Wij introduceren: het Rainbow Homes project!

Bij Roamler geloven we in het creëren van kansen voor mensen van over de hele wereld, zodat ze het leven kunnen leiden dat ze willen. Met dit in gedachten hebben we ervoor gekozen om een project te steunen, genaamd; the Rainbow Homes.

Over het project

Het Rainbow homes project is een programma dat wordt georganiseerd door de Rainbow Foundation in India. In samenwerking met het Nederlandse B2B goede doel Net4kids, biedt het Rainbow Homes project uitgebreide zorg aan dakloze meisjes in India. Ondanks dat het concept vrij nieuw is, is het een kostenefficiënt programma en biedt het deze meisjes kansen op een beter leven. 

Hoe maakt Roamler een verschil?

Voor de komende drie jaar, zal Roamler eenzelfde bedrag als 1% van alle verdiensten van Roamlers doneren aan het Rainbow Homes project. Met een minimum inzet van €40,000 per jaar, kunnen we zo’n 47 meisjes helpen met het vinden van een thuis en het verkrijgen van educatie. Daarnaast, zal iedere extra €830,- bovenop dit bedrag gebruikt worden om een nieuw meisje aan de Rainbow Homes te introduceren.

Waarom Roamler voor dit project koos

Ons doel om met een CSR programma (Corporate Social Responsibility) te beginnen was niet om ‘gewoon maar’ aan te sluiten in het rijtje van maatschappelijk verantwoorde bedrijven, maar juist om iets te doen wat in lijn ligt met onze missie om kansen te creëren voor (alle) mensen. We hadden de intentie om een symbolische vriendschap te creëren tussen ons bedrijf en een CSR project naar keuze, en zijn dan ook trots te kunnen zeggen dat we onze CSR inspanningen succesvol aan één van onze belangrijkste waardes als bedrijf hebben kunnen koppelen – namelijk, het delen van kansen.

Concluderend…

De Rainbow Foundation werkt samen met Net4kids om onderdak en educatie te bieden aan meer dan 370 dakloze meisjes per jaar. Het doel van het project is om de miljoenen dakloze meisjes van India te voorzien van kansen op een betere toekomst. Sinds de start in 2002, heeft het project dan ook al meer dan 8000 dakloze meisjes geholpen! 

Wij besloten dat het voor ons bedrijf tijd was om uit te reiken naar minderbedeelde communities en hen te helpen bij het verbeteren van hun kansen op een goede toekomst. Sinds begin 2018, en voor de komende drie jaar, zal Roamler daarom het Rainbow Homes project met veel plezier ondersteunen. 

Nog meer weten? Lees dan ook zeker dit artikel over de samenwerking tussen Roamler & Net4kids (in Engels).

Nieuwe app release!

Versie 3.3.0 is vanaf vandaag beschikbaar in zowel de App Store als Play Store en geeft je meer flexibiliteit in hoe opdrachten verschijnen in de app. Wat houdt dat precies in?

3 tabs
Het opdrachten overzicht is niet langer één lijst met alle opdrachten onder elkaar, vanaf nu is deze onderverdeeld in verschillende tabs, namelijk in: 1. betaalde opdrachten, 2. opdrachten voor experience punten (XP) en 3. geaccepteerde opdrachten.

tasks

Met de nieuwe update heb je alle geaccepteerde opdrachten in een apart gedeelte van de app, zo heb je alle opdrachten die je wilt gaan uitvoeren handig onder elkaar staan. Om te laten zien dat er nieuwe opdrachten beschikbaar voor jou zijn, verschijnt er een oranje stip naast de desbetreffende tab.

Sorteer de opdrachten zoals jij dat wenst
Maar dat is niet alles! Opdrachten in de betaalde en geaccepteerde tab kunnen geplaatst worden naar eigen voorkeur. Zo kun je kiezen om opdrachten te groeperen en in een specifieke volgorde te ordenen.

Hoe kun je dat sorteren doen?
1. Op locatie – als er meerdere opdrachten beschikbaar zijn in bijvoorbeeld één supermarkt, dan kun je deze opdrachten samen groeperen.
2. Op het soort opdracht – je kunt de verschillende locaties groeperen per opdracht.
3. Of je kunt alle locaties in één lijst kwijt.

Ook kun je betaalde opdrachten sorteren op afstand, met de locaties die het dichtstbij jou zijn bovenaan de lijst. Je kunt er echter ook voor kiezen deze te sorteren op bedrag, zodat de locaties met het hoogst te verdienen bedrag bovenaan de lijst staan.

Veel plezier met de nieuwe Roamler release!

filter and sort new tabs

 

10 euro extra verdienen voor Android gebruikers

Android phone screenshotZoals je wellicht al hebt gehoord of gelezen zijn we al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Roamler app. De iOS versie is inmiddels af en dankzij een aantal Roamlers zijn we nu ook bijna klaar voor de Android release.

Voordat we ‘live’ gaan met deze nieuwe app, vragen we alle Android gebruikers om hulp. We willen de app nog verder testen voordat we deze voor duizenden Roamlers wereldwijd beschikbaar gaan maken.

Meehelpen is makkelijk en je kunt er geld mee verdienen

Met deze link kun je je aanmelden voor het testprogramma. Daarna kun je via de link de beta-app installeren. Deze beta-app vervangt de huidige app, je stuurt dus met de beta-app je inzendingen in.

De eerste 20 Roamlers die vóór 5 oktober minimaal 15 betaalde opdrachten met de nieuwe app uitvoeren ontvangen van ons 10 euro extra! Uiteraard tellen alleen de goedgekeurde inzendingen mee. De beloning wordt na 5 oktober automatisch op jouw Roamler account bijgeschreven.

Feedback en bugs melden
Als je rare dingen tegenkomt tijdens het testen, horen we dat uiteraard graag! Bugs kun je melden via dit formulier. We reageren dan zo snel mogelijk.

Happy Testing!

Cash for Crash

Zoals je wellicht al hebt gehoord of gelezen zijn we al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Roamler app. We zijn er bijna! Mede dankzij de inzet van de vele Roamlers die ons hebben geholpen met testen zijn we bijna klaar voor de release van de nieuwe iOS app.

‘Live’ gaan met een nieuwe app is altijd spannend. Voordat de nieuwe app wereldwijd door duizenden Roamlers in gebruik genomen wordt willen we nog eenmaal jullie hulp inschakelen om de app van top tot teen te testen.

We geven daarom alle Roamlers die meehelpen met het testen van de iOS app een extra uitdaging: crash de app! Een duidelijk omschreven crash is namelijk geld waard, Cash for Crash dus.

Een crash is wanneer de app onverwacht wordt afgesloten. Wanneer je een crash hebt gevonden, zorg dan eerst dat je de crash kunt reconstrueren, zodat duidelijk is wanneer de app crasht. Geef duidelijk aan wat je doet voordat de app crasht zodat wij het kunnen nabootsen en de oorzaak kunnen vinden. Beschrijf je crash hieronder in een reactie op het blog EN stuur deze naar rene@roamler.com. Vermeld daarin ook je type iPhone, iOS versie en gebruikersnaam.

De eerste tien goed doorgestuurde reproduceerbare crashes (geen bugs) zijn 25 euro waard! Lees de reacties onder dit blog goed, want een eerder ingezonden crash kunnen we niet nogmaals belonen. We zullen jullie via dit blog op de hoogte houden van de crashes. Deze actie loopt tot maandag 22 juni 16 uur.

Let op! Het gaat hierbij alleen om crashes in de laatste versie van de testapp (versie 2.0.0.36). De Roamlers die zijn geselecteerd om deze app te testen hebben op 10 juni een mail gekregen met instructies om deze versie te downloaden. Heb jij geen mail ontvangen maar wil je wel graag meehelpen met testen? Dat kan als je minimaal Level 2 bent en gebruik maakt van de Roamler app op een iPhone met iOS 8. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar jan@roamler.com.

Maar je hoeft niet per se te crashen om te cashen. Ook als je geen crash vindt is het testen van de nieuwe app geld waard. De eerste 20 Roamlers die vóór 22 juni minimaal 15 betaalde opdrachten met de nieuwe app hebben uitgevoerd ontvangen van ons namelijk een bonus van 10 euro bovenop de vergoeding van de checks zelf! Uiteraard tellen alleen de goedgekeurde inzendingen mee.

Happy Testing!

Bug fixes en updates

No tasksDe Roamler app zonder opdrachten. Dat is toch wel één van de vervelendste dingen die een Roamler kan overkomen. Soms ben je net te laat met het accepteren van een opdracht en is een andere Roamler je voor, soms is er een slechte internetverbinding en laden de opdrachten niet goed en soms zit er een bug in de app waardoor je geen opdrachten ziet.

Het laatste was de afgelopen tijd het geval bij sommige Roamlers. Achter de schermen wordt hard gewerkt, samen met de Roamlers die een melding doen over de app, om de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen. De afgelopen tijd kregen we voornamelijk twee soorten meldingen; bij de Android app kregen Roamlers een melding dat de locatie niet gevonden kon worden bij het maken van foto’s en hiernaast konden sommige Roamlers  met de nieuwste versie van de iPhone app (iOS 7) geen opdrachten meer zien.

Android app release
Vandaag is een nieuwe Android versie van de app (1.2.2) beschikbaar. Veel van de problemen bij het maken van de foto’s zijn opgelost; de app crasht niet meer bij het draaien van de camera en het bepalen van de locatie is verbeterd. Daarnaast kun je, net als bij de iPhone app, zien hoeveel tijd je nog hebt om de opdracht uit te voeren na het accepteren van de opdracht.

Voor de Android versie hebben veel Roamlers geholpen met het testen. Een verbetering maakten we eerst beschikbaar in een bèta versie die vervolgens werd getest door enkele Roamlers. Zij gaven ons feedback en Roamler kon verder werken aan een verbeterde versie van de app. We zijn deze bèta testers erg dankbaar; John, Maarten, Marcel, Hanneke, Jasper, Marieke, Piet, Hermannus en Lois… bedankt!!

iPhone app release
Met de nieuwe release van de iPhone app, zagen enkele Roamlers geen opdrachten meer. Het kost behoorlijk wat moeite om te achterhalen wat het probleem was met de app; was het iOS 7, de nieuwe versie van de app, iets met het systeem of een combinatie? We werken nog aan een oplossing voor deze bug en we verwachten binnenkort een nieuwe versie voor iOS te kunnen releasen, waarin dit probleem hopelijk is opgelost. Tot die tijd is er een oplossing die misschien werkt bij jou (als je geen opdrachten meer ziet); zet de notificaties aan in de settings op je iPhone voor de Roamler app. Je zou dan weer opdrachten moeten kunnen zien.

Als Roamler kun je helpen met het verbeteren van de app. Wanneer je problemen hebt of een bug denkt te hebben gevonden, kun je die altijd doorgeven. Zo kunnen we gezamenlijk blijven werken aan het verbeteren van Roamler!

Update 3 oktober: Vandaag is een nieuwe iOS versie van de app beschikbaar met enkele bugfixes. Deze is te vinden in de App Store.

Roamler 1.6.6

Vandaag is Roamler versie 1.6.6 voor de iPhone uitgekomen. In deze release zijn er een paar kleine fixes:

Twitter en Facebook sharing zijn vernieuwd. Toen we met Roamler begonnen had iOS nog geen ondersteuning voor Twitter en Facebook. De afgelopen 2 jaar heeft Apple native ondersteuning ingebouwd voor Twitter en Facebook. Wij maakten nog gebruik van een eigen oplossing. Het werd hoog tijd deze te vernieuwen.

Verder hebben we op veler verzoek toelichting bij de badges gemaakt. Je kan er nu op klikken en dan zie je een (nog ietwat summiere) beschrijving van de badge. Over badges gesproken; gebruik je de badges? Wat vind je er van? Wil je meer badges of zijn ze maar onzin. We zijn benieuwd naar je mening!

 

Welke taal spreek jij vloeiend?

De nieuwe versie van Roamler (update 1.6.5) is beschikbaar in de App Store. De app is nu ook beschikbaar in het Spaans. Spreek je Spaans (of wil je het leren), dit is nu een taaloptie.

De Spaanse taal is naast de Zweedse taal een voorbereiding om Roamler beschikbaar te maken in meerdere landen. We willen graag in veel landen beschikbaar zijn en daarom willen we de app ook in zoveel mogelijk talen beschikbaar maken. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Is jouw moedertaal bijvoorbeeld Deens, Frans, Russisch, Italiaans of Portugees? Help ons met het vertalen van de app! We nodigen je graag een dag op kantoor uit waarin we gezamenlijk de app in zoveel mogelijk talen gaan vertalen. Kun je ons helpen dan zorgen we natuurlijk voor een mooie opdracht speciaal voor jou!

Wil je een dag meewerken RoamlerHQ en is een buitenlandse taal jouw moedertaal? Stuur  een mailtje naar NLsupport@roamler.com.

Spreek je vloeiend Klingon, Dothraki, Valyrian of Sindarijns, dan vinden we dat prachtig, maar helaas ondersteunt Apple die talen niet. Daarnaast is de app beschikbaar in Engels, Zweeds en Spaans, dus voor die talen zoeken we ook geen Roamlers op het moment.

 

Update versie 1.6.4

Er is een nieuwe versie van de app beschikbaar. Met deze nieuwe versie zijn we voorbereid om in de toekomst hogere kwaliteit foto’s in te kunnen sturen, wat een wens is van sommige opdrachtgevers. Met deze aanpassingen kunnen we op RoamlerHQ bijvoorbeeld aangeven dat een foto van een schap een minimale resolutie moet hebben. Op die manier is het voor Roamler en de opdrachtgever goed vast te stellen of een product daadwerkelijk op de foto staat.

Bij sommige opdrachten zullen we in de toekomst aangeven dat er een minimale resolutie voor een specifieke foto van de opdracht nodig is. Dat betekent ook dat je die opdrachten niet zal kunnen uitvoeren als de camera van je toestel niet aan de juiste resolutie voldoet.

Gemiddeld zijn de verstuurde foto’s via Roamler 250 kb. Geen grote hoeveelheid, zodat het versturen van de foto’s via Roamler niet veel van je databundel gebruikt. In de toekomst kan het dus dat sommige foto’s wat groter zullen zijn om te versturen. In de opdracht zullen we dat erbij zetten. Gemiddeld blijft de grootte van de verstuurde foto’s via Roamler 250 kb.

Release 1.6: Fromantiou

Vandaag is een nieuwe versie van Roamler in de App Store beschikbaar; de 1.6 versie die we de naam hebben gegeven van een wat onbekende Nederlandse schilder: Hendrik de Fromantiou.

We danken Roamlers Edwin, Jolande, Marcel B., Eric, Jorran, Marcel C, Mark en Jamie die deze nieuwe versie voor ons hebben getest. Daarbij willen we alle Roamlers bedanken die ons feedback hebben gegeven. Bedankt!

De nieuwe versie heeft een verbeterde ondersteuning voor de iPhone 5 en iOS6 en daarnaast is de algehele performance waaronder het laden van de opdrachten verbeterd. Geen onbelangrijke veranderingen! In deze versie wordt ook weer gebruik gemaakt van de standaard camera functie van iOS.

Er zijn ook wat meer zichtbare veranderingen in de 1.6 Fromantiou versie. Dit zijn onder andere;

– Je kunt opdrachten voor hogere levels zien, maar niet accepteren. Zo kun je zien welke opdrachten beschikbaar komen op het moment dat je een hoger level bereikt. De opdrachten zijn te herkennen aan een grijs icoontje (zoals hieronder voor de opdracht dagje uit);
– Je kunt opdrachten in de kaart accepteren, ook als ze verder weg zijn;
– Het aantal dagen dat een opdracht beschikbaar is, is niet meer zichtbaar. Zo willen we verwarring voorkomen over de beschikbaarheid van opdrachten.
– Het aantal vriendschapsverzoeken is zichtbaar in het account menu.

We zijn erg benieuwd wat jullie van deze en de andere veranderingen vinden. We horen het graag!

 

Hotfix 1.5.1

Na de 1.5 release kregen we veel feedback van Roamlers, onder andere op ons blog. We willen alle Roamlers bedanken, met name de Roamlers Eric, Pieter, Jan, Martijn, Marijn, Elian, Hans en Remi.

In deze hotfix zijn onder andere verschillende bugs verholpen:

– Bug waardoor opdrachten verdwenen is opgelost
– Lege comments kunnen niet meer worden verstuurd
– Opdrachten op de kaart worden sneller geladen
– De onderste regels van de beschrijving blijven zichtbaar

Daarnaast is de beschrijving van level 8 erbij gekomen, veranderen de icoontjes op de kaart niet meer in rode pinnen en verdwijnt een opdracht niet meer bij versturen als de verbinding wegvalt. Verder blijven we werken aan het sneller maken van de app.

Met deze hotfix 1.5.1 vervalt de oproep om bugs die crashes veroorzaken te melden.