Hello Android ;-)

Twee jaar na de start van Roamler is het zo ver. Vanaf vandaag is Roamler voor Android te downloaden uit de Google Play Store! Al vanaf het begin van Roamler kregen we de vraag of we ook niet een versie voor Android konden maken. We zijn daar bewust niet meteen mee begonnen. We hebben verschillende redenen waarom we nu wel deze versie releasen:

Als startup zijn de resources schaars. Door eerst op een platform te ontwikkelen waarin we veel variabelen onder controle hadden, hebben we eerst een versie kunnen ontwikkelen waarvan wij weten dat ie werkt. We hebben voor de iPhone 33 updates naar de AppStore moeten sturen voordat we bij de versie waren waar we nu zijn. Door focus te hebben op 1 platform besparen we aandacht, tijd en geld.  We wilden liever op 1 platform een heel goed product hebben dan op verschillende platforms een matig product.

Daarnaast breiden we met Roamler uit. In de nabije toekomst ook naar landen waar iPhone niet zo’n groot marktaandeel heeft als in Nederland, UK of Zweden. Om daar onze opdrachtgevers van goede informatie te kunnen voorzien hebben we ook support nodig op andere platforms. Daarover later meer!

De versie die nu in de Play Store staat is af op 1 feature na. De activity stream zit er nog niet in. Deze is nog niet af. We hebben de tijd genomen om de basisfunctionaliteit zo goed mogelijk te maken.  De app werkt alleen op Android 4 en hoger. Android 4 is nu zo’n anderhalf jaar op de markt en verreweg de meeste telefoons met Android die nu verkocht worden hebben deze versie.

Een select gezelschap van Roamlers (vaak ex iPhone gebruikers) hebben de afgelopen weken ons geholpen de huidige versie te testen. Ondertussen worden er al behoorlijk wat opdrachten via Android ingestuurd!

De Android versie werkt hetzelfde als de iPhone app. Bepaalde navigatie kan wat afwijken van de versie die je wellicht al kent. Ook heb je voor de Android versie een invite code nodig. Invite codes werken zowel op iPhone als op Android versies van Roamler. Er zijn verschillende manieren om aan een invite te komen. Check bijvoorbeeld deze link:  http://blog.roamler.nl/?page_id=2508

Ook voor deze versie geldt weer crash is cash. Lees de spelregels hieronder, comments mogen hieronder worden geplaatst. Android is voor ons een nieuw avontuur. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Naast het feit dat je vanaf vandaag de Android versie van de app kunt downloaden,  bestaan we twee jaar! Daarom trakteren we. Dus zit jij in level 2 of hoger kijk dan snel in de app waar je jouw traktatie kunt ophalen. Fijne ‘Roamler’ verjaardag allemaal!

Update: Leuk! AndroidPlanet en AndroidWorld hebben meteen een leuk stuk over Roamler geschreven. Minder leuk: het formulier werkt niet lekker als je geen code hebt. We werken eraan!

Spelregels
Heb je een crash gevonden, probeer dan allereerst de crash te reconstrueren, zodat duidelijk is wanneer de app crasht. Geef duidelijk aan wat je doet voordat de app crasht zodat wij het kunnen nabootsen en de oorzaak kunnen vinden. Beschrijf je crash hieronder EN stuur deze naar barbera@roamler.com. Vermeld daarin ook je type telefoon en gebruikersnaam.

De eerste tien, goed doorgestuurde crashes (geen bugs) zijn 50 euro waard en kun je hieronder in het blog kwijt. Een eerder ingezonden crash kun je niet nogmaals melden. Via dit blog houden we je op de hoogte van de crashes. Deze actie loopt tot vrijdag 21 juni, 16 uur.

Update maandag 26 juni

Het registratie formulier werkt weer. Je krijgt een duidelijk melding als er voldoende Roamlers in je regio zijn.
Tot nu toe zijn er drie duidelijke, reproduceerbare crashes genoemd:

1) Bij de menu’s onder Account (Saldo, Vrienden etc.) crasht de app bij een kwart slag draaien. John meldde deze crash en verdient daarmee 50 euro. Deze crash is deels opgelost.
2) De app crasht wanneer je een opdracht selecteert terwijl je geen locatieservices aan hebt staan. Thijs benoemde deze crash als eerste; deze inmiddels is gefixt.
3) John vond eveneens een crash in de nieuwe versie, wanneer je een vriend (via Facebook, Twitter of Roamler) wilt toevoegen. Aan het fixen van deze crash wordt gewerkt.

De crash=cash actie is afgerond, de Roamlers met een goed omschreven, reproduceerbare crash ontvangen via de app informatie over de actie.