Provincies raden!

Een aantal weken terug vroegen we jullie in de experience opdracht ‘Oost west, thuis best’ om provincies uit te beelden met karakteristieke voorwerpen voor die bepaalde provincie. We vroegen jullie daarbij om het een beetje mysterieus te houden zodat we, met de input die jullie gaven, een opvolg quiz konden maken. Het was dus bijvoorbeeld de bedoeling om woorden die weg zouden geven om welke provincie het ging te bedekken.

We hebben veel leuke input gekregen, het was dan ook knap lastig om de vijf beste uit te kiezen die óók nog eens vijf verschillende provincies uitbeeldden (bepaalde provincies waren populairder dan andere) en niet al te moeilijk óf makkelijk waren. Uiteindelijk kwam er gelukkig een diverse selectie uit. We presenteren in deze blog de juiste antwoorden van de vervolgopdracht ‘Provincies raden!’ (want we weten dat veel Roamlers inmiddels behoorlijk nieuwsgierig zijn). Komen ze:

Het antwoord op vraag 1 was, uiteraard, Zuid-Holland. Te herkennen aan de Goudse Stroopwafels (Gouda) en het Delfts blauwe blik. Dankjewel voor de input Roamler Britt. Deze vraag bleek door de meeste Roamlers juist beantwoord te worden. Piece of cake (koek) dus!

 

 

 

Het antwoord op vraag 2 moest zijn; Overijssel. Te herkennen aan het Grolsch bierflesje (de huidige Grolsch brouwerij staat in Enschede), en de FC Twente clubcard (het woord ‘FC Twente’ was weggevaagd in de quiz). Veel Roamlers gaven het juiste antwoord, echter kwam het ook regelmatig voor dat ‘Gelderland’ werd genoemd. Waarom? Omdat Grolsch zijn oorsprong (van heel lang geleden) kent in Groenlo, Gelderland. Een logische beredenering van Roamlers, toch was het niet de provincie waar we op doelden; er lag namelijk nog een tweede item bij – de voetbal club card! Dankjewel voor je input Roamler Daniel.

 

 

 

 

Het antwoord op vraag 3 bleek de aller-lastigste! Maar weinig Roamlers hadden het bij het juiste eind. Het was dan ook een moeilijke, maar hé, een quiz moet ook een moeilijke vraag hebben toch? Het juiste antwoord moest zijn; Brabant. Waarom? De 64 staat voor de 64 gemeentes die Brabant telt, het leer en de stoffen staan voor de leer- en textielindustrie, het peertje (blauwe lichtbolletje) staat voor Philips en de lichtstad Eindhoven (én in Brabant brandt nog licht volgens Guus Meeuwis), en de kleine kabouter op de achtergrond staat voor de Efteling. Lastige he?! Wel goed gevonden door Roamler Rianne!

 

 

 

 

En dan nog een (vrij) makkelijke, het antwoord op vraag 4 moest namelijk Noord-Holland zijn. Te herkennen aan het Joden Koeken blik (komt oorspronkelijk uit Alkmaar) en het Amsterdamse wapen op de achtergrond. Zie je de woorden ‘heldhaftig’ en ‘barmhartig’ aan de linker- en rechterkant een beetje tevoorschijn komen? Dankjewel voor je input Roamler Gisela, de Roamlers wisten wel raad met jouw inzending!

 

 

 

 

En dan, de makkelijkste. Het antwoord op vraag 5 moest natuurlijk Friesland zijn! Te herkennen aan de Friese vlag, een SC Heerenveen voetbalsjaal, en een flesje Friese Whisky (Frysk Hynder genaamd). Veel Roamlers konden deze vraag makkelijk beantwoorden, dus, goed gedaan Roamler Doeke!

 

 

De opdracht werd behoorlijk vaak ingevuld! Maar liefst 718 Roamlers hebben een poging gewaagd! Daarvan moesten er helaas 331 worden afgekeurd, maarrrr, dat betekent ook dat 387 Roamlers géén of maar 1 foutje hadden! Netjes hoor.

Tot de volgende quiz allemaal!