“Als Roamler vervul je een belangrijke taak voor de opdrachtgever”

Januari 2017 startte Dennie met Roamler en in twee dagen tijd bereikte hij level 2. Sindsdien doet hij zo’n 30 opdrachten per maand. Daarmee verdient hij een leuk extra zakcentje. ‘Het geld ligt werkelijk voor het oprapen’ zo zegt hij een paar keer in het gesprek en hij vertelt verschillende anekdotes over zijn ervaringen met het uitvoeren van de opdrachten.

Wat is voor jou de reden om Roamler opdrachten te doen?

De belangrijkste reden om opdrachten te doen is om een centje bij te verdienen. Verder vind ik Roamler een belangrijk bedrijf voor opdrachtgevers. Opdrachtgevers geven veel geld uit aan reclame en er worden afspraken gemaakt over de presentatie van de promoties. Het is zonde als afspraken niet worden nagekomen. Dat kost de fabrikanten veel geld. Daarom is Roamler zo mooi; Roamler heeft een netwerk om voor de opdrachtgever te checken of men in de praktijk zich ook aan de gemaakte afspraken houdt.

Ik vind eerlijkheid belangrijk en het is wel zo eerlijk om gemaakte afspraken over bijvoorbeeld promoties na te komen. Dat is zoals het hoort. Ik vertel andere Roamlers vaak:

“Wees je bewust dat je een superbelangrijke taak voor een fabrikant vervult; je kunt geld voor de klant besparen en dingen signaleren voor de fabrikant.”

Hoe gaat het uitvoeren van opdrachten bij jou in zijn werk?

Ik heb doorgaans vaste winkels die ik bezoek en het komt wel voor dat mensen zeggen ‘Daar heb je die Roamler weer’. Dat is wel een leuke reactie. Ik heb maar 1 keer een negatieve ervaring met een supermarkt gehad over wat ik kwam doen.

In misschien 2% van de checks die ik doe, word ik aangesproken. Ik geef dan aan voor welke promotie ik kom en dat de fabrikant graag wil weten hoe dit product er op de winkelvloer bij staat. Daarna kan ik vaak mijn gang gaan. Bij sommige locaties vragen ze me of ik me in het vervolg wil melden en dat doe ik dan bij de servicebalie.

Ik ben een perfectionistisch en gedetailleerd persoon, ik gebruik de extra vraag altijd om relevante informatie toe te voegen. Ik heb soms wel discussies met het Roamler team over mijn inzendingen, zeker als ik iets niet duidelijk vond omschreven in de opdracht. Mijn vragen worden altijd goed afgehandeld. Ik voel me verbonden met Roamler als bedrijf, vooral omdat er leuke mensen werken.

Wat vind je leuke opdrachten?

Nou, ik doe bijvoorbeeld ook opdrachten in België, daar was een opdracht bij bij Belgische frituren. We moesten een foto maken van de menuborden en een snack bestellen. De vergoeding van een frietje zat in de opdracht. Nou hou ik enorm van Belgische frietjes en door deze opdracht kon ik gratis eten bij de frituur.

Pas landde ik na mijn wintersport op Schiphol en ik wilde nog wat eten. Waarom zou ik dit zelf betalen? Ik keek in de Roamler app en ik heb met een opdracht weer € 6,50 verdiend. Ik ga binnenkort naar Londen en nu je geen roaming kosten meer hebt, kan ik daar makkelijk een opdracht doen. Dat vind ik hartstikke leuk.

Vroeger accepteerde ik de Belgische opdrachten vlak voordat ik de grens overging, dan voerde ik de opdracht uit en dan stuurde ik ‘m in via de wifi van een McDonalds. Het verdwijnen van de roaming kosten, maakt het makkelijk om overal opdrachten te kunnen doen.

Wat ik leuk om te doen, zijn de opdrachten waar ik me bekend kan maken. Ik vind het leuk om een praatje te maken met mensen en ik heb een toegevoegde waarde. Ik kan de fabrikant laten zien hoe zijn geplande promoties eruit zien en ik kan zorgen dat alles tip top in orde is.

Dennie is buschauffeur in het OV en student rechten.

Heb je dan nog wel tijd voor opdrachten? Wanneer doe je Roamler opdrachten?

Als buschauffeur werk ik soms gebroken diensten. Zo’n dag begint bijvoorbeeld om kwart voor zeven en duurt tot half 10. Van half 3 tot 7 heb ik nog een dienst, maar daartussen niets. Dat zijn vreselijke diensten. Ik maak lange dagen van 12 uur, maar krijgt maar 6 of 7 uur uitbetaald, want tussendoor ben ik niet aan het werk. In het gebroken gedeelte doe ik dus altijd Roamler opdrachten. Dan pak ik de app en ga ik lekker Roamleren.

Ik was deze zomer een dagje naar het strand en zag toevallig dat er bij tankstations opdrachten stonden. Vervolgens heb ik nog 60 euro verdiend, door niet direct terug naar huis te rijden, maar bij de tankstations langs de route de opdrachten te doen.

Ik zeg altijd ‘het geld ligt werkelijk voor het oprapen’. Er zijn overal opdrachten te doen. Als je wat tijd hebt, kun je met Roamler geld verdienen.

Sinds april 2017 doet Dennie ook Roamler merchandising taken. Hij heeft ruim 50 Roamler merchandising taken succesvol uitgevoerd.

Wat vind je leuk aan de Roamler merchandising taken?

Sowieso maakt de diversiteit van de opdrachten het leuk om deze opdrachten te doen. De vergoeding is ook fijn.

Laatst was ik bij een supermarkt voor Roamler Merchandising. Ik stelde me voor en gaf aan dat ik het schap van Red Bull wilde optimaliseren om hen zo wat werk uit handen te nemen.

Die manager stond wel even te kijken, maar die vond zo’n gratis hulpje wel handig. En ik ging gewoon lekker mijn gang. Dan ben ik echt ten dienste van Roamler en Red Bull. Dat vind ik al een reden om lekker zo’n opdracht te doen. Als je dan klaar bent en het schap is weer mooi gevuld en gespiegeld, ziet alles er weer mooi en netjes uit. Veel van de Roamler Merchandising taken zijn dankbaar werk, dat motiveert wel.

Ik vond het ook leuk om posters te wisselen bij banken. Dan merk je dat Roamler briljant bedacht is; de bankmedewerkers hebben er zelf weinig tijd voor en dat vind ik geweldig. Roamler is een prachtbedrijf om mee samen te werken. We doen gezamenlijk simpele dingen waar we allemaal van we kunnen profiteren; de opdrachtgever, Roamler en de Roamlers zelf. We geven opdrachtgevers de ogen die ze nodig hebben en Roamler en de Roamlers zelf verdienen aan de opdrachten.

Roamler reply: Alex

Zo! De kaarten en het huisje voor Concert at Sea zijn geboekt, met dank aan Roamler! Toch tof om te kunnen zeggen dat ik dit jaar quasi gratis naar dit festival kan. Nu lekker genieten van het zonnetje op het balkon en een poging wagen om aan het verzoek van Sanne H. te voldoen; “een inspirerend stukje schrijven voor op het Roamler blog”. Best lastig bedenk ik me…

Alex collage

Ik zal me eerst maar eens voorstellen. Ik ben Alex, 33 lentes jong, woonachtig in Almelo en Roamler sinds afgelopen december. Ik ben door mijn werk met Roamler in aanraking gekomen.

In een presentatie op mijn werk zat een foto (met het bekende rode Roamler logo) uit een van de opdrachten voor een grote landelijke supermarktketen. Nieuwsgierig aangelegd als ik ben, ben ik op het internet gaan zoeken naar wat Roamler nu eigenlijk is. Geld verdienen met je smartphone… Dat klonk mij wel als muziek in de oren, dus heb ik mij op slinkse wijze aangemeld in de app.

Na de stoomcursus om in level 2 te komen, kon ik dan eindelijk de eerste betaalde opdrachten gaan uitvoeren. Ik moet zeggen dat ik dat de eerste 10 keer eigenlijk best wel spannend vond! Wat als ze mij zouden aanspreken? Toch is dat in de drie maanden dat ik nu opdrachten uitvoer voor Roamler nog nooit gebeurd.

Omdat ik vanwege mijn werk doordeweeks maar beperkt de tijd heb om opdrachten uit te voeren doe ik de meeste opdrachten op zaterdag. De dag bestaat dan uit een kop koffie, met een opengeklapte laptop en iPad (kijkt net even makkelijker op de kaart) om zo het strijdplan voor de dag te gaan bepalen. Vaak volgt hier een route van een paar uurtjes uit, waarmee ik de laatste weken toch een leuk extraatje meepak (behalve dan de week dat ik op de lange latjes stond in Mayrhofen). Een tip is wel om iets van een oplaad mogelijkheid mee te nemen, want na een opdracht of 18 houdt zelfs de iPhone het een keer voor gezien.

Ik kan het iedereen alleen maar aanbevelen om actief met Roamler opdrachten bezig te zijn (alleen niet teveel in de buurt van Almelo als het kan). Mijn eerste doelstelling is behaald, op naar de volgende; een Festool TS 55 REBQ (voor de niet-kenners, dit is een cirkelzaag).

En nu nog 90 dagen wachten om te genieten van het voor mij gratis Concert at Sea!

Alex tekening

 

Roamler Diaries: Wei Ting

Diaries

Hoi, mijn naam is Wei Ting en ik ben Roamler’s nieuwste project manager. Sinds een aantal weken fiets ik fluitend naar Roamler HQ. Samen met de Sanne & Sanne ben ik verantwoordelijk voor de (commerciële) opdrachten die jullie in de app te zien krijgen.

Het is ontzettend leuk om nu de ‘andere’ kant van de app te zien en kennis te maken met de wondere wereld van Roamler. Zeker omdat ik zelf Roamler ben geweest weet ik hoe fijn het is om persoonlijke berichten te krijgen en hoe pijnlijk het soms kan zijn wanneer je inzending wordt afgekeurd. Maar nu ik aan deze kant zit, zie ik ook wel steeds meer hoe belangrijk het is om alles precies te lezen ;).

Na mijn afstuderen leek het me ontzettend leuk om te werken bij een start up zoals Roamler (of in dit geval: een ‘eigenlijk-stiekem-niet-meer-maar-toch-ook-nog-wel-een-beetje’ start up). En ik ben blij dat ik die richting ben ingeslagen. Vanaf dag één ga ik mee in de stroomversnelling en heb in een korte tijd ontzettend veel geleerd en veel verschillende kanten van het bedrijf gezien. Ook ben ik al een aantal keer mee geweest naar opdrachtgevers. Echt bijzonder hoe snel je hier betrokken wordt bij alles.

Tussen de projecten door review ik ook af en toe, dus het kan goed zijn dat je een berichtje van mij voorbij ziet komen. Het is echt geweldig om te zien hoeveel actieve, creatieve en vooral ook alerte Roamlers er in Nederland zijn. Vooral leuk om berichten terug te krijgen van Roamlers, deze houden mij vaak scherp ;).

Alles wat ik nu heb gezien en meegemaakt is natuurlijk nog maar het begin. Ik kijk uit naar alle dagen die gaan volgen! Roamler is aan het groeien en ik ben inmiddels niet meer het ‘jonkie’ in het team. Dus jullie kunnen snel weer een nieuwe Roamler Diaries verwachten!

Roamler Reply: Joris

Hey Roamler, of andere geïnteresseerden, mijn naam is Joris en ik ben Roamler sinds oktober 2012. Ik ben begonnen met Roamler omdat een paar van mijn vrienden in de pauzes op school de hele tijd bespraken wat voor een opdrachten zij al gedaan hadden en welke ze vandaag wilden gaan doen.

Ik was benieuwd wat het inhield, dus ik vroeg een van mijn vrienden die al in level 3 zat, of hij zijn invite aan mij wilde geven. Al snel was ik volledig verslaafd aan het uitvoeren van de opdrachten. Tijdens de pauzes, en soms zelfs in de lessen, was ik constant aan het kijken of er  nieuwe opdrachten waren en of ik ze misschien in de klas  kon uitvoeren.

Welkomsopdracht, ingezonden op 31-10-2012 13:09:33

Later, toen ik in level 2 kwam en de ‘beginners’ opdrachten over waren, bleef ik geïnteresseerd maar ik zat niet meer constant op Roamler. Ik begon het maken van opdrachten te gebruiken als afleiding van het schoolwerk. Vooral in weken waar ik veel toetsen of werkstukken moest maken, merkte ik dat het erg ontspannend was om af en toe een opdracht uit te voeren. Natuurlijk is het leuk dat je betaald krijgt voor sommige opdrachten, maar eerlijk gezegd zijn dat meestal niet de leukste opdrachten. Juist de opdrachten waar je creatief mag zijn en redelijk vrij gelaten wordt in wat je instuurt vind ik het leukst.

Al snel begon mijn moeder ook interesse te krijgen voor Roamler en vaak hielp ze mij bij het maken van een opdracht. Rond die tijd kocht mijn moeder een iPhone en uiteraard wilde zij ook een Roamler account. Dit betekende natuurlijk dat ik even stevig moest aanpoten met het maken van de opdrachten, want in level 3 wachtte mij een invite die ik aan mijn moeder kon geven. Tegenwoordig voeren mijn moeder en ik nog steeds opdrachten samen uit, met allebei net een andere twist. Laatst zijn we samen naar de C1000 gegaan, zij deed de Cola check en ik de frisdrank check. Het geeft altijd een gevoel van voldoening om ongeveer 10 minuten lang als een mystery guest op bezoek te zijn in de supermarkt, stiekem de voorraad fotograferen en tellen. Eenmaal buiten gekomen krijg je te horen of de opdracht is goedgekeurd. Soms krijg je wel wat scheve gezichten in jouw richting, maar daar maak ik me niet echt druk om, zeker niet omdat ik lastige mensen altijd door kan verwijzen naar Roamler HQ.

Al met al vind ik Roamler een erg leuke bezigheid en zeker in familie verband is het erg gezellig. Het competitieve aspect van Roamler zorgt er ook voor dat je keer op keer weer terug komt bij de app, je wilt namelijk niet zomaar ingehaald worden door je moeder of je vrienden (die ik overigens wel heb ingehaald). Aangezien mijn broertje twee dagen geleden ook is begonnen met Roamleren, zal de prestatie druk alleen nog maar toenemen!

Werk in uitvoering – de antwoorden

Deze blogpost werd geschreven samen met Roamler Karin.

“Hoera, een nieuwe baan!” Leuk, maar ook altijd spannend om de overstap naar een andere werkgever te maken.

Maar ja, hoe leg je uit wat deze nieuwe specialistische functie inhoudt, of om in Roamler termen te spreken: hoe zou je dit beroep op de foto zetten? Hiermee was het idee voor een nieuwe Roamleropdracht geboren. We hebben de opdracht online gezet en al snel bleek dat jullie het een leuke opdracht vonden, want de inzendingen stroomden binnen. In totaal hebben bijna 400 Roamlers hun beroep creatief op de foto gezet.

Op basis van deze inzendingen hebben we een vervolgopdracht gemaakt waar de Roamlers van de tien leukste, creatiefste of meest originele inzendingen het juiste beroep moesten raden. Jullie vonden dit een leuke vervolgopdracht en ruim 600 Roamlers namen de uitdaging aan en deden een poging om bij de 10 foto’s de beroepen te raden.

Natuurlijk zijn jullie allemaal erg benieuwd naar de antwoorden en we vonden het heel toepasselijk om deze op 1 mei, ‘Dag van de Arbeid’ te geven. Hieronder zien jullie de tien foto’s met de bijbehorende juiste beroepen.

Niemand van jullie had alle vragen goed, al kwamen een aantal Roamlers wel aardig in de richting. De Roamler die de meeste beroepen (ongeveer) goed heeft geraden is Roamler Sabrina B.. Van harte gefeliciteerd.

Bedankt allemaal voor het insturen van jullie beroepen!

Het goede antwoord bij deze foto was “Presentator bij een landelijk te ontvangen christelijk radiostation op de AM”. Antwoorden als DJ bij een christelijke omroep hebben we goedgekeurd, als je alleen DJ opgaf, hebben we dat niet goedgekeurd. Ook niet als je bij je inzending aangaf ‘God is a DJ’. Veel Roamlers dachten dat deze Roamler predikant, pastoor of dominee was en ook gospelzanger kwam vaak voorbij.

Foto twee was de makkelijkste, 89% van de Roamlers hadden dit beroep goed geraden. Kelner was het goede antwoord, maar we hebben serveerster en ober ook goed gerekend. Recensent en kok kwam af en toe ook voorbij, maar dat was niet het beroep dat we zochten.

 

Het beroep dat bij foto 3 hoorde is interieur styliste. Een veel genoemd beroep was binnenhuisarchitect, maar dat kan niet goed gerekend worden, helaas. Styliste hebben we ook fout gerekend, want alles is te stylen (je haar, je kleding) dat het om interieur ging, moest wel bij de inzending staan.

Foto 4 was een lastige, de omschrijving was “Schadeadviseur bij een verzekeringsmaatschappij.” Roamlers die in hun inzending aan hebben gegeven dat het een beroep is rond schade of verzekeringen hebben we goed gekeurd. Monteur, autoverkoper, vertegenwoordiger en Wegenwacht hebben we niet goedgekeurd.

Net als de kelner opdracht (foto 2) wisten ook veel mensen dat bij foto 5 een piloot als beroep werd gezocht. Het exacte antwoord dat we zochten was “Co piloot Boeing 737”, maar piloot hebben we ook goedgekeurd. Inzendingen als steward(es) en purser of als je niet kon kiezen tussen verschillende beroepen in de luchtvaart, hebben we afgekeurd.

Foto 6 was een beetje een instinker, want niet een echt beroep. De Roamler die deze foto maakte is scholier en snapte bij het insturen van de foto ‘als dit niet goed wordt gekeurd als beroep. Ik wou toch graag meedoen’. Veel Roamlers dachten aan een (rugzak)toerist of leraar, maar het merendeel (76%) had het met scholier of student aan het goede eind. Deze vraag hebben we verder niet betrokken bij het uitrekenen wie de meeste vragen goed had, want hoewel scholier/student een dagbesteding is, is het geen beroep.

Hier rechts zie je een foto die hoort bij het beroep “schoonmaakster bij de bioscoop”, alle inzendingen die schoonmaken en bioscoop in het antwoord hadden, zijn goedgekeurd. Omdat veel Roamler schoonmaakster of bioscoop medewerker aangaven, had slechts 34% van de Roamlers deze vraag goed.

Bij foto 8 waren we op zoek naar Patissier. Banketbakker hebben we ook goed gerekend, maar (pizza)bakker of kok niet.

 

 

Vraag 9 was weer een lastige; we waren op zoek naar ‘Industrieel ontwerper’. Ontwerper lukte veel Roamlers wel (en ook uitvinder kwam voorbij), maar industrieel ontwerper was in 2% van de inzendingen goed omschreven. We hebben het beroep wat breed geïnterpreteerd en ook ontwerper goedgekeurd.

De meest genoemde antwoorden bij foto 10 waren regisseur en producent. Regisseur was het goede antwoord.

 

 

Mijn stage bij Roamler – door Walt

Deze week loop ik voor mijn middelbare school stage bij Roamler; super leuk! Zelf ben ik al sinds augustus 2011 een fanatieke Roamler. Ik wist helemaal niet hoe het er allemaal aan toe ging achter de schermen bij Roamler en ik zocht nog een leuke stageplek, dus dat was snel geregeld. Geen idee hebbend wat er ging gebeuren, vertrok ik maandag vroeg om op tijd aan te komen. Toen ik hier aankwam was het meteen gezellig en ik wist zeker dat het een hele leuke week zou worden.

Hierboven zie je iedereen de Nutrilon Check bekijken. 
De sfeer op kantoor is echt super! Tijdens het reviewen wordt er soms wat heen en weer geroepen hoe leuk en hoe grappig sommige inzendingen zijn. Iedereen staat altijd open voor al je vragen en er is altijd wat te doen. Soms denken mensen dat het beoordelen van de inzendingen, het enige is wat er op RoamlerHQ gebeurt, maar ik ben er achter gekomen dat dat maar een klein deel is.
Al vinden medewerkers zelf dat ze geen officiële functie hebben, zijn die er zeker wel; de ene werkt aan de techniek, de andere aan de eindrapporten die naar de klant worden gestuurd en de spreekt met opdrachtgevers. Maar eigenlijk doet iedereen een stukje van alles.
Het enthousiasme, de gezelligheid, de betrokkenheid en de locatie heeft dit een geweldige week gemaakt bij Roamler!
Groet, Walt Eggink

Roamler Reply: Sander en Debbie

Hallo mede Roamlers,

Om te beginnen zullen wij ons even voorstellen. Ja, jullie lezen het goed… wij! Wij zijn Sander en Debbie. Beide Roamlers en smoorverliefd op zowel Roamler als elkaar. Samen hebben we ongeveer 2 jaar geleden een huis gekocht in Doetinchem. Daar worden dan ook de meeste opdrachten uitgevoerd en dit is tevens de regio waarin wij beide actief zijn.

Medio december kregen wij via Roamler de opdracht om een unieke plek te bedenken waar je een Roamler sticker kon plakken. Een plek openbaar, in het zicht voor iedereen en rekening houdende met het feit dat het niet om vandalisme mocht gaan.

Omdat wij, zoals we hierboven al aangaven, samen in een huis wonen en beide Roamler spelen, dachten we aan een sticker met de opdruk: ‘Pas op! Hier wonen Roamlers’ op onze voordeur. Origineel, dachten wij! En dat vond Roamler ook.

Als één van de uitgekozen winnaars werden we tevens gevraagd om een Roamler Reply blog te schrijven. Hartstikke leuk! Bij dezen!

Ongeveer een jaar geleden werd ik, Sander, door mijn collega’s geattendeerd op een leuke iPhone App. “Roamler, dat ken je toch wel!” kreeg ik te horen. In eerste instantie was ik er nog niet zo mee bezig, maar kreeg ik toch steeds meer mee van opdrachten die mijn collega’s deden voor, tijdens en na het werk. “Sander, kijk… ik heb al weer € 2,00 verdiend met een de ‘Bananen check’!”. Hmm, dat klinkt toch wel interessant. “Hoe moet ik dat doen dan?” vroeg ik. Binnen 5 minuten had ik een invite, klaar om met één van de meest verslavende Apps tot nu toe te beginnen.

 

Ondertussen zat ik, Debbie, al drie dagen lang geïrriteerd op de bank. Niet omdat Sander telkens met Roamler bezig was, maar omdat ik het zelf eigenlijk ook wel heel leuk vond. Maar… hoe benader je iemand die helemaal op gaat in het spel? Na diverse keren aangegeven te hebben dat hij OF moest stoppen of heeeeeeel snel een invite moest zien te regelen, was het voor elkaar. Sander zocht eindelijk, voor mij, contact met Roamler en regelde de invite. Nu mocht ik ook!

Nu we beide Roamler spelen, we diverse opdrachten doen en hiermee ook een extra centje verdienen… vonden vrienden het ook wel heel erg interessant. Zij zijn namelijk in verwachting en kunnen natuurlijk ook wel wat extra’s gebruiken. Met opgave van deze reden kregen ook zij beide een invite!

Wat begon als een grappig spelletje is inmiddels Serious Business geworden =). Langzaamaan pakken steeds meer mensen om ons heen Roamler op. Dit maakt het ook leuk en uitdagend omdat het, hoe je het ook wend of keert, een uitdaging blijft als eerste de opdracht uit te voeren. Wij hopen dan ook dat er nog vele opdrachten zullen volgen en we zo nog lang actief mogen zijn.

Om af te sluiten zoals wij dat hier doen: Goedgoan!

Sander & Debbie

Lijkt het jou ook leuk om je ervaring met Roamler te delen door middel van een Roamler Reply blog? Stuur dan een mail naar robin@roamler.com.

Roamler Reply: Gert

Hallo, mijn naam is Gert Godlieb en ik kom uit een klein dorpje genaamd Siddeburen in de provincie Groningen. Via de iPhone-club app kwam ik in een bericht tegen over Roamler en was gelijk nieuwsgierig. Aangezien ik uit een regio kom waar nog geen Roamlers waren, kreeg ik direct een account en kon ik aan de slag gaan. Aangezien ik werk voor
een vastgoed eigenaar in Emmen, als technisch beheerder, maak ik heel wat kilometers door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Dit moet ook vast wel opgevallen zijn door Roamler gezien de afstanden tussen de checks die ik inlever.

Sinds 22 juni dit jaar ben ik actief met Roamler en al gauw vlogen de opdrachten voorbij.
De eerste thuis opdrachten waren al leuk en toen begon het echte werk. De eerste opdrachten in een winkel waren een beetje onwennig en ik had het idee dat ik heel snel aangesproken zou worden door het personeel wat ik aan het doen was. Maar dat viel me erg mee en de eerste keer dat dat gebeurde was in een C1000 tijdens de cadeaukaarten check. De chef vond het vreemd dat ik in mijn bouwvakkers kleding foto’s aan het maken
was. Na mijn uitleg wat ik aan het doen was vond hij het erg leuk en kreeg alle medewerking om de opdracht te voltooien. Mijn minst leuke ervaring als Roamler was in een supermarkt in een klein dorpje. Daar werd ik aangesproken door de manager, die me sommeerde de winkel meteen te verlaten.

Na een maandje Roamleren ging mijn account aardig omhoog met de levels en ook de daarbij behorende euro’s, en al gauw had ik het idee dat dit een leuk spaarpotje ging worden. Na drie maanden zat ik al op €500 en toen de melding kwam dat de nieuwe iPhone werd gelanceerd was de besteding al gemaakt! Intussen is de iPhone aanwezig en gaan de checks vrolijk verder, en aangezien ik van leuke gadgets hou kan ik nu mooi weer
doorsparen voor andere leuke dingen.

Inmiddels wordt het team van Roamler steeds groter en de opdrachten steeds talrijker. Helaas sluipen daarbij ook de foutjes mee naar binnen en heb dan ook een aantal keren gehad dat de opdracht onterecht afgekeurd werd. Helaas kan dit gebeuren
maar het zou dan in de toekomst wel mooi zijn dat dit dan alsnog goedgekeurd kan worden. De thuisopdrachten zijn ook vaak leuk, en ik kan me voorstellen dat het ook op het kantoor van Roamler soms dikke pret is om de antwoorden door te nemen. En ook het bedenken daarvan moet een heleboel voorpret opleveren. Het zou me ook eens leuk lijken om een kijkje te nemen in het HQ van Roamler, gewoon om eens te zien hoe het te werk gaat allemaal.

Bij deze rest mij nog om al mijn collega Roamlers de hartelijke groeten te doen en heel veel check plezier te wensen. En voor de Groningse collega’s zeg ik moi!

Roamler Reply: Hans

Ruim anderhalf jaar geleden kreeg ik een iPhone van mijn werkgever omdat er een speciale meldingen app was ontwikkeld die alleen op de iPhone werkt. Ik had toen meegedaan met een test van deze app en was direct enthousiast. Vergeleken met een gewone gsm ging er een wereld voor mij open. Alle (gratis) apps die ik de moeite waard vond, vonden hun weg naar mijn nieuwe speeltje. Toen liet mijn vriend me een artikel uit de NRC zien over Roamler, met daarbij de opmerking; “dat is net wat voor jou”. Dat was een schot in de roos!

Een leuke app waar je ook nog geld mee kon verdienen is natuurlijk helemaal het einde, dus die moest ik hebben. Gelukkig waren er toen in Rotterdam nog niet veel Roamlers actief zodat het me niet al te veel moeite kostte om een invite te bemachtigen.

Na de bekende introductie opdrachten kwam het echte werk, de betaalde opdrachten!
Dat was wel even wennen want voor sommige opdrachten moet je je grenzen verleggen.
Je moet er maar zin in hebben om stiekem bij een supermarkt foto’s te maken (soms op je knieën) en artikelen te tellen, in het begin was ik soms best zenuwachtig om gesnapt te worden, misschien dachten ze wel dat ik iets wilde stelen!

Ongemerkt was ik verslaafd aan Roamler geworden. ’s Morgens (na mijn mail checken op de iPhone) is het eerste wat ik doe kijken of er nieuwe opdrachten zijn. Het geeft een extra dimensie aan het leven, waar ik ook naartoe ga, er zijn bijna altijd wel ergens opdrachten te doen, dus ook elders wordt de Roamler app geactiveerd, of ik kijk thuis op het overzicht, dan kan er alvast rekening mee houden! Het leuke vind ik ook dat ik me veel meer met allerlei zaken bezig ben gaan houden waar ik eerst totaal niet in geïnteresseerd was, wat kunnen al die verschillende soorten tandpasta mij nou schelen of hoe de indeling van de supermarkt is, waar bepaalde producten liggen en hoe ze zijn uitgestald? Al doende leer je veel over de wondere wereld van de commercie, ook als ik gewoon boodschappen doe kijk ik of er zaken zijn die me opvallen in de desbetreffende supermarkt.

Leuk is ook te zien hoe er gereageerd wordt als je een opdracht aan het doen bent.
Wat ik al heel gewoon vind, daar denken veel andere mensen soms heel anders over, ik bedenk me dan dat ik een voorsprong op hun heb, opdrachten doen met je iPhone voor een bedrijf waar je de naam niet eens van weet, veel mensen snappen er niets van!
Je word ook inventiever, ik lees van tevoren eerst de opdracht door zodat ik ter plaatse weet wat me te doen staat, en niet onbelangrijk, hoe ik zo snel mogelijk de opdracht kan doen. Waar is de uitgang, de servicebalie en loopt er personeel of een beveiliger rond?

Ook buiten kijk ik altijd goed om me heen, je weet maar nooit of je iets ziet wat je voor een opdracht kunt gebruiken, zo heb ik al een aardig archief opgebouwd met foto’s van dingen waar ik anders geen foto van zou maken. En ik fiets moeiteloos van een supermarkt in Bergschenhoek naar een supermarkt in Capelle of vice versa en een aantal horecazaken kent voor mij ook geen geheimen meer. Al met al een leuke en gezonde verslaving die nog geld oplevert ook, wat wil een mens nog meer!

Roamler Reply: Suzanne

Een hele tijd geleden zag ik een item op tv bij ‘Editie NL’. Nou word ik sowieso snel
enthousiast over items die de woorden “Iphone” en “App” bevatten. Als er dan ook nog
eens “geld verdienen” in voorkomt, ja dan heb je me. Het bleek over Roamler te gaan.

In eerste instantie was mijn gedachte meteen, dit is té mooi om waar te zijn…de
enthousiaste Roamlers die aan het woord kwamen brachten dit zo mooi: “geld
verdienen met simpele, kleine opdrachten” en “het werkt verslavend” kwam ook voorbij.
Nou ben ik wat dit soort dingen betreft behoorlijk verslavingsgevoelig, de tijd van
inchecken met foursquare staat mij nog vers in het geheugen gegrift…Hoewel ik (en
mijn incheckvrienden) hier wat in doorsloegen, leverde het niet veel meer op dan
grappige situaties, een sterke competitiedrang met mijn vrienden en vooral stress, heel
veel stress! Ik at en dronk met de gedachte “inchecken, inchecken”. En waarvoor? Status
bij mijn incheckvrienden?

Nee Roamler was anders, hier bleek geld mee te verdienen. Direct ging ik op de website
naarstig opzoek naar de kleine lettertjes en de welbekende adder onder het gras. Die
vond ik niet en dit verbaasde mij enorm. Aanmelden dus! Dit bleek alles behalve een
simpele opgave want in mijn “roamlergebied” Breda moest je een heuse invite hebben
om mee te kunnen doen. “Aah daar is het addertje” dacht ik meteen. Echter
wakkerde dit mijn interesse ook enorm aan. Want iets dat exclusief was, een soort van
elite club, wie wil daar nu niet bij horen?

De jacht op een invite was begonnen. Dat Roamlers een elite volkje zijn ontdekte ik al
heel snel. Wat ik allemaal wel niet moest doen om zo’n beruchte invite te bemachtigen.
Ik kwam er al snel achter dat er een speciale plek op de website van Roamler
was aangemaakt waar mensen hun invites konden aanbieden met een soort van
tegenprestatie die zij zelf konden verzinnen. Zo heb ik bijvoorbeeld meerdere malen foto’s
van een Roamler bewerkt, in mijn netwerk gezocht naar een eventueel passende baan
voor iemand, gedichten geschreven, huizen geverfd, 40 honden uitgelaten… Oke oke, de
laatste twee zijn niet helemaal op waarheid berust maar geloof me, de gekste dingen
kwamen voorbij. En Roamlers zijn kritisch! Dat laatste is natuurlijk alleen maar goed en
begrijp ik, nu ikzelf al enige tijd Roamler ben, helemaal!

Na veel bloed, zweet en tranen heb ik toch die invite bemachtigd! Als een kind zo blij was ik. Direct aan de slag met foto’s maken van rode dingen, koffiezetapparaten (ik ben
gezegend met een rood koffiezetapparaat), Roamler quizzen etc. Toen de mensen om mij heen zich af begonnen te vragen waarom ik in godsnaam de gehele dag overal foto’s van stond te maken, heb ik mijn leven in het “eliteclubje” met ze gedeeld. Hoog blies ik van de toren dat het niet zomaar iets was en je er ook niet zomaar mee kon beginnen. Je had een invite nodig en die had ik in mijn level 2 nog niet gekregen. Ze moesten dus moeite gaan doen, net als ik. Maar niets bleek minder waar… op dat moment bleek Roamler zijn eerste verjaardag te vieren en mocht zo goed als elke simpele ziel zich vrij en zonder invite aanmelden. Ik werd uitgelachen, wat nou eliteclubje…

Maar dit mocht de pret niet drukken, je merkt dat alleen de echt fanatiekelingen blijven
hangen en dat is inmiddels een fijn clubje mensen om mij heen. Nu ik er over nadenk
zijn dit ook de mensen waar ik destijds mijn incheck verslaving mee heb opgebouwd.

En nu ik er wat langer over nadenk eet en drink ik nu met de gedachte “Roamler, Roamler”. Zelfs reizen wordt beinvloed door Roamler. Als ik ‘s morgens wakker word is het eerste wat ik doe niet meer een kop koffie zetten en een sigaret aansteken maar Roamler checken… *uche uche*, verslaafd….