschikt én gevoelig voor hypes. Iets wat je leuk of interessant vind deel je tegenwoordig met één druk op de knop met als jouw vrienden of volgers. Doen zij hetzelfde dan heb je binnen no-time een trend gestart! Omdat wij benieuwd waren of we zelf wel op de hoogte waren van alle trends en om ons geheugen even op te frissen vroegen we jullie om je favoriete internet-trends met ons te delen.

Het complete aanbod aan gedeelde inzendingen kunnen je bekijken via deze link: my.roamler.com/Job/favourite-internet-trend-nl, maar in deze blog lichten we een aantal klassiekers toe, inclusief de door jullie genoemde reden waarom deze trend favoriet is.

De vloer is lava
Zodra iemand ‘de vloer is lava’ roept dien je binnen enkele seconden je voeten van de vloer te halen, bijvoorbeeld door ergens op te springen. Van deze ‘hete’ hype zijn online veel grappige filmpjes te vinden.
“Leerlingen op mijn school speelden dit regelmatig, was vaak helemaal niet handig, maar ik moest er stiekum wel telkens om lachen.”

30-dagen-challenge
Ga samen met anderen een 30-dagen durende uitdaging aan, bijvoorbeeld elke dag buikspieroefeningen of 30 dagen geen alchohol.
“Werkt erg motiverend om het met een groep te doen. En 30 dagen is goed vol te houden.”

Desk Safari
Beter dan de toffe foto’s die Roamlers in 2013 maakten voor deze leuke opdracht kunnen wij het in tekst niet uitdrukken: my.roamler.com/Job/desk-safari
“Omdat er mensen zijn die hier echt heel goed in waren en ik regelmatig hard heb moeten lachen om deze foto’s.”

#outfitoftheday
Deel (dagelijks) een foto van de outfit die je die dag aan hebt; vooral populair onder fashionistas.
“Het is leuk om te kijken hoe andere mensen kleding combineren en op deze manier doe je ook inspiratie op voor jezelf.”

Memes
By-far de meest genoemde trend onder de Roamler die veel internetten. Memes is de verzamelnaam voor grappige, merkwaardige afbeeldingen of videos die vaak veel gedeeld worden. De korte video’s worden ook wel giphy’s genoemd (ook populair onder de Roamler-collega’s!)
“Memes krijgen mij aan het lachen, ook als ik een rot dag heb.”
“De meeste zijn grappig, droog of gewoon ‘de waarheid’ en juist daarom zijn ze zo leuk! Het internet staat er vol mee dus je ziet ze overal.”

Ice bucket challenge
Om de ziekte ALS onder de aandacht te brengen gooiden wereldwijd zo’n 17 miljoen mensen een emmer ijswater over zich heen, waaronder een hoop bekende Nederlanders en internationale sterren.
“Het is een aparte opdracht die uitgevoerd moet worden en tevens voor een goed doel.”
“Men zet zichzelf helemaal vrijwillig voor paal. Ik vond t wel dapper hoor, zon ijskoude bak water over je hoofd!”

Exploding Unicorn
James Breakwell en met hem inmiddels een hoop andere ‘ouders’ beschrijven op een grappige manier de dagelijkse struggles van ouders.
“Ik ben zelf een moeder met kinderen die in de zelfde leeftijdscategorie zitten als zijn kinderen, dat zorgt voor herkenning van de situaties. Maar vooral voor een lach op mijn gezicht. Hij zorgt dan ook echt voor een persoonlijke tint.”

Water bottle flip challenge
De uitdaging om een plastic (water)flesje, bij voorkeur vol of halfvol, op zo’n manier in de lucht te gooien dat deze ronddraait maar toch weer rechtop landt.
“Is gewoon leuk om te doen, overal is een water fles te koop. Leuk voor volwassenen en kinderen.”
“Het een uitdaging is en heel veel bekende mensen eraan meedoen.”

The dress
De foto van deze op het eerste gezicht ‘normale’ jurk ging de hele wereld over. Wat er zo speciaal aan was legt Roamler Quinten perfect uit:
De trend ging over een jurk waar iedereen een andere kleur in zag. De ene groep mensen zag een kleurencombinatie van blauw met zwart en de ander zag weer goud met wit, de verschillende groepen mensen gingen Posts op het internet maken waarin ze de #teamblackandblue en de #teamwhiteandgold gebruikten. Ik vond het zo’n leuke trend omdat iedereen het er over had en iedereen er weer iets anders in zag. Het leek wel een soort illusie.”

Mannequin Challenge
Een video waarin iedereen volledig stil blijft staan, waardoor de wereld stil lijkt te staan. De video’s werden onder andere gemaakt bij concerten, op kantoren en zelfs bij het jeugdjournaal door de lijsttrekkers!
“Ik vind het zo bizar dat een groep mensen dit samen afspreken en voorbereidt. Ik kan me niet voorstellen dat je zoveel mensen mee krijgt om zo iets sufs te doen.”

Kende jij al deze trends al, of heb je er een paar online moeten Googelen (ook al zo’n fijne trend)? Mis je nog een hype die echt niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel hem met ons in de comments!

Wie is de Mol? 2016

We keken bij Roamler alweer een tijdje uit naar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol dat begin januari van start ging. Niet alleen omdat we fan zijn van het programma, maar ook omdat we dan weer een nieuwe Wie is de Mol afvalrace konden starten!

Elke week mochten de Roamlers die nog in het spel zaten aangeven wie zij dachten dat de Mol en de winnaar zouden zijn. Wanneer je de naam van de afvaller had genoemd, moest je de afvalrace helaas verlaten. Omdat er in de eerste aflevering nog geen kandidaat het programma hoefde te verlaten besloten we om bij de tweede aflevering alle Roamlers weer toe te laten tot de race. We beginnen de analyse in deze blog dan ook bij aflevering 2.

In totaal stuurden 610 Roamlers hun verdenkingen voor de Mol en winnaar in voordat de eerste kandidaat (Airen) het spel moest verlaten. De hoofdverdachte was op dat moment Marjolein, die door 21% van de Roamlers als Mol werd genoemd. Klaas werd door 13% als Mol aangevinkt. Als winnaar werd Tim (toen al) het meeste geselecteerd (door 20% van de Roamlers).

Van deze 610 Roamlers had 11% Airen genoemd als Mol of winnaar, waardoor zij al direct uit de race lagen. Bij de derde, vierde en vijfde aflevering vielen nog eens 426 Roamlers af. Vanaf de zesde aflevering werd het percentage Roamlers dat afviel steeds lager, terwijl de kans dat je een verkeerde naam noemde juist steeds groter werd. Alleen bij de allerlaatste aflevering, waarin je zowel de mol als de winnaar goed moest hebben vielen er nog veel Roamlers af.

Schermafbeelding 2016-03-07 om 13.53.28

 

Toen dit weekend bekend werd dat Tim het spel dit jaar heeft gewonnen en dat Klaas als Mol heeft geprobeerd het spel juist te saboteren zijn wij aan het rekenen geslagen. Maar liefst 10 Roamlers hadden de juiste antwoorden gegeven in de finale! Van deze Roamlers hebben we alle eerdere inzendingen nog een keer bekijken. En daarna nóg een keer, want we waren wel erg verbaasd over het resultaat. Maar liefst 3 Roamlers hebben namelijk vanaf aflevering 2 bij elke inzending Klaas als Mol en Tim als winnaar genoemd. Petje af voor Roamlers Karin B., Marcel E. en Menno H.! Een kleine prijs voor deze prestatie wordt naar jullie opgestuurd.