Moestuintjes!

Een aantal weken terug vroegen we of jullie meededen aan de moestuintjes actie van de Albert Heijn en zo ja, hoe het verzamelen (en het groeien) ervan jullie afging. We hebben de opdracht destijds in twee delen gesplitst, in ‘Moestuintjes’ en ‘Moestuintjes 2.0’, zodat we twee meetmomenten hadden om te kijken hoe het ging en zo een kleine vergelijking konden maken. In deze blog leggen we de resultaten voor.

Moestuintjes opdracht 1:
Deze eerste opdracht is door maar liefst 462 Roamlers ingevuld en 68% van deze Roamlers deed mee met de actie. Maar 16% van deze groep deed daadwerkelijk méér boodschappen om aan 15 euro te komen om een moestuintje te ontvangen en maar 19% gebruikte de speciale Moestuintjes app voor het verzorgen van de plantjes.

Na de eerste meting hadden Roamlers gemiddeld 8,9 moestuintjes gespaard, met (zeer vaak) het doel door te sparen en de gehele collectie te bemachtigen (de totale collectie bestond uit 20 moestuintjes).

De meest ontvangen moestuintjes waren na het eerste meetmoment: Tijm, Radijs en Spinazie.
De minst ontvangen moestuintjes: Phacelia, Groot Kaarsjeskruid en Cavolo Nero (ook gelijk de meest onbekende).

Ook vroegen we of Roamlers vorig jaar ook meededen aan de actie, en zo ja; welk moestuintje het beste had geoogst. Dit waren overduidelijk de Cherry Tomaatjes en de Courgette (en dat correspondeert ook met dit grappige artikel). Zouden Roamlers ook zulke gigantische Courgettes hebben geoogst?

Moestuintjes opdracht 2:
Deze opdracht werd door 200 Roamlers ingevuld en zij bezaten na het tweede meetmoment gemiddeld 17,6 moestuintjes. Al een stuk meer dan het eerste meetmoment!

De meest ontvangen moestuintjes waren na de tweede ronde: Cherry Tomaat, Rucola en Radijs. Een kleine schifting in de top 3 dus.
De minst ontvangen moestuintjes waren na de tweede ronde (nog steeds): Phacelia, Groot Kaarsjeskruid en Cavolo Nero.

Ten opzichte van de eerste meting, waar 19% van de Roamlers de app gebruikte, gebruikte na de tweede meting nog maar 13% de Moestuintjes app bij de verzorging van de plantjes. Het is dus duidelijk dat Roamlers het verzorgen van de plantjes tussen de twee meetmomenten onder de knie hebben gekregen en dus de app minder nodig hadden.

Hierbij het overzicht van de meest ontvangen moestuintjes:

En dan uiteraard nog een aantal mooie foto’s van Moestuin-projecten van Roamlers (wél van een paar weken geleden, vermoedelijk zijn ze nu al stukken groter):


Foto credits:
Linksboven: Roamler Marieke
Linksonder: Roamler Jurriaan
Midden boven: Roamler Jordi
Midden onder: Roamler Ester
Rechts: Roamler Edith

We zijn erg benieuwd of de moestuintjes bij jullie nog steeds zo goed gaan (of niet). Laat het ons weten in de comments!