Roamlers TV debuut

Gisteren, 30 augustus, maakte Roamler, op een kort stukje in ‘MTV was here’ na, haar Nederlandse tvdebuut. Dit gebeurde in het RTL-programma EditieNL. Het item ging niet alleen over Roamler als bedrijf en de mensen achter Roamler, maar ook over Roamlers zelf. Twee van hen kwamen aan het woord; Chris en Renske. De de verslaggever ging mee op pad om een opdracht uit te voeren. Hij had zelf helaas geen iPhone dus mocht hij de telefoon van één van de Roamlers lenen. Zo kon hij gelijk een level 3 opdracht uitvoeren.

We hadden wel wat extra aandacht verwacht na de uitzending, maar de storm van reacties die gister losbarstte had niemand verwacht. De mailtjes stroomden binnen op support@roamler.com, het prikbord van Facebook werd overladen met berichten, huidige Roamlers werden nog net niet gestalkt en op Twitter was #roamler bijna trending topic. Deze blog, waar naar verwezen werd op de EditieNL site, lag er zelfs heel kort even uit door de drukte. De meeste gestelde vraag was ‘Hoe kom ik aan een invite/Mag ik een invite’. We proberen dit op alle genoemde platforms zoveel mogelijk en zo snel mogelijk te beantwoorden, maar laat ik dat hier nog een keer kort doen.

Hoe kom je aan een invite?

Je kunt op dit moment eigenlijk op twee manieren aan een invite komen. 1; Je hebt het geluk in een gemeente te wonen of te werken waar weinig Roamlers komen of wonen. Als je iets op de foto zet wat typisch is voor die gemeente, kun je een invite winnen. Voor een overzicht van die gemeentes en de uitleg wat je dan precies moet doen, kijk op onze blog (http://blog.roamler.nl/?p=339.) 2; Wanneer je niet in een van de genoemde gemeenten woont, maar toch denkt een geboren Roamler te zijn, kun je proberen aan een invite te komen via een huidige Roamler met een invite. Het maakt niet uit als je niemand kent, want Roamlers doen niet aan vriendjespolitiek. Roamlers verzinnen erg leuke, creatieve wedstrijden en acties en zetten die op de Facebook van Roamler en op Twitter. Het motto van Roamler is dan ‘Quid Pro Quo’, wat betekent ‘Voor wat, hoort wat’. Je komt dus niet zomaar aan een invite, maar als je het echt graag wilt en een beetje je best doet, moet het lukken. Zo is het veel huidige Roamlers ook gelukt.

Ben je een Roamler en wil je een invite weggeven?

Kijk op de website of je een invite hebt. Je kunt hiervoor inloggen op www.roamler.com met je e-mail als gebruikersnaam en het wachtwoord wat je ook gebruikt voor de app. Sommige Roamlers weten niet dat ze invites kunnen vergeven, omdat niet wisten van de actie rond de update (http://blog.roamler.nl/?p=267). Uiteraard is het aan de Roamlers om te verzinnen hoe de invites worden vergeven, maar we kunnen je wel een aantal tips geven. Verzin een leuke, creatieve wedstrijd of actie waarin je duidelijk beschrijft wat je precies wilt en/of verlangt. Vraag bijvoorbeeld om een foto, en het liefst een ‘echte’, dus geen plaatjes van plaatjes. Dit is namelijk waar het bij Roamler uiteindelijk om draait. Er is nog nooit een opdracht geweest waarbij er niet om een foto werd gevraagd.

Probeer de actie verder zo open mogelijk te houden, dat iedereen mee mag doen. We zagen hier en daar wat onduidelijkheden ontstaan dat ook de acties van Roamlers locatiegebonden zijn. Alleen bij de #overalroamlers actie is het belangrijk waar je woont, de andere acties staan open voor iedereen. Tot slot, zet je actie ook op Facebook, want niet iedereen heeft Twitter en zet er een sluitingsdatum bij en maak duidelijk waar ze hun foto precies naar toe moeten sturen.

Waarom is Roamler alleen voor de iPhone en werkt Roamler met invites?
Dan krijgen we nog een aantal vragen naar aanleiding van het item. Hoofdzakelijk waarom Roamler eigenlijk niet open is voor iedereen en waarom Roamler alleen op iPhone beschikbaar is. Dit eerste is omdat we op dit moment nog niet groot genoeg zijn om Roamler in één keer aan heel veel mensen aan te bieden. We willen Roamlers een goede ervaring en kwaliteit bieden met onder andere voldoende opdrachten en persoonlijke antwoorden. Daarom hebben we gekozen voor een geleidelijke groei. Dit is ook de reden dat we op het moment alleen beschikbaar zijn voor de iPhone. We willen de applicatie eerst verbeteren en een goede dienst bieden, voordat we naar andere platformen (Android, Blackberry) gaan. Roamler is op dit moment nog niet voor iedereen, maar houd ons goed in de gaten, we geloven erin dat we met zijn allen hard gaan groeien de komende tijd en wie weet is straks iedereen Roamler!