Tips & Tricks: mystery visits

Voor een mystery visit is de voorbereiding het halve werk. Het is belangrijk dat je weet wat je precies gaat doen en waar je op moet letten. Hierbij een aantal do’s en dont’s! 

DO’S:

Hoe zorg je ervoor dat je een mystery visit onopvallend uitvoert?          

Case 1: Aanwezigheid van team registreren:
Observeer de contactpersoon eerst van een afstand

Tip 1: Doe alsof je iets leest op je telefoon of typt terwijl je een foto maakt en/of houd je telefoon dicht op je lichaam. Steek je armen dus niet uit zoals je normaal een foto zou maken.
Tip 2: De foto kan van voren worden gemaakt, maar zorg er dan wel voor dat de contactpersonen je niet in de gaten hebben. Als dat niet mogelijk is zonder op te vallen, maak de foto van het team/persoon dan vanaf de zijkant/achterkant. Zorg er wel voor dat het team nog is te identificeren als het juiste team (bijvoorbeeld door hun werkkleding).

Case 2: Gesprek met het team:
Tip 1: Lees voordat je in gesprek gaat goed de vragen door zodat je weet wat je moet vragen.
Tip 2: Zorg ervoor dat je wordt aangesproken door een contactpersoon (loop langzaam langs en kijk geïnteresseerd). Indien je niet wordt aangesproken, spreek dan zelf iemand aan. Probeer dit op een zo natuurlijk mogelijke manier te doen.
Tip 3: Tijdens het gesprek gebruik je je telefoon en de Roamler app niet.
Tip 4: Probeer je vragen zo natuurlijk mogelijk te stellen. Ga dus niet één voor één de vragen af. Probeer het contactpersoon het gesprek te laten leiden.
Tip 5: Toon interesse en luister heel goed. Je zult de informatie immers pas na afloop van het gesprek invoeren.

Case 3: Na het gesprek
Tip 1: Nu ga je de vragen beantwoorden. Dit doe je niet als je nog in de buurt van het contactpersoon bent. 
Tip 2: Probeer zo gedetailleerd mogelijk te zijn bij het beantwoorden van de vragen.

DONT’S: 

Wat je niet moet doen bij een mystery visit:

Jezelf kenbaar maken aan het contactpersoon. Voorbeelden: 
o ”Roamler” noemen of de app gebruiken
o Een lijstje afgaan (met gebruik van een telefoon of briefje)
o Zeggen dat je antwoorden nodig hebt of onderzoek doet
o Opvallend veel interesse tonen

Opvallend een foto maken. Voorbeelden:
o Contactpersoon kijkt in de camera
o In het zicht van de contactpersoon staan terwijl je een foto van ze maakt (indien je personeel op de foto zet, moet je aan de portretrechten regels denken. Denk aan taak level 1: ”Portretrechten onbekenden”)

Duurzaamheidstips

10 februari was het weer Warme truiendag, ook wel Nationale energie besparingsdag genoemd!

Op deze dag is het idee dat je een warme trui aantrekt en de verwarming een graadje lager zet. Je verliest dan niet de comfort van de warmte in je huis, maar bespaart per graad lager wel 6% energie! In Nederland hebben uiteindelijk 242.411 deelnemers meegedaan. Een mooi aantal, maar op een totaal van ruim 17 miljoen Nederlanders natuurlijk niet zo veel. Qua percentage hebben Roamlers het dan véél beter gedaan; want maar liefst 73% van de Roamlers die de opdracht heeft ingezonden heeft de verwarming een graadje lager gezet! Wauw, dat maakt ons heel erg trots.

Het bleef overigens bij velen niet maar bij één graadje lager; de Roamlers die meededen hebben gemiddeld de verwarming 3,5 graden lager gezet! In de koude wintermaand februari een behoorlijk getal. Daarnaast waren we erg benieuwd of Roamlers in het dagelijks leven ook veel aan duurzaamheid doen en zo ja, of ze nog goede tips voor hun mede Roamlers hadden. Daar kwamen een hoop waardevolle tips uit, hierbij een paar mooie op een rij:

Roamler Clint  Roamler Fransje

(Links) Roamler Clint: gebruik een Dopper waterflesje in plaats van telkens een nieuw plastic waterflesje te kopen. Dit verlaagt overmatig plastic gebruik, er zitten geen slechte stoffen in én is goed voor de portemonnee! Een duidelijke win-win situatie.
(Rechts) Roamler Fransje: warm water uit de kraan nodig? Vul dan eerst je gieter of waterkoker met het koude water dat als eerste uit de kraan komt! Zo bespaar je op je dagelijkse waterverbruik.

Roamler Koen  Roamler Ylse

(Links) Roamler Koen: kies eens een vleesvervanger! De vleesindustrie is een grote vervuiler; kost enorm veel water en energie. Door te minderen of helemaal te stoppen ben je absoluut duurzaam bezig.
(Rechts) Roamler Ylse: gebruik alleen LED-lampen! Roamler Ylse was overigens niet de enige die deze tip gaf, het gebruiken van LED-lampen was veruit de meest voorkomende tip van Roamlers.

Roamler Kristel  Roamler Danny

(Links) Roamler Kristel: douche korter door een waterdichte muziekafspeler te kopen en zo een x aantal van je favoriete liedjes af te spelen tijdens het douchen. Zijn ze afgespeeld? Dan is jouw douchebeurt ook klaar! Dit is niet alleen gezellig, maar ook nog eens nuttig!
(Rechts) Roamler Danny: laad je telefoon of tablet op via een speciale zonne-energie oplader! Zo creëer je geen extra energieverbruik voor mobiele items die eigenlijk elke dag wel opnieuw opgeladen moeten worden.

Roamler Roelien - Lush  Roamler Peter

(Links) Roamler Roelien: koop doucheproducten van het merk Lush! Daar zitten alleen natuurlijk producten in en als je vijf van de flesjes weer inlevert krijg je een gratis masker (zodat Lush de plastic flesjes weer kan recyclen).
(Rechts) Roamler Peter: pak de fiets tijdens het Roamleren. Daar kunnen wij het als Roamler zijnde natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Goede tip, Peter!

Wij zijn benieuwd of jullie al bekend waren met deze duurzaamheidstips, of wellicht na het lezen van deze blog van plan zijn om ze te implementeren in jullie dagelijkse leven. Laat het ons weten in de comments of op Facebook onder de Facebookpost!

Opdracht niet gemaakt en heb je nog een goede tip die je met ons wil delen? Laat ook dan een comment achter!

Locaties, Locaties, Locaties…

De naam ‘Roamler’ komt van het Engelse woord ‘roaming’, wat ronddwalen/rondzwerven betekent. Het ronddwalen is een belangrijk onderdeel van Roamler. Of je nu een scout opdracht doet (op een vaste locatie) of een explorer opdracht (op elke locatie buitenshuis), met Roamler kom je gegarandeerd op nieuwe plekken in jouw buurt. Locaties zijn een heel belangrijk onderdeel van wat Roamler is en daarom hebben we een top 4 gemaakt van locatie tips om je te helpen de beste Roamler ervaring te krijgen.

Top Locatie tips

1 Map view – In de app zie je een map icoontje in je opdrachtenscherm. Als je hierop klikt krijg je een overzicht van alle opdrachten in de buurt van jouw locatie. Dit kan handig zijn om je ‘Roamler route’ van tevoren te plannen. Let op: soms staan de pins niet helemaal precies op de juiste locatie, kijk altijd goed naar het vermelde adres!

Roamler Map        Arrow         Roamler Map2

2 Gesloten locaties Heel af en toe kom je een locatie tegen die permanent gesloten is. Bijvoorbeeld als er brand is geweest, de winkel failliet is verklaard of er een hele nieuwe winkel op diezelfde plek zit. In dat geval, is het handig om: de opdracht te accepteren, een foto te maken van het gebouw/de locatie en ons op de hoogte te brengen van de gesloten locatie in het optionele opmerkingen gedeelte van de opdracht. Verstuur dan de opdracht zodat we weten dat de locatie gesloten is en zodat we de locatie kunnen verifiëren via GPS.

Petrol Station Closed

3 Openingstijden Zorg er altijd voor dat je voordat je een locatie bezoekt de openingstijden checkt en dat je niet voor een dichte deur staat. Vooral met cafés/restaurants is het erg handig om dit even van tevoren op te zoeken.

opening-times

4 Weggestuurd worden Voor de meeste checks, doe je je voor als mysteryshopper, wat inhoudt dat het personeel niet in de gaten heeft dat je de winkel beoordeelt. In sommige gevallen komt het wel eens voor dat het personeel de Roamler in de gaten heeft en hem of haar vraagt om te stoppen met de opdracht. In dit geval kun je bij het personeel aangeven dat vragen gericht kunnen worden aan contactNL@roamler.com. Je kan hierna de locatie verlaten en buiten de opdracht afronden. Informeer ons over wat er is gebeurd in het optionele opmerkingen veld en verstuur de opdracht zoals je normaal zou doen.

no-entry-160681_640

Nieuwe app release!

Versie 3.3.0 is vanaf vandaag beschikbaar in zowel de App Store als Play Store en geeft je meer flexibiliteit in hoe opdrachten verschijnen in de app. Wat houdt dat precies in?

3 tabs
Het opdrachten overzicht is niet langer één lijst met alle opdrachten onder elkaar, vanaf nu is deze onderverdeeld in verschillende tabs, namelijk in: 1. betaalde opdrachten, 2. opdrachten voor experience punten (XP) en 3. geaccepteerde opdrachten.

tasks

Met de nieuwe update heb je alle geaccepteerde opdrachten in een apart gedeelte van de app, zo heb je alle opdrachten die je wilt gaan uitvoeren handig onder elkaar staan. Om te laten zien dat er nieuwe opdrachten beschikbaar voor jou zijn, verschijnt er een oranje stip naast de desbetreffende tab.

Sorteer de opdrachten zoals jij dat wenst
Maar dat is niet alles! Opdrachten in de betaalde en geaccepteerde tab kunnen geplaatst worden naar eigen voorkeur. Zo kun je kiezen om opdrachten te groeperen en in een specifieke volgorde te ordenen.

Hoe kun je dat sorteren doen?
1. Op locatie – als er meerdere opdrachten beschikbaar zijn in bijvoorbeeld één supermarkt, dan kun je deze opdrachten samen groeperen.
2. Op het soort opdracht – je kunt de verschillende locaties groeperen per opdracht.
3. Of je kunt alle locaties in één lijst kwijt.

Ook kun je betaalde opdrachten sorteren op afstand, met de locaties die het dichtstbij jou zijn bovenaan de lijst. Je kunt er echter ook voor kiezen deze te sorteren op bedrag, zodat de locaties met het hoogst te verdienen bedrag bovenaan de lijst staan.

Veel plezier met de nieuwe Roamler release!

filter and sort new tabs

 

Waar zoeken we nog Roamlers?

Om je voor Roamler te registreren heb je bijna overal in Nederland een invite nodig. Hierdoor blijft de onderlinge competitie voor bestaande Roamlers beperkt. Op sommige plekken in Nederland kunnen we echter nog wel wat meer competitie gebruiken. Op de kaart onder dit bericht lichten we een aantal locaties uit waar we nog op zoek zijn naar nieuwe Roamlers.

Ben jij een Roamler en heb je nog invites over? Wanneer je een potentiële Roamler kent die woont of werkt in een van de onderstaande plekken, stuur ze dan een invite!

Zelf ook een zakcentje bijverdienen.

Wanneer je een potentiële Roamler een invite hebt gestuurd, kan jij ook geld verdienen! Wanneer deze ‘Roamler Recruit’ level 2 bereikt, ontvang jij 2 euro. Gelijk. Vanaf dat moment krijg je ook 2% van het geld dat ‘jouw’ Roamler Recruit verdient. Verdient de Roamler Recruit 3 euro met bijvoorbeeld een Promotie Check in level 2 of hoger? Dan krijg jij 6 cent, zonder er iets voor te doen! Het klinkt misschien niet als een groot bedrag, maar Roamlers weten hoe kleine bedragen gezamenlijk snel tot een aardig spaarpotje kunnen groeien.

Waar zijn wij op zoek naar Roamlers?

In grote steden zijn betaalde Roamler-opdrachten over het algemeen snel weg, soms al binnen een paar seconden. In kleinere dorpen die niet in de buurt van een grote stad liggen zijn er weliswaar minder vaak nieuwe opdrachten (want minder winkels), maar deze zijn vaak wel meer geld waard. Als je een Roamler aanbrengt in de buurt van een van de plaatsen op onderstaande kaart is de kans groot dat hij/zij goedbetaalde opdrachten in de buurt kan uitvoeren.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 13.52.48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mystery shoppen, hoe doe je dat?

Bij sommige opdrachten vragen we je om je op te stellen als “mystery shopper”, maar wat is dat nu precies? Een Roamler mystery shopper doet zich voor als een klant en let op de gevraagde aspecten van de opdracht. Soms gaat het om wachttijden, in andere gevallen de beleefdheid van het personeel of hoe netjes de winkel is. Belangrijk is dus dat je je niet vooraf bekend maakt als Roamler.

Hoewel foto’s maken in het openbaar door mobiele telefoons steeds normaler wordt, zorgt het ook voor vragen. Winkeliers en ook tankstations zijn bezig met de veiligheid (bijvoorbeeld met het oog op het voorkomen van overvallen). Medewerkers letten daarom goed op verdachte zaken en iemand die uitvoerig foto’s maakt, valt natuurlijk op.

Roamler vindt, net als winkeliers, de veiligheid erg belangrijk, zowel voor Roamlers als medewerkers van de winkel. Wees je hier bewust van als je opdrachten uitvoert. Als je merkt dat er wat onzekerheid bij een winkelier is, vraag dan even of je een foto mag maken. Bij sommige opdrachten staat wat je kunt melden over de opdracht. Bovendien kun je winkeliers altijd verwijzen contactATroamler.com.

Je bent WEL een mystery shopper:
– Doe je WEL voor als een gewone klant
– Bij vragen mag je achteraf WEL aangeven dat je een mystery shopping opdracht voor Roamler hebt uitgevoerd
– Gebruik WEL je gezond verstand als je een opdracht doet

 

 

Je bent GEEN spion of geheim agent:
– Doe NIET geheimzinnig of stiekem om foto’s te kunnen maken
– Vertel NIET vooraf dat je voor Roamler een opdracht doet
– Breng NIET jezelf of anderen in gevaar voor het maken van een foto

 

De perfecte foto

Hoe maak je de perfecte Roamler foto?
Soms komen we tijdens het reviewen perfecte foto’s tegen. Meestal zijn de foto’s bijna perfect, maar zijn er nog een paar aspecten die verbeterd kunnen worden. Aangezien ik veel fotografeer wil ik graag wat iPhone fototips met je delen. Zodat je straks perfecte Roamler foto’s maakt!

Scherpte
Een goede foto dient scherp te zijn, het is dus belangrijk dat je bij het maken van een foto de iPhone zo stil mogelijk houdt. Bij beweging worden foto’s al snel onscherp, zeker als er minder licht is zie je elke beweging terug in het resultaat. Verder is het zaak om het hoofdobject goed scherp te krijgen. Door in het fotoscherm op het hoofdobject te klikken focust je iPhone hier op. Omdat de foto’s binnen de Roamler app automatisch verkleind worden zodat ze goed verzonden kunnen worden, is de scherpte extra belangrijk.
Foto 1: Zo scherp kan je een foto maken. Foto gemaakt door Roamler Lennard B.

Uitsnede
Ook de juiste uitsnede is belangrijk voor een goede foto. Let er op dat ledematen niet halverwege afgesneden worden en dat het object goed tot zijn recht komt. Zorg ervoor dat andere voorwerpen in de hoeken van de foto niet half op de foto komen. Ook kunnen andere voorwerpen voor afleiding zorgen, zorg voor duidelijke focus op het hoofdobject.

Foto 2: Duidelijke focus op object. Foto gemaakt door Roamler Michel H.

Belichting
Over- en onderbelichting resulteren vaak in slechte foto’s. Wanneer de foto te donker of te licht is, kan je dit compenseren. Wat veel voorkomt is dat de voorgrond te donker is door een lichte achtergrond. In dit geval kan je een voorwerp op de voorgrond lichter krijgen door het aan te klikken. Vooral met tegenlicht is het nodig goed op het hoofdobject te focussen zodat er geen sprake is van onderbelichting.

Foto 3: Onderbelicht doordat niet is scherpgesteld op het hoofdobject.

Foto 4: Goed belicht. Scherpgesteld op het hoofdobject, geen flits gebruikt.

Flitsen
Goed gebruik van flits is een vak apart. De meest voorkomende fouten:
1. Recht ten opzichte van het object flitsen, zodat de flits weerkaatst in de lens. Zorg ervoor dat je je iPhone zo houdt dat hij schuin staat ten opzichte van het object en dat de weerkaatsing van de flits niet in de lens komt.

Foto 5: Flits recht op het object. Zorgt voor een lelijke weerkaatsing van de flits.

Foto 6: Flits schuin ten opzichte van het object. Zorgt dat de weerkaatsing van de flits niet in de lens komt.

2. Van te dichtbij flitsen, zodat er sprake is van overbelichting. Feit blijft dat de mooiste foto’s meestal zonder flits geschoten worden. iPhone foto’s met minder licht worden wel al snel korrelig, zorg er dus desnoods voor dat je de belichting verbeterd door bijvoorbeeld lampen te verplaatsen.

Foto 7: Flits van te dichtbij, resultaat: Foto overbelicht.

Foto 8: Zonder flits, genomen met genoeg licht.

Overzicht/ detail verhouding
Vooral met schap-checks wordt je als Roamler uitgedaagd om de beste middenweg te vinden tussen detail en overzicht. Aan de éne kant wil je genoeg overzicht zodat alle producten en iets van de omgeving in beeld is, aan de andere kant wil je toch voldoende detail, zodat de etiketten goed leesbaar zijn. Let er dus op dat je de gulden middenweg bewandelt tussen detail en overzicht door een juiste afstand te kiezen ten opzichte van het object.

Foto 9: Overzichtsfoto met genoeg detail. Foto gemaakt door: Roamler Joppe M.

Compositie
Vooral bij de meer creatieve foto’s is de compositie erg belangrijk. Ook bij foto’s die brochure-waardig moeten zijn, is het de compositie die de doorslag geeft. Een paar tips: Probeer goed naar de diepte van je foto te kijken. Heb je een object op de voorgrond, iets in het midden en voldoende op de achtergrond? Als de objecten als het ware in elkaar vallen van voorgrond tot achtergrond kom je al snel tot een mooie foto.

Mooie compositie qua licht, diepte en kleuren. Foto gemaakt door: Roamler Roel.

Bij de compositie hou je zoveel mogelijk rekening met factoren die het eindresultaat beïnvloeden: Lichtval, probeer de verschillende licht- en schaduwvlakken te zien, Waar komt de lichtval vandaan? Kan je daar mee spelen? Kleurcompositie, hoe verhouden de kleuren zich ten opzichte van elkaar? Verdeling van vlakken, meer land of juist meer lucht? Wanneer je met de vlakken speelt waarin je je foto kan opdelen kom je al snel tot verrassende effecten.

Heb je ook gelet op mogelijkheden zoals gebruik van de reflectie of schaduw? Soms is de reflectie van het beeld in bijvoorbeeld water, metaal of glas mooier dan wat je oorspronkelijk voor ogen had. Ook is het schaduwspel soms interessanter dan het beeld wat je in eerste instantie wilde vastleggen. Let op de mogelijkheden die je worden aangereikt.

Rechthouden
Last, but not least: Tenzij je een creatief effect voor ogen hebt, neem de moeite om de horizon precies horizontaal of verticaal in beeld te houden.

Succes met fotograferen!

Deze blogpost is geschreven door Laurens (@laurensbon), controller op het Roamler HQ en fervent fotograaf.

Tips & Tricks


In dit blog leggen we je alle handige Tips&Tricks uit die van pas gaan komen tijdens het Roamlen/Roamleren! Per level wordt er uitgelegd waar je aan moet denken om een zo goed mogelijke Roamler te worden.

Tot 500 XP
In level 1 zullen er verschillende opdrachten voor je klaarstaan waarmee je de diversiteit van Roamler leert kennen. Hierbij doe je zo’n 14 opdrachten om in level 2 te komen. In level 1 word je klaargestoomd voor het echte werk. Een tip om snel level 1 door te komen: Lees de omschrijving van de opdrachten goed en beantwoord alle vragen die worden gesteld. Zo voorkom je dat opdrachten worden afgekeurd. Elke opdracht in level 1 ontsluit na goedkeuring weer nieuwe opdrachten. Je opdracht wordt binnen 4 uur beoordeeld, zodat je weer verder kunt met nieuwe opdrachten. Het is spannend dat je in level 1 voor het eerst een supermarkt check gaat doen. Probeer tijdens je eerste echte check de tijd te nemen voor de foto. Een tip is om je iPhone goed stil te houden, en scherp te stellen op datgene wat je op de foto zet. Zo voorkom je wazige foto’s die misschien afgekeurd gaan worden. Kijk ook even of je op de goede locatie bent, dit is erg belangrijk. Het adres wat je onder de beschrijving in de zwarte balk ziet is, tenzij anders vermeld, altijd leidend.

Vanaf 500 XP
Je hebt de Roadmap naar level 2 bewandeld! Je komt in level 2 wanneer je 500 experience points hebt behaald. Nu begint Roamler pas echt! De voordelen van level 2 zijn dat je nu 2 opdrachten tegelijkertijd kan accepteren. Er zal elke dag wel een nieuwe opdracht inkomen, dit zullen meer betaalde opdrachten zijn ten opzichte van level 1. Ook is geen één opdracht meer ‘verplicht’, wat in level 1 wel zo was. Omdat je nu elke dag wel nieuwe opdrachten zult krijgen, is het een goede tip om elke ochtend de app te checken. Nieuwe opdrachten worden er namelijk meestal ’s ochtends ingezet. Zo kan je kijken welke opdrachten bij jou in de buurt zijn, en kan je deze alvast accepteren als je hem bijvoorbeeld van plan bent te doen onderweg naar je werk. Als je namelijk te lang wacht kan een andere Roamler je voor zijn! Denk goed na tijdens het doen van een betaalde opdracht wat de opdrachtgever precies zou willen zien. Houd dus bij het maken van de foto en het beantwoorden van de vragen goed in je achterhoofd; ‘Is dit waardevolle informatie voor de opdrachtgever?’ We proberen dan ook, wanneer mogelijk, altijd het doel van de opdrachtgever en dus van de opdracht, in de beschrijving te zetten. Mocht een situatie afwijken, dan kun je daar op inspelen. Lees de vragen ook goed, soms wordt er namelijk in de open vraag om een toelichting gevraagd of een minimaal aantal woorden. Ook vragen we je soms om een voorbeeld te noemen. 
Vanaf 1750 XP
Wanneer je een level 3 Roamler bent, heb je weer andere privileges. Zo mag je nu 3 opdrachten tegelijk accepteren. Dit is erg handig wanneer je van plan bent een paar locaties achter elkaar te doen, zo voorkom je dat een andere Roamler je misschien voor is. Ook zetten we vaak nieuwe en specifieke opdrachten eerder, of zelfs alleen, uit voor level 3. Bijvoorbeeld betaalde creatieve opdrachten die je vanuit huis kan doen. Een aantal Roamlers die in hoge levels zitten geven aan dat het helpt om samen met vrienden te Roamlen. In level 3 krijg je voor het eerst een invite kado, een tip is dus om die aan iemand te geven die je kent en ook een iPhone heeft. Zo kan je het spannend maken door met elkaar te concurreren. Veel Roamlers die nu actief zijn, zijn namelijk vrienden of familie van elkaar. Let er ook op dat je bij bepaalde opdrachten dat je je als klant moet opstellen, niet stiekem doet. De kwaliteit van je inzending daalt namelijk wanneer je een opdracht gehaast en stiekem doet. Stel je open op en als je wordt aangesproken kan je ze altijd verwijzen naar Roamler. Geef bijvoorbeeld het e-mailadres contact@roamler.com door en dan handelen wij het verder af.

Vanaf 4250 XP
Vanaf level 4 en hoger mag je ook steeds meer opdrachten tegelijk reserveren. Zorg er altijd voor dat je de nieuwste versie van de app hebt gedownload. Als je dit namelijk niet doet, kan het zo zijn dat je niet alle opdrachten ziet. Als je vaak onderweg bent, zet dan je push notificaties aan. Zo krijg je een push bericht wanneer je in de buurt bent van een opdracht. Roamlers die in level 4 & hoger zitten, hebben doorgaans veel doorzettingsvermogen. Zo gaan ze er wel eens een hele dag op uit om zo een hele dag opdrachten te doen. Ook checken ze elke ochtend de app om zo altijd op de hoogte te zijn van nieuwe opdrachten. Om een Roamler te zijn die in een heel hoog level zit, moet je dan ook altijd rekening houden met de 3 T’s: Tijd, Tactiek en timing. Een Roamler met erg veel experience points kwam met dit idee. Ten eerste is er redelijk wat Tijd nodig om veel opdrachten te doen. Daarnaast is Timing ook erg belangrijk. Een goede Roamler kijkt elke ochtend bij het ontbijt wat er binnen een straal van 10 km aan opdrachten zijn. De opdrachten waarbij je de meeste concurrentie verwacht, kan je bijvoorbeeld het beste als eerst doen. Ook kan een goede Roamler een zo functioneel mogelijke route uitstippelen om alle checks af te gaan. Dit heeft alles met Tactiek te maken! Maar bovendien: een goede Roamler heeft ook een goede tactiek hoe hij ermee omgaat wanneer hij/zij wordt aangesproken tijdens het doen van een Roamler opdracht. Elke Roamler lost dit anders op, daarom zijn we erg benieuwd naar jullie tactiek.
Welk antwoord geef jij wanneer je wordt aangesproken op een locatie waarom  je een foto maakt?

@RoamlerOpdracht

Roamlers die ons op Twitter volgen via @RoamlerNL zien ze af en toe wel eens langskomen, tweets over nieuwe opdrachten. Sommige Roamlers geven aan meer informatie over (nieuwe) opdrachten te willen ontvangen, terwijl anderen dit liever niet willen zien. Om een goede balans te vinden hebben we @RoamlerOpdracht in het leven geroepen.

Via deze twitterpagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Nederlandse Roamleropdrachten. Zo geven we hints naar opdrachten die komen gaan, laten we je weten wanneer de beloning voor een opdracht wordt verhoogt en laten we weten in welke steden er nog opdrachten gedaan kunnen worden.

Vanaf nu kun je dus zelf kiezen of je het laatste nieuws over bestaande en nieuwe opdrachten via Twitter wilt ontvangen. Gebruik deze pagina niet voor vragen over de opdrachten, deze kun je beter in de app sturen of naar @RoamlerNL tweeten!

Sharing is caring

Tijdens het reviewen komen we vaak de leukste inzendingen tegen. Ontzettend schattige huisdieren, prachtige landschappen en hele creatieve uitspattingen. Onderling sturen we deze per mail aan elkaar door, of geven we ze het label ‘favoriet’. Maar eigenlijk willen we deze creatieve inzendingen ook jullie niet onthouden! Daarom kun je je inzending heel gemakkelijk delen met andere Roamlers. Dit kan via de ‘share pagina‘, een functie binnen de app en op de website waarmee je met een paar klikken je eigen inzending met de wereld kan delen en andere inzendingen kan bewonderen.

Hoe gaat dat in z’n werk? Nadat je een opdracht hebt afgerond kom je op de ‘share pagina’ in de app terecht. Hier kun je aangeven of je de opdracht wilt delen (op je my.roamler.com pagina) en of je dit wilt delen op Twitter en/of Facebook. Een uitgebreide handleiding voor het delen van opdrachten kun je hier vinden. Toch spijt gekregen van een gedeelde inzending? Als je inlogt op de website kun je bij ‘Gedeelde inzendingen’ het delen ongedaan maken.

Soms is het delen van opdrachten niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat de data bestemd is voor één enkele opdrachtgever, of omdat er mensen herkenbaar in beeld moeten worden gezet. Mocht de deel-mogelijkheid er wel zijn, maar er staan wel mensen herkenbaar op de ingestuurde foto, vraag dan altijd of ze er geen bezwaar tegen hebben dat je de foto op internet zet!

Alle gedeelde inzendingen komen op de ‘share pagina’ van de betreffende opdracht  terecht. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de pagina van een opdracht die we allemaal gedaan hebben: de Ritueeltjes opdracht. Ook op de pagina van Onbekend Mooi Nederland staan prachtige foto’s. De pagina’s zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook hartstikke nuttig: weet je nog niet wat je vanavond op tafel zet? De pagina van de Tijd voor Stamppot opdracht biedt uitkomst (inclusief recepten!), borrelhapjes zijn ook altijd handig, boekentips kun je hier vinden en op de pagina van Filmpje Pakken vind je een overzicht van de best gewaardeerde bioscopen in Nederland. Een overzicht van gedeelde opdrachten kun je vinden op je eigen Roamler-pagina of via Twitter.

Ook via andere kanalen doen we ons best de leukste inzendingen met jullie te delen. Af en toe vatten we de uitkomst van een opdracht samen in een blogpost, waar we ook de leukste inzendingen van de betreffende opdracht met jullie delen. Zo kun je je de opdracht Luduvudu misschien nog wel herinneren. Ook de leukste inzendingen van ‘Vind ik leuk‘, ‘Het beste van 2011‘ en ‘De beste Roamlers staan aan wal…‘ zijn onlangs op ons blog gepost. Daarnaast maken we gebruik van Pinterest, waar we de (volgens ons) leukste inzendingen plaatsen. Volg jij ons al op Pinterest?

Mocht je nou écht een geweldige inzending hebben, dan verdient dat natuurlijk een ereplaatsje. Op het Roamler HQ hebben we een muur behangen met de allerleukste inzendingen. Wie weet hangt jouw inzending er binnenkort ook tussen!

We zijn benieuwd, share jij je opdrachten? Waarom wel/niet?