Community Managers

We zijn blij om aan te kondigen dat twee nieuwe Community Managers vorige maand zijn gestart! Sasha en Ute begonnen afgelopen maand hun eigen ‘Roamler Journey’ als onderdeel van het team. En natuurlijk: ze willen zichzelf ook graag aan jou voorstellen!

Ute aan het woord:
Ik ben Ute, 37 jaar oud en sinds juli de nieuwe Community Manager voor Roamler Duitsland. München is niet alleen mijn woon-en werkplaats, het is ook de stad waar ik het meest van hou!
Voordat ik bij Roamler kwam, werkte ik de afgelopen 14 jaar voor publicatiebedrijven. In mijn meest recente functie werkte ik als Social Media Manager. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de ‘Roamler-familie’, maar ook om de partner in crime te zijn voor de Roamlers in de Duitse community gedurende hun ‘Roamler journey’. Roamler, een bedrijf dat out of the box-denken ondersteunt en een breed scala aan uitdagende taken biedt.

Al tijdens mijn eerste week liet het team zien hoe gepassioneerd en ruimdenkend ze waren. Ik ben echt geïnteresseerd in meer informatie over jou (de Roamlers), je creativiteit en wat je drijft. Door het uitgebreide scala aan Roamler-taken denk ik dat er veel te leren valt. Wat ik tot nu toe al van de Roamlers heb geleerd: er is altijd een weg! Ik vind het leuk om meer te leren over de Roamlers. Zelf hou ik van mysterieus winkelen, eten en daarnaast
Wat ik al van je heb geleerd: er is altijd een manier! Zelf hou ik van mystery shopping, eten, lachen en eenhoors!
Mijn tip aan jou:
Raak vertrouwd met het brede scala van het uploaden van foto’s en gebruik de opties om reacties en feedback achter te laten! 😊

Sasha aan het woord:
Mijn naam is Sasha Coppens, ik ben 29 jaar oud en woon in Turnhout (nabij Antwerpen). Ik heb in het verleden veel verschillende banen gehad. Je kunt dus wel zeggen dat ik naar de universiteit van het leven ben gegaan. De afgelopen drie jaar heb ik bij Auto1 gewerkt, een bedrijf dat auto’s van klanten koopt en deze aan zakelijke partners verkoopt. Ik heb er van genoten om hier te werken maar ik had behoefte aan een nieuwe uitdaging!
Ik nam de tijd om te zoeken naar een nieuwe baan dat ik heel leuk vond om te doen. Als Community Manager voor Roamler vond ik het! Ik ben dol op de diversiteit, uitdaging en collega’s die bij deze functie horen.

Ik moet bekennen dat ik Roamler niet kende voordat ik naar de baan vroeg en ik moet ook bekennen dat mijn favoriete taak tot nu toe de pizza-check van de Domino’s is. (#foodislife 🍕)
Een tip die ik alle Roamlers kan geven: zet de applicatie op het startscherm van je telefoon. Op die manier herinner je jezelf eraan om regelmatig de app en zijn taken te controleren!
Omdat ik een nauw contact met de gemeenschap wil houden, kun je altijd contact met me opnemen! Als je ooit in België merkt dat je een Roamler-taak wilt doen, twijfel dan niet eens om contact met me op te nemen met vragen, verhalen of gewoon om elkaar te leren kennen. Ik kijk er al naar uit jullie te ontmoeten en met jullie samen te werken! #roamhardorgohome

The Roamler Journey: van newbie tot experienced!

Hoe ziet de groei van een Roamler eruit? Waar begint het? Wat heb je er eigenlijk aan als je in hogere levels terecht komt?

De ene Roamler begint uit nieuwsgierigheid en doet het voor zijn plezier terwijl de andere het een uitdaging vindt om zoveel mogelijk taken te doen. Waar de één spaart voor een nieuwe auto of een vakantie, doet de ander het ook voor ontspanning en probeert in een zo hoog mogelijk level te komen: het kan allemaal want jij bepaalt dit helemaal zelf!

In level 1 doorloop je twee trainingstaken en start je vervolgens (bij de derde taak) meteen met verdienen. Daar ga je dan! Je eerste betaalde Roamler taak: op naar de dichtstbijzijnde supermarkt en tellen die planken en meters! Misschien even wennen maar je ziet al snel hoe leuk het is. Je bent net thuis en krijgt een bericht met “Jouw eerste betaalde taak is goedgekeurd. Goed gedaan! Jouw eerste verdiende geld is toegevoegd aan je Roamler account”. Nu je in level 2 zit, besluit je meteen bij de betaalde taken te kijken wat er nog meer te doen is in de buurt. Nieuwsgierig!

Vervolgens lees je over andere mogelijkheden binnen Roamler. Omdat je zelfstandige bent, besluit je je aan te melden voor Roamler Pro, een prettige tool waarmee je jouw Roamler administratie makkelijker kunt bijhouden. Via my.roamler.com meldt je je makkelijk aan voor Roamler Pro en krijg je na het juist invullen van jouw gegevens een Raamovereenkomst toegestuurd.

Omdat je een enthousiaste Roamler bent en dagelijks verschillende taken doet waarmee je zowel XP’s als geld verdiend, ben je inmiddels in level 3 terechtgekomen! Dat gaat goed zo en leuk dat je ziet dat er nóg meer verschillende taken te doen zijn in jouw buurt. Ook zie je bij de experience taken dat je jouw interesse kenbaar kunt maken voor Roamler merchandising. Wat is dat dan precies? Hoor ik je denken. Roamler merchandising is een aparte community binnen Roamler waarmee je nog meer gevarieerde taken kunt uitvoeren! Je wordt uitgenodigd voor een Skype-gesprek van zo’n 10 minuten. Gelukkig viel dat je mee: geen stijf sollicitatiegesprek maar een prettig gesprek met de community manager die ook wat meer uitleg geeft over Roamler merchandising.

‘Gefeliciteerd! Je zit nu in de merchandising community. Je kunt de taken herkennen in de app doordat er ‘RM:’ voor de naam van de taak staat.’

Dat is leuk: je kijkt in de app en je kunt meteen aan de slag door een display op te bouwen bij de Jumbo om de hoek! Ook krijg je de mogelijkheid om deel te nemen in een Slack groepschat waar merchandisers op de hoogte worden gehouden van de verschillende taken. Twee weken later krijg je een Roamler keycoard en badge toegestuurd om te gebruiken bij de merchandising taken. Oh, en natuurlijk niet vergeten af te doen wanneer je weer een mystery visit voor Roamler gaat uitvoeren! 😉

Na een aantal maanden (of jaren) zit je in level 10 en jij, de Roamler app en jouw telefoon zijn niet meer van elkaar weg te denken. Gelukkig zijn er nog de oude vertrouwde checks van een paar maanden of jaren geleden, maar heb je ook toegang tot meer uitdagende taken. Je hebt al veel geleerd want je hebt inmiddels ook behoorlijk wat feedback gekregen van het team reviewers van Roamler. Je maakt minder fouten, dus de taken worden vaak goedgekeurd. Waar je aan het begin misschien nog wat onwennig door de winkels liep, weet jij nu precies hoe je het moet aanpakken. Het gaat je steeds makkelijker en makkelijker af. Op naar het volgende level, want er zijn nog heel wat te gaan! 

Roamler Pro dagboek

24 rode stieren kijken mij vanuit de koeling van de Albert Heijn tevreden aan. Zo, die Red Bull staat er weer strak bij! Zal ik hierna de Straatverkoopcheck gaan doen of RM: Nieuw Product? Keuzes, keuzes, keuzes. Wat een vrijheid!

Ik denk aan de tijd dat ik nog in loondienst was. Na mijn afstuderen belandde ik per toeval bij een marketingbureau. Het was een fantastische, leerzame tijd, maar na jaren in loondienst wist ik: dit is de laatste keer dat ik voor een werkgever werk. Ik wil elke dag zelf bepalen wat ik doe, voor wie en wanneer. Toen het bedrijf failliet ging, startte ik als ZZP’er.

Keuzes, keuzes, keuzes: wat ging ik doen? Wat zou de naam van mijn bedrijf worden? Hoe werkt dat eigenlijk, je inschrijven als bedrijf? Met trillende handen stond ik voor het gebouw van de Kamer van Koophandel. De spanning maakte gelukkig al snel plaats voor enthousiasme toen ik tijdens de startersbijeenkomst andere ondernemers sprak: wat een passie, vuur en verlangen sprak er uit deze mensen!

Ho…niet te veel wegdromen: “…de Straatverkoopcheck verloopt over 30 minuten.” Ik kijk nog één keer naar de netjes gespiegelde blikjes in de koeling en loop naar de parkeerplaats. Snel de auto in en op naar de volgende taak. Lekker in mijn eentje cruisen met muziek op. Vrijheid. Zo fijn, dat Roamler!
Via een mede-mystery shopper kwam ik bij Roamler en ik vond het direct een prettig bedrijf: persoonlijk contact via de chat, makkelijk bereikbaar en open voor feedback. Mijn leercurve als beginner was steil:

“Helaas is je taak afgekeurd.”, “Een display is geen actieplek”, “Zorg dat je de volgende keer het hele schap op de foto zet.”

Altijd kreeg ik netjes antwoord en werd mijn verbeterpunt geduldig uitgelegd. Het was een goede spiegel voor mij: zorgvuldig lezen, Sofie! Ik kijk er met een glimlach op terug. Ik snap nu beter wat belangrijk is en krijg regelmatig een bericht met:

“Super gedaan weer!” of “Top!”, “Het ziet er strak uit”

De keuze werd nog meer reuze met de mogelijkheid van de tool ‘Roamler Pro’. Ik begon net te werken als een Roamler merchandiser en was erg dankbaar dat ik dit nu als freelancer kon doen. Ik profiteer van Roamler Pro omdat het erg handig is voor de administratie. Bij elke Roamler uitbetaling zit er een automatische factuur van uw inkomsten (+ 21% btw) in. En dit vind je eenvoudig terug in de app bij het balansoverzicht!
“Uw bestemming bevindt zich aan de rechterkant”, klinkt het uit mijn telefoon. Ik schrik op uit mijn gedachten. Ik zet hem uit en denk nog even: als merchandiser en mystery shopper doe ik wat ik wil, voor wie wil en wanneer ik het wil. 

Bedankt Roamler! En nu snel de auto uit en die straatverkopers gaan zoeken voor dat de tijd om is…

Ook zelfstandige? Je leest hier hoe je ‘Roamler Pro’ wordt!

Lijkt merchandisen je leuk? Vanaf level 3 kun je jouw interesse hiervoor kenbaar maken. Dit doe je in de app door de taak ‘Roamler Merchandising!’ in te vullen.

Een interview met… een Roamler van het eerste uur!

Roamler bestaat al bijna 8 jaar. Medio 2011 meldden de eerste Nederlandse Roamlers zich voor de Roamler app aan. Waar gaat de tijd heen? Intussen is er een hoop veranderd; niet alleen zijn de look van de app en de hoeveelheid opdrachten die er worden aangeboden veranderd, ook zijn er een hoop nieuwe Roamlers ten opzichte van toen actief. Uiteraard zijn er ook nog steeds Roamlers van het eerste uur bij. We gingen in gesprek met Jeroen, een Roamler die er al vanaf het begin bij is en nog steeds met plezier taken uitvoert. Daar worden we natuurlijk blij van. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan gauw verder!

Foto links: Roamler Jeroen.

Vertel, wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Jeroen en ik woon in Apeldoorn. Van origine kom ik hier overigens niet vandaan, ik ben gaan samenwonen in Apeldoorn omdat dit voor mijn voormalige werk beter uitpakte. Mijn roots liggen in Brabant. Ik werk fulltime bij een grote telecomprovider en beantwoord daar de calls van monteurs die tijdens installaties tegen problemen aanlopen. Ik ben al Roamler sinds juni 2011.

Hoe ben je in 2011 met Roamler in aanraking gekomen en waarom ben je begonnen?

In 2011 kwam ik na wat online browsen op de website ‘Tweakers’ terecht. Daar stond een bericht dat je je bij Roamler kon aanmelden. Ook stond er in het artikel wat het precies inhield en dat er maar voor een beperkt aantal mensen ruimte was. Ik zat bij de eerste 500 aanmeldingen, was helemaal happy en ben toen meteen in Apeldoorn aan de slag gegaan met opdrachten op mijn oude iPhone 4.

Hoe heb jij, na de launch, de eerste Roamler maanden ervaren?

Terugkijkend en ten opzichte van nu… super traag. Toen had ik een iPhone 4, nu een iPhone XR, dus daar is qua snelheid en gebruiksgemak veel mee gewonnen. Maar, ondanks de oudere iPhone techniek en Roamler app van toen, lukte het prima!

Hoeveel ben jij tegenwoordig met Roamler bezig en is jouw Roamler-gebruik door de jaren heen gewijzigd?

Ik gebruik de app eigenlijk even vaak als voorheen, soms ook een enkele week niet. Maar, er zit ook wel eens een zaterdag tussen die lekker aantikt qua hoeveelheid opdrachten en bijbehorende verdiensten.

Wat is het leukste of grappigste dat je hebt meegemaakt tijdens een Roamler opdracht?

Het grappigste dat ik heb meegemaakt is dat een winkelmanager eerst geen tijd voor mij had, maar nadat ik aangaf dat de Red Bull bijna op was en vroeg of er ook nog voorraad was om deze bij te vullen, kwam ze snel teruggelopen om zich te verontschuldigen met de boodschap dat de voorraad niet klopte en er nieuwe voorraad werd bijbesteld.

Heb jij voorkeur voor bepaalde soorten opdrachten en is deze voorkeur door de jaren heen veranderd?

Mijn voorkeur is niet zo heel erg veranderd. Een echte klassieker blijft de Babymelk Check. Deze opdracht is al zoveel jaren beschikbaar, dat ik hem makkelijk en snel weet uit te voeren en dat maakt het natuurlijk leuk en lucratief.

Je hebt alle app & projectontwikkelingen van Roamler meegemaakt, wat vind jij de meest noemenswaardige ontwikkeling?

Veel opdrachten die ik nu uitvoer zijn sowieso heel anders dan de opdrachten van enkele jaren terug. Het meest noemenswaardige daarin vind ik de start van Roamler merchandising. Ik heb mij na een Skypegesprek ook bij de Roamler merchandising crowd mogen voegen, met als resultaat dat ik displays mag opbouwen en bijvoorbeeld Red Bull opdrachten mag uitvoeren waarbij ik schappen vul en netjes gespiegeld achterlaat. Deze laatstgenoemde opdracht vind ik één van de leukste opdrachten om te doen. De mensen bij de servicebalie vinden het vaak direct goed dat je in de winkel komt helpen!

Heb je nog tips voor net beginnende Roamlers?

Een tip voor nieuwe Roamlers is: behandel en benader een ander zoals je zelf behandeld of benaderd wilt worden. Leg uit waarom je er bent (wanneer je wordt aangesproken door personeel, of wanneer je jezelf mag voorstellen) en ga nooit in discussie. Beter noteer je in de app waarom je niet welkom bent of waarom je de opdracht niet mag uitvoeren in dat geval.

Heb je met je Roamler geld een speciaal item / speciale items gekocht?

Het geld dat ik verdien met Roamler gebruik ik niet voor specifieke dingen, maar voor van alles en nog wat. Trouwens ook leuk om anderen aan te melden met jouw eigen invite-codes; als zij opdrachten uitvoeren krijg je een klein percentage als beloning voor het aanbrengen van de nieuwe Roamler(s). Dat is nog eens makkelijk verdiend!

Online trends

De online wereld is als geen ander geschikt én gevoelig voor hypes. Iets wat je leuk of interessant vind deel je tegenwoordig met één druk op de knop met als jouw vrienden of volgers. Doen zij hetzelfde dan heb je binnen no-time een trend gestart! Omdat wij benieuwd waren of we zelf wel op de hoogte waren van alle trends en om ons geheugen even op te frissen vroegen we jullie om je favoriete internet-trends met ons te delen.

Het complete aanbod aan gedeelde inzendingen kunnen je bekijken via deze link: my.roamler.com/Job/favourite-internet-trend-nl, maar in deze blog lichten we een aantal klassiekers toe, inclusief de door jullie genoemde reden waarom deze trend favoriet is.

De vloer is lava
Zodra iemand ‘de vloer is lava’ roept dien je binnen enkele seconden je voeten van de vloer te halen, bijvoorbeeld door ergens op te springen. Van deze ‘hete’ hype zijn online veel grappige filmpjes te vinden.
“Leerlingen op mijn school speelden dit regelmatig, was vaak helemaal niet handig, maar ik moest er stiekum wel telkens om lachen.”

30-dagen-challenge
Ga samen met anderen een 30-dagen durende uitdaging aan, bijvoorbeeld elke dag buikspieroefeningen of 30 dagen geen alchohol.
“Werkt erg motiverend om het met een groep te doen. En 30 dagen is goed vol te houden.”

Desk Safari
Beter dan de toffe foto’s die Roamlers in 2013 maakten voor deze leuke opdracht kunnen wij het in tekst niet uitdrukken: my.roamler.com/Job/desk-safari
“Omdat er mensen zijn die hier echt heel goed in waren en ik regelmatig hard heb moeten lachen om deze foto’s.”

#outfitoftheday
Deel (dagelijks) een foto van de outfit die je die dag aan hebt; vooral populair onder fashionistas.
“Het is leuk om te kijken hoe andere mensen kleding combineren en op deze manier doe je ook inspiratie op voor jezelf.”

Memes
By-far de meest genoemde trend onder de Roamler die veel internetten. Memes is de verzamelnaam voor grappige, merkwaardige afbeeldingen of videos die vaak veel gedeeld worden. De korte video’s worden ook wel giphy’s genoemd (ook populair onder de Roamler-collega’s!)
“Memes krijgen mij aan het lachen, ook als ik een rot dag heb.”
“De meeste zijn grappig, droog of gewoon ‘de waarheid’ en juist daarom zijn ze zo leuk! Het internet staat er vol mee dus je ziet ze overal.”

Ice bucket challenge
Om de ziekte ALS onder de aandacht te brengen gooiden wereldwijd zo’n 17 miljoen mensen een emmer ijswater over zich heen, waaronder een hoop bekende Nederlanders en internationale sterren.
“Het is een aparte opdracht die uitgevoerd moet worden en tevens voor een goed doel.”
“Men zet zichzelf helemaal vrijwillig voor paal. Ik vond t wel dapper hoor, zon ijskoude bak water over je hoofd!”

Exploding Unicorn
James Breakwell en met hem inmiddels een hoop andere ‘ouders’ beschrijven op een grappige manier de dagelijkse struggles van ouders.
“Ik ben zelf een moeder met kinderen die in de zelfde leeftijdscategorie zitten als zijn kinderen, dat zorgt voor herkenning van de situaties. Maar vooral voor een lach op mijn gezicht. Hij zorgt dan ook echt voor een persoonlijke tint.”

Water bottle flip challenge
De uitdaging om een plastic (water)flesje, bij voorkeur vol of halfvol, op zo’n manier in de lucht te gooien dat deze ronddraait maar toch weer rechtop landt.
“Is gewoon leuk om te doen, overal is een water fles te koop. Leuk voor volwassenen en kinderen.”
“Het een uitdaging is en heel veel bekende mensen eraan meedoen.”

The dress
De foto van deze op het eerste gezicht ‘normale’ jurk ging de hele wereld over. Wat er zo speciaal aan was legt Roamler Quinten perfect uit:
De trend ging over een jurk waar iedereen een andere kleur in zag. De ene groep mensen zag een kleurencombinatie van blauw met zwart en de ander zag weer goud met wit, de verschillende groepen mensen gingen Posts op het internet maken waarin ze de #teamblackandblue en de #teamwhiteandgold gebruikten. Ik vond het zo’n leuke trend omdat iedereen het er over had en iedereen er weer iets anders in zag. Het leek wel een soort illusie.”

Mannequin Challenge
Een video waarin iedereen volledig stil blijft staan, waardoor de wereld stil lijkt te staan. De video’s werden onder andere gemaakt bij concerten, op kantoren en zelfs bij het jeugdjournaal door de lijsttrekkers!
“Ik vind het zo bizar dat een groep mensen dit samen afspreken en voorbereidt. Ik kan me niet voorstellen dat je zoveel mensen mee krijgt om zo iets sufs te doen.”

Kende jij al deze trends al, of heb je er een paar online moeten Googelen (ook al zo’n fijne trend)? Mis je nog een hype die echt niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel hem met ons in de comments!

Wie is de Mol? 2016

We keken bij Roamler alweer een tijdje uit naar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol dat begin januari van start ging. Niet alleen omdat we fan zijn van het programma, maar ook omdat we dan weer een nieuwe Wie is de Mol afvalrace konden starten!

Elke week mochten de Roamlers die nog in het spel zaten aangeven wie zij dachten dat de Mol en de winnaar zouden zijn. Wanneer je de naam van de afvaller had genoemd, moest je de afvalrace helaas verlaten. Omdat er in de eerste aflevering nog geen kandidaat het programma hoefde te verlaten besloten we om bij de tweede aflevering alle Roamlers weer toe te laten tot de race. We beginnen de analyse in deze blog dan ook bij aflevering 2.

In totaal stuurden 610 Roamlers hun verdenkingen voor de Mol en winnaar in voordat de eerste kandidaat (Airen) het spel moest verlaten. De hoofdverdachte was op dat moment Marjolein, die door 21% van de Roamlers als Mol werd genoemd. Klaas werd door 13% als Mol aangevinkt. Als winnaar werd Tim (toen al) het meeste geselecteerd (door 20% van de Roamlers).

Van deze 610 Roamlers had 11% Airen genoemd als Mol of winnaar, waardoor zij al direct uit de race lagen. Bij de derde, vierde en vijfde aflevering vielen nog eens 426 Roamlers af. Vanaf de zesde aflevering werd het percentage Roamlers dat afviel steeds lager, terwijl de kans dat je een verkeerde naam noemde juist steeds groter werd. Alleen bij de allerlaatste aflevering, waarin je zowel de mol als de winnaar goed moest hebben vielen er nog veel Roamlers af.

Schermafbeelding 2016-03-07 om 13.53.28

 

Toen dit weekend bekend werd dat Tim het spel dit jaar heeft gewonnen en dat Klaas als Mol heeft geprobeerd het spel juist te saboteren zijn wij aan het rekenen geslagen. Maar liefst 10 Roamlers hadden de juiste antwoorden gegeven in de finale! Van deze Roamlers hebben we alle eerdere inzendingen nog een keer bekijken. En daarna nóg een keer, want we waren wel erg verbaasd over het resultaat. Maar liefst 3 Roamlers hebben namelijk vanaf aflevering 2 bij elke inzending Klaas als Mol en Tim als winnaar genoemd. Petje af voor Roamlers Karin B., Marcel E. en Menno H.! Een kleine prijs voor deze prestatie wordt naar jullie opgestuurd.

Meest verslavende spelletjes!

Wij vroegen Roamlers hun meest verslavende app met ons te delen (naast Roamler natuurlijk ;) ). Tussen de genoemde apps stonden voor ons veel bekende en onbekende spelletjes! Speciaal voor jullie hebben wij de vijf meest genoemde spelletjes op een rij gezet en geven we de top 40 van de meest genoemde spelletjes! Zo kun je wanneer je alle Roamler opdrachten in de buurt heb gedaan misschien verder gaan met een andere leuke app!

Top 5 meest verslavende spelletjes

De app die het meest genoemd is, is Candy Crush. Candy Crush werd zelfs 91 van de 559 keer genoemd! Over Candy Crush heeft Roamler Elise D het volgende te zeggen: “De verschillende elementen zijn super leuk, alle spelletjes zijn anders en mijn vrienden spelen het ook.”.

Hay day is het tweede meest genoemde spel. Een leuk aspect van Hay Day is volgens Nicoline U.: “Je kan spelen wanneer het je uitkomt. In de hogere levels krijg je toegang tot de buurten, waardoor je actief met anderen kunt spelen. Ook hoeft er niet veel bij nagedacht te worden (voor mij fijn na het werk).”.

Het derde meest genoemde spel is Trivia Crack. Trivia Crack wordt door vele Roamlers gezien als een zeer leerzaam spel. Roamler Anna v/d E. omschreef Trivia Crack als: “In dit spel krijg je alleen maar kennisvragen en dit doe je tegen iemand die je kent of een onbekend iemand. Het is leuk dat je door middel van kennis een spelletje kan winnen en daarnaast leer je er ook nog van.”.

Na Trivia Crack is het meest genoemde spel Clash of Clans. Imke S. omschreef Clash of Clans als: “Een strategisch vechtspel welke erg mooi in elkaar is gezet. Het heeft goede graphics en zorgt ervoor dat hoe langer je het speelt, hoe gaver en leuker het wordt!”.

Wordfeud is het vijfde meest genoemde spel. “Elke keer is het weer anders doordat de woorden anders gelegd worden en je andere letters hebt. Ik speel tegen mijn collega en de competitie is erg leuk.”, aldus Rina B..

Hieronder zie je naast de top 5 ook de overige spelletjes die genoemd zijn.

Top 40 meest verslavende spelletjes

Hopelijk heb je nu weer nieuwe ideeën opgedaan voor leuke spelletjes! Welke van deze apps ga jij proberen?

Photo a week winnaars!

Ja, ja, het is dan eindelijk zo ver! De winnaars van de photo a week worden bekend gemaakt. Elke week in de maand juni konden jullie je mooiste foto opsturen per categorie in de hoop om die extra 100 XP te winnen. Maar liefst 825 Roamlers hebben massaal gestemd op hun favoriete foto!

Dit keer waren er 5 categorieën: Zwaartekracht, Ontdek, Familieband, Contrast en Warmte. Vele van jullie hebben ontzettend mooie foto’s ingestuurd en daardoor was het lastig voor ons om een top 3 te maken per categorie. Gelukkig hebben jullie zelf kunnen stemmen op de nummer 1 per categorie!

En de winnaar is… Binnen de categorie Zwaartekracht heeft Aerial Yoga van Tanya T. gewonnen. Voor de categorie Ontdek heeft de Ontdekking in eigen stadje gewonnen van Justin G. Eva D. is de winnaar van de familieband categorie met haar Hand in hand foto. De winnaar binnen de Contrast categorie is Mats J. met zijn Bril spiegeling en voor de laatste categorie Warmte heeft Mariska M. gewonnen met haar Afkoeling. Super gedaan allemaal! De photo a week winnaars kunnen nu de opdracht Fotogenie(k) in de app zien waarmee ze 100 XP kunnen verdienen :).

collage-2015-08-07

Jouw weekend ritueel

Vrije tijd: even een momentje voor jezelf. Even niet druk zijn met werk, school of het huishouden. Hoewel we misschien nooit het gevoel hebben genoeg vrije tijd te hebben, is onze vrije tijd wellicht extra kostbaar omdat we er geen bakken vol van hebben. Als je de hoeveelheid vrije uren die we nu hebben vergelijkt met die van mensen die in de 19e eeuw in fabrieken werkten, is dat een wereld van verschil. Volgens het Sociaal Plan Bureau hebben Nederlanders al een tijd lang 47,8 uur vrije tijd per week. Bijna de helft van deze vrije uurtjes worden besteed aan mediagebruik en de rest wordt besteed aan recreatieve activiteiten en ontspanning, sociale contacten en maatschappelijke participatie.

Voor veel Roamlers ligt een groot deel van die 47,8 uur vrije tijd geconcentreerd in de weekenden. Gedurende een doordeweekse dag kunnen we blij zijn met een paar uurtjes tijd voor onszelf, maar in het weekend hebben we ineens genoeg tijd om de dingen te doen waar we doordeweeks niet aan toe komen. We zijn zeer benieuwd hoe jij je weekend besteedt, wat voor veel Roamlers ook als een grote brok vrije tijd gezien wordt. Hoewel we dus veel van onze vrije tijd schijnen te besteden aan mediagebruik, werd dit weinig genoemd. Slechts bij enkele Roamlers speelt mediagebruik, in de ruimste zin van het woord, een grote rol tijdens het weekend: “Het concept Roamler is welbekend, wat ik dan precies ga doen? Heerlijk rondtoeren en opdrachtjes vervullen. Meestal alleen en soms samen een vriend van mij”. Een andere Roamler vertelt: “Ik heb twee verslavende rituelen. De eerste is PlayStation spelen. Mijn PS4 neemt de hele zaterdagochtend in beslag. De tweede is tot in de late uren film kijken.” Betekent het feit dat slechts enkele Roamlers mediagebruik benoemen als belangrijke weekendactiviteit, dat we mediagebruik wellicht minder belangrijk vinden dan bijvoorbeeld tijd met mensen door te brengen om wie we geven? Of komt het wellicht omdat mediagebruik zo geïntegreerd is in ons leven dat we het niet eens meer doorhebben dat we er zoveel tijd aan besteden?

pictures

We zijn er wel weer achter gekomen dat er niet zoiets bestaat als de typische Roamler. Roamlers zijn er in alle soorten en maten en jullie blijken allemaal weer hele andere activiteiten uit te voeren tijdens het weekend. Toch bleek een vaak genoemde weekend activiteit even rustig de tijd te nemen om uitgebreid te ontbijten: “Lekker lang ontbijten. Ik zit graag samen met mijn partner aan de keukentafel te praten terwijl we genieten van een heerlijk ontbijtje met koffie. We houden van variatie in onze ontbijtjes. Soms is dat een gebakken eitje, soms croissantjes of we bakken zelf wafels. Ik vind het altijd een perfect moment om even bij te komen van de drukke week en over van alles nog wat te praten”, een andere Roamler vertelt: “Met onze dochter lekker lang luieren in ons bed en samen uitgebreid ontbijten. Ik ga met onze dochter de tafel dekken. Papa zorgt voor de verse broodjes, verse jus en koffie. Aardbeien, luxe vleeswaren en natuurlijk hagelslag. Samen aan tafel en luxer en uitgebreider ontbijten dan doordeweeks”. Het weekend lijkt ook een perfect moment om te sporten, een Roamler omschrijft één van zijn weekendactiviteiten als volgt: “Hardlopen! In m’n eentje een uur door de duinen, één van de mooiste plekjes hier. Oneindig trappen op en af, duinen op en af”.

Natuurlijk zijn er ook genoeg Roamlers die gewoon moeten werken, buitens- of binnenshuis. Voor hen is het weekend niet zozeer een vrijetijdsmoment: “Ik werk minstens één van de 2 dagen, soms beide. Ik ben oppas aan huis, dus met Lego spelen, naar de speeltuin gaan, puzzelen, zijn de vaste dingen die ik doe”. Een andere Roamler vertelt: “Ik ben het weekend vaak aan het puinruimen daarmee bedoel ik wat extra wassen dan doordeweeks, en we doen op zaterdag de weekboodschappen”. Dat boodschappen doen, of een bezoekje brengen aan de markt ook ontspannend kan zijn, laten deze Roamlers wel zien: “Ik geniet van mooie bloemen in ons huis. Ik koop dan ook graag ieder weekend verse bloemen. Meestal doe ik dit alleen, even een moment voor mezelf, in het drukke leven met twee kinderen!”, en “Naar de zaterdagmarkt gaan met mijn partner voor het kopen van verse groenten/fruit en brood. Op de markt zijn vaak goede deals te vinden voor grote hoeveelheden groenten en fruit. We kopen altijd bij een kraampje die producten verkoopt van boeren uit de regio. Sinds we ooit voor het eerst een brood kochten op de markt besloten we om dat te blijven doen. Er is veel keus en de broden zijn lekkerder dan de standaard broden uit de supermarkt”. Ook zijn er natuurlijk genoeg Roamlers die zondag naar de kerk gaan: “Elke zondag 9.30 naar de dienst van Apostolisch Genootschap (16.000 leden in NL). Met 100 mensen luisteren naar voorganger koor en muziek. Om 10:45 weer naar huis, met goede voornemens om er een mooie week van te maken en er te zijn voor mijn medemens (grote lijn)”. Dat ontspanning niet altijd gelijk staat aan met een koffie op de bank zitten, bewijst deze Roamler wel: “Dit ritueel is niet altijd met iemand samen, en wisselt nogal van wat ik doe: van schilderen tot een slaaphuisje voor de kinderen timmeren. Ontspanning door inspanning. :-)”.

Oplossing “Batterij bijna leeg”

Sinds de nieuwe app van Roamler gelanceerd is, zijn er veel wijzigingen doorgevoerd. Eén daarvan is de manier waarop we jouw locatie volgen (Location tracking) om te zorgen dat we je op de hoogte kunnen houden van opdrachten in jouw buurt. Door de aanpassing kan het zijn dat de batterij sneller leeg loopt dan je gewend bent van ons. We hebben hier van meerdere Roamlers feedback op gekregen en zijn druk bezig om dit voor de volgende versie op te lossen. In de tussentijd kun je onderstaande oplossing gebruiken.

Schermafbeelding 2015-07-14 om 12.15.20Een tijdelijke oplossing voor dit probleem is om de instelling ‘Locatievoorzieningen’ aan te passen. Dit doe je bij de instellingen van je telefoon (dus niet binnen de app). Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Roamler en selecteer daar de optie ‘Bij gebruik van app‘. Door deze optie te selecteren zal Roamler veel minder batterij gebruiken. Echter betekent dit ook dat je niet meer automatisch een bericht ontvangt wanneer je in de buurt bent van een opdracht. Vergeet dus niet om af en toe de app te openen om te bekijken welke opdrachten er open staan in jouw buurt!

Onze excuses voor dit ongemak.