Database HogeNood aangevuld

Het team van HogeNood wil de Roamlers bedanken voor de vele ingezonden openbare toiletten die nu terug te vinden zijn in onze applicatie HogeNood. HogeNood is een applicatie die de dichtstbijzijnde toiletten in buurt weergeeft.

Hoge Nood
De gebruiker kan zijn keuze van toilet baseren op de kwaliteit van het toilet, de afstand tot het toilet, de kosten van het toilet maar ook de duurzaamheid. Op dit moment bevat onze database zo’n 3000 toiletlocaties, in totaal zijn dat ongeveer 7000 toiletten!

Er zijn meer applicaties die openbare toiletten in kaart brengen maar HogeNood onderscheidt zich van andere “toilet apps” door de kwaliteit; wij controleren alle toiletten die bij ons in de database komen. Zo kan de gebruiker er altijd van uitgaan dat het toilet in de app, daadwerkelijk een publiek toilet is en daar dus zonder problemen gebruik van kan maken. Bovendien voorkomen wij op deze manier dat ‘creatieve’ plekken als een boom of een struik worden toegevoegd als toilet.

Rare twitter berichten
Het is wel een grappig verhaal hoe Roamler en HogeNood met elkaar in contact gekomen zijn. In maart zagen wij op Twitter allemaal tweets voorbij komen met de tekst “Ik heb zojuist de opdracht Hoge nood voltooid”. Op dit moment waren we bijna klaar voor lancering van onze app en we hadden de naam HogeNood net laten registreren. Vreemd dus dat er al tweets met de term Hoge Nood verschenen.

Wij hebben daarop contact gezocht met Roamler om te vragen wat deze opdracht precies inhield, want wij hadden nog niet eerder gehoord van Roamler. We werden uitgenodigd eens langs te komen bij Roamler om elkaar wat beter te leren kennen en te bespreken of we wellicht iets voor elkaar konden betekenen. We spraken af dat HogeNood zou kijken of de data uit de opdracht kon worden gebruikt.

69 toiletten

 

Alle data van de opdracht “Hoge Nood” hebben we doorlopen (224 inzendingen) en we kwamen er achter dat er nog vele punten waren die niet in onze database stonden. Met een foto als bewijs konden we kwaliteit waar wij voor staan waarborgen richting onze gebruikers. Na deze toilet data verwerkt te hebben, konden we 69 toilet locaties toevoegen. Dat klinkt misschien niet als een groot aantal, maar in de wereld van openbare toiletten is dit een heel mooi aantal. Dank daarvoor! Mochten er meer toiletten bekend zijn kun je deze bij ons bekend maken via de website.

Groeten, Brian