Opschoondag

Tegenover mijn huis ligt een verhoogde spoorweg. Door de dubbele ramen heb ik nauwelijks last van de treinen, maar wel kijk ik dagelijks uit over de troep die op het verhoogde grasveldje wordt gegooid. Flesjes, blikjes, planken en ook een matras heeft er gelegen. Het matras is door de gemeente opgeruimd (misschien willen ze niet dat er iemand gaat overnachten), maar verder blijft de meeste rommel gewoon liggen. Geen organisatie of bedrijf voelt zich verantwoordelijk voor de grond, maar ik kijk er wel dagelijks tegenaan.

Zo’n één keer in de twee jaar is mijn irritatiegrens bereikt en ruim ik de zooi op. En de afgelopen maanden is mijn grens weer bereikt. Toen de sneeuw wegsmolt, kwam de zooi tevoorschijn en was ik het zat. Daarom kun je mij vandaag vinden op dit kleine stukje groen om zwerfafval op te ruimen.

Nu bleek dat 10 maart niet alleen de dag was dat ik tijd had om wat rommel op te ruimen, maar dat het ook Nationale-lente-in-je-bol-opschoon-dag was. En dat vonden wij reden voor een mooie Roamler opdracht. Vanaf gisteren hebben Roamlers de mogelijkheid om een schoonmaakactie (georganiseerd of niet) op de foto te zetten. We vroegen Roamlers een foto voor en na de schoonmaak te maken. De eerste resultaten zie je hieronder, met dank aan onder andere Gijs-Peter, Nicol, Joris en Danny die er zo snel bij waren! Deze en andere gedeelde inzendingen kun je vinden op My.Roamler.