Inspirerende leegstand!

De Winkelstraatdokter (Shahida Albitrouw, Jeroen Jonkers en Marco Redeman) wil de Roamlers bedanken voor de mooie collectie leegstaande winkels en kantoren die jullie hebben verzameld.

Een paar weken geleden spraken we met Roamler over mogelijke opdrachten en omdat we met ons bedrijf De Winkelstraatdokter veel te maken hebben met winkelgebieden die het moeilijk hebben, kwamen we op een landelijke inventarisatie van leegstand. Met als indrukwekkend resultaat meer dan 250 foto’s en interessante waarderingen van leegstaande panden! Een ware schat aan informatie.

 

Zo hebben jullie mooi duidelijk gemaakt hoe verschillende verhuurders hun product aanbieden, zoals op de onderstaande foto’s:

Uit de opmerkingen en suggesties die er bij de foto’s zitten, blijkt onder meer dat sommige Roamlers een persoonlijke band hebben met het gebouw op hun foto. Het is mooi om hier en daar de boosheid of het verlies te lezen die de foto begeleidt. Maar vooral de suggesties voor nieuwe bestemmingen zijn leuk om te lezen. Van “skatepoint”, via “hier moet gewoon een dierenwinkel komen”, tot “gezien de technische staat lijkt het me beter om het gewoon te slopen”.

De foto’s maken vaak ook goed duidelijk wat een leegstaand pand doet met de uitstraling van de buren.

Toen we de opdracht bedachten hadden we voor ogen dat we veel beeldmateriaal zouden krijgen voor op onze website, in onze rapportages en bij onze presentaties. Maar nu zien we meer mogelijkheden. Ons idee is nu dat we de foto’s en de opmerkingen allemaal online zetten, als (volgens ons) het eerste, landelijke (beeld) overzicht van leegstand. En eigenlijk moet dat het begin zijn van een platform waar iedereen z’n eigen foto’s aan kan toevoegen. Hiermee gaan we natuurlijk de publiciteit zoeken en gaan we tegen iedereen vertellen dat de basis is gelegd door de Roamlers!

Wat we óók gaan doen is gericht kijken welke foto’s (en vooral jullie opmerkingen erbij) daadwerkelijk aanleiding zijn voor De Winkelstraatdokter om eens op consult te gaan. Wie weet was jouw foto dan het begin van het einde van deze specifieke leegstand. Wij zijn in elk geval heel enthousiast over deze samenwerking. Wordt vervolgd!

De Winkelstraatdokter