Photo a Week: de winnaars

In de maand maart hebben jullie 5 weken lang jullie mooiste, meest bijzondere foto in kunnen sturen voor de opdracht “Photo a Week”. In deze fotowedstrijd stond elke week een andere categorie centraal. In de eerste week was dit detail, in de tweede week was dit de categorie culinair, de derde week stond in het teken van herhaling, in de vierde week vroegen we jullie om je mooiste foto in te sturen binnen de categorie sport en in de vijfde en laatste week konden jullie een foto in sturen wat voor jullie geluk omvatte.

Velen van jullie hebben ontzettend mooie foto’s ingestuurd. Voor ons was het een lastige taak om een winnaar uit te kiezen. Anders dan in de opdracht omschreven, delen we op dit blog de drie beste foto’s, voor elke categorie apart. De foto’s die onze selectie wel gehaald hebben maar niet het blog kun je terug vinden op Pinterest. Wil je graag nog eens alle foto’s  per week bekijken? Dan kan dat hier voor week 1 en hier voor week 2, 3, 4 en 5.

De winnaars staan in willekeurige volgorde. Deze inzendingen zijn gekozen gekozen omdat de foto’s binnen het onderwerp paste, daarnaast waren het mooie en originele foto’s gemaakt met een iPhone.

 

Binnen de categorie detail zijn de winnaars Nada, Richard en Shriejan.

Het sneeuwvlokje op de foto is gemaakt door Nada op haar vakantie, een perfect detail. Richard heeft gefocust op de regendruppels op het raam, vervolgens heeft hij de foto bewerkt en het resultaat is prachtig. De snippertjes op de foto van Shriejan zijn het detail van een groter geheel, voor ons een reden om deze foto uit te kiezen als één van de winnaars.

 

De beste in de categorie culinair zijn Malou, Patrick en Anne.

De mooie groente taart is gemaakt en gefotografeerd door Malou. Patrick heeft een foto gekozen die hij al eerder gemaakt had voor een Roamler opdracht maar ook voor deze opdracht was deze foto van vorken passend.  Anne heeft een foto ingestuurd van heerlijke gebakjes, toepasselijk voor een winnaar.

 

Elizabeth, Michel en Jeffrey zijn als winnaars verkozen in de categorie herhaling.

De trappen op de foto van Elizabeth vindt je op de Hoge school van Amsterdam, erg toepasselijk voor deze categorie volgens Elizabeth. Michel vond de herhaling van de lijnen van deze kassen zo mooi dat hij de foto heeft ingestuurd voor de opdracht. Wij waren het met hem eens. Jeffrey heeft er in tegenstelling tot Patrick voor gekozen om speciaal voor de opdracht een foto te maken die voor hem herhaling bevatte. Na even nadenken bedacht hij een compositie met een auto en verschillende spiegels waardoor het autootje herhaald wordt.

 

Voor de categorie sport zijn de winnaars Mark, Kristel en Jeanette gekozen.

Sommige foto’s zijn niet bewerkt, maar Mark heeft er voor gekozen dit wel te doen. Dit geeft de foto extra karakter! Dat geldt ook voor de foto van Kristel, zij had de foto speciaal voor haar broer gemaakt. De laatste foto, gemaakt door Jeanette, is van haar dochters bij een kijkavond voor ouders bij Jazz ballet. De lijnen en belichting vond zij erg mooi op deze foto.

 

In de laatste week hebben Roefke, Kitty en Leeke de mooiste foto ingezonden binnen de categorie geluk.

Op de foto van Roefke zijn haar hond en het zoontje van vrienden van haar te zien. Samen zijn ze onafscheidelijk, net Jut en Jul. Een nieuw leven brengt bij iedereen een gevoel van geluk met zich mee, zo ook bij Kitty. Voor Leeke is uitwaaien op het strand met haar vriend en de hond een vorm van ultiem geluk. En wat een mooie foto!

 

Laat ons weten welke foto er voor jou het meeste uitspringt!

Eind deze middag staat er een opdracht voor de 15 winnaars klaar waarin zij de beloofde extra 100 xp kunnen verdienen! Winnaars, houdt de app dus goed in de gaten.

Heb je niet gewonnen wees niet getreurd, over een half jaar zal de fotowedstrijd weer terug keren en zijn er weer een aantal kansen om je aller mooiste foto in te sturen!