Werk in uitvoering – de antwoorden

Deze blogpost werd geschreven samen met Roamler Karin.

“Hoera, een nieuwe baan!” Leuk, maar ook altijd spannend om de overstap naar een andere werkgever te maken.

Maar ja, hoe leg je uit wat deze nieuwe specialistische functie inhoudt, of om in Roamler termen te spreken: hoe zou je dit beroep op de foto zetten? Hiermee was het idee voor een nieuwe Roamleropdracht geboren. We hebben de opdracht online gezet en al snel bleek dat jullie het een leuke opdracht vonden, want de inzendingen stroomden binnen. In totaal hebben bijna 400 Roamlers hun beroep creatief op de foto gezet.

Op basis van deze inzendingen hebben we een vervolgopdracht gemaakt waar de Roamlers van de tien leukste, creatiefste of meest originele inzendingen het juiste beroep moesten raden. Jullie vonden dit een leuke vervolgopdracht en ruim 600 Roamlers namen de uitdaging aan en deden een poging om bij de 10 foto’s de beroepen te raden.

Natuurlijk zijn jullie allemaal erg benieuwd naar de antwoorden en we vonden het heel toepasselijk om deze op 1 mei, ‘Dag van de Arbeid’ te geven. Hieronder zien jullie de tien foto’s met de bijbehorende juiste beroepen.

Niemand van jullie had alle vragen goed, al kwamen een aantal Roamlers wel aardig in de richting. De Roamler die de meeste beroepen (ongeveer) goed heeft geraden is Roamler Sabrina B.. Van harte gefeliciteerd.

Bedankt allemaal voor het insturen van jullie beroepen!

Het goede antwoord bij deze foto was “Presentator bij een landelijk te ontvangen christelijk radiostation op de AM”. Antwoorden als DJ bij een christelijke omroep hebben we goedgekeurd, als je alleen DJ opgaf, hebben we dat niet goedgekeurd. Ook niet als je bij je inzending aangaf ‘God is a DJ’. Veel Roamlers dachten dat deze Roamler predikant, pastoor of dominee was en ook gospelzanger kwam vaak voorbij.

Foto twee was de makkelijkste, 89% van de Roamlers hadden dit beroep goed geraden. Kelner was het goede antwoord, maar we hebben serveerster en ober ook goed gerekend. Recensent en kok kwam af en toe ook voorbij, maar dat was niet het beroep dat we zochten.

 

Het beroep dat bij foto 3 hoorde is interieur styliste. Een veel genoemd beroep was binnenhuisarchitect, maar dat kan niet goed gerekend worden, helaas. Styliste hebben we ook fout gerekend, want alles is te stylen (je haar, je kleding) dat het om interieur ging, moest wel bij de inzending staan.

Foto 4 was een lastige, de omschrijving was “Schadeadviseur bij een verzekeringsmaatschappij.” Roamlers die in hun inzending aan hebben gegeven dat het een beroep is rond schade of verzekeringen hebben we goed gekeurd. Monteur, autoverkoper, vertegenwoordiger en Wegenwacht hebben we niet goedgekeurd.

Net als de kelner opdracht (foto 2) wisten ook veel mensen dat bij foto 5 een piloot als beroep werd gezocht. Het exacte antwoord dat we zochten was “Co piloot Boeing 737”, maar piloot hebben we ook goedgekeurd. Inzendingen als steward(es) en purser of als je niet kon kiezen tussen verschillende beroepen in de luchtvaart, hebben we afgekeurd.

Foto 6 was een beetje een instinker, want niet een echt beroep. De Roamler die deze foto maakte is scholier en snapte bij het insturen van de foto ‘als dit niet goed wordt gekeurd als beroep. Ik wou toch graag meedoen’. Veel Roamlers dachten aan een (rugzak)toerist of leraar, maar het merendeel (76%) had het met scholier of student aan het goede eind. Deze vraag hebben we verder niet betrokken bij het uitrekenen wie de meeste vragen goed had, want hoewel scholier/student een dagbesteding is, is het geen beroep.

Hier rechts zie je een foto die hoort bij het beroep “schoonmaakster bij de bioscoop”, alle inzendingen die schoonmaken en bioscoop in het antwoord hadden, zijn goedgekeurd. Omdat veel Roamler schoonmaakster of bioscoop medewerker aangaven, had slechts 34% van de Roamlers deze vraag goed.

Bij foto 8 waren we op zoek naar Patissier. Banketbakker hebben we ook goed gerekend, maar (pizza)bakker of kok niet.

 

 

Vraag 9 was weer een lastige; we waren op zoek naar ‘Industrieel ontwerper’. Ontwerper lukte veel Roamlers wel (en ook uitvinder kwam voorbij), maar industrieel ontwerper was in 2% van de inzendingen goed omschreven. We hebben het beroep wat breed geïnterpreteerd en ook ontwerper goedgekeurd.

De meest genoemde antwoorden bij foto 10 waren regisseur en producent. Regisseur was het goede antwoord.