Escher (1.5.0) Release

Het is alweer ruim 2 maanden gelden dat we de laatste (1.4.9.) versie van Roamler hebben uitgebracht. Was de vorige versie gericht op het stabieler maken van de app; deze nieuwe versie heeft heel veel nieuwe functionaliteiten. In deze nieuwe release zitten ruim 30(!) verbeteringen en aanpassingen.

Activity stream
Wat het meeste zal opvallen is dat we een nieuw tab icoon onderaan hebben toegevoegd. Deze knop geeft je toegang tot de Activity stream. In deze stream zie je de goedgekeurde gedeelde inzendingen van je vrienden op Roamler. Je kan de inzendingen bekijken en commentaar geven. Ook kan je aangeven dat je een opdracht leuk vindt door hem te <3’en. We zijn erg benieuwd naar jullie reacties!

Loven
Je kunt dus nu een inzending ‘loven’ in het Activity Stream. Het totaal aantal ‘loves’ wat je krijgt op je inzendingen wordt in je account scherm weergegeven. Dat is het groene hartje in het Account scherm.

Opdrachten
Naast de Activity stream hebben we ook het opdrachten scherm onder handen genomen. Een opdracht met meerdere locaties zie je nu maar 1x terug in je lijst met opdrachten. Door op de opdracht te klikken zie je de onderliggende locaties. Zo blijft de lijst met opdrachten kort en overzichtelijk.

In de opdracht beschrijving kunnen we nu rich text format gebruiken. Hierdoor kunnen we duidelijkere instructies geven (bijvoorbeeld vet gedrukt gebruiken) of naar webpagina’s linken waar meer informatie opgehaald kan worden. Ook zie je bij de opdracht omschrijving welke vrienden van je deze opdracht hebben gedeeld.

Heb je ook wel eens gehad dat je opdracht verlopen is, omdat je te laat was met inzenden? De kans dat dat nog een keer gebeurt is nu veel kleiner geworden; even voordat je opdracht dreigt te verlopen krijg je een push-notifcatie.

Vrienden maken en uitnodigen
Vrienden maken en uitnodigen wordt nu nog makkelijker. Je kan via de app direct een invite versturen. Daarnaast kan je requests van vrienden accepteren en zie je de status van je huidige requests.  Wil je geen vrienden meer zijn met iemand? Dan kan je hem of haar ook ontvrienden.

Crash=Cash
We hebben veel nieuwe features toegevoegd en ook al is onze programmeur een van de beste iPhone ontwikkelaars, we sluiten niet uit dat er een keer een crash kan voorkomen. Daarom geldt nu ook weer: Crash=Cash. Kan jij de app laten crashen en kan je dat reproduceren? Schrijf het hieronder bij dit blog in de comments. Iedere persoon die een unieke crash kan genereren verdient €50,-. Vanzelfsprekend wordt alleen de eerste persoon die de crash meldt beloond. Zie voor de volledige speluitleg de vorige blogpost.

Er is nog meer…
Aan het einde van deze maand zullen we nog een nieuwe feature lanceren; Roamler Direct. Met Roamler Direct kan je zelf opdrachten uitzetten. Hoe precies dat zullen we volgende week uitgebreid uit de doeken doen…

Gemelde crahes
1. Een bekende crash is wanneer je iemand uitnodigt als vriend en vervolgens (in de vriendenlijst) direct door klikt naar zijn profiel. De app crasht dan. Deze crash hoef je niet te noemen.

UPDATE woe 18 juli
Er zijn geen bugs genoemd die crashes veroorzaakten. Met de 1.5.1 hotfix vervalt de crash=cash actie. Alle Roamlers bedankt voor het noemen van bugs, let goed op de tekst in de App Store! :)