Roamler Diaries: Paul

Diaries

Volgens mijn collega’s werd het toch eens tijd dat ook ik een blog ging schrijven. Mijn naam is Paul en werk vanaf dag 1 bij Roamler.

paul

Begin januari 2011 werd ik door Wiggert en Martijn gevraagd om eens mee te denken over een ‘ideetje’ dat zij hadden. Of zoals Martijn in één van zijn eerste mails aan Wiggert stuurde “Het kan best wel eens iets heel erg moois worden”. Na een eerste brainstormsessie was ook ik meteen enthousiast. Het idee had nog lang niet de vorm die het nu heeft maar de basis stond. En zo werd al snel besloten om van start te gaan met de ontwikkeling, toen nog onder de codenaam iReporter.

Begin januari was er nog helemaal niks behalve een aantal gedreven mensen met een idee. We stelde onzelf het doel om 10 juni live te gaan, ambiteus maar haalbaar dachten we. Dit was het begin van een heftige zes maanden. Ik hield mij bezig met het programmeren van de backend systemen. Zoals het opslaan van de gegevens die jullie verzamelen met de app, een systeem om opdrachten klaar te zetten en te beoordelen. Maar ook een systeem voor onze klanten om de verzamelde gegevens op een eenvoudige manier in te zien. Een externe ontwikkelaar werd aangetrokken om de eerste versie van de iPhone applicatie te maken. Na 6 maanden van heel veel koffie, pizza en korte nachten waren we klaar voor de launch.

10 juni 2011 gingen we ‘open’ voor het grote publiek. Voor het zover was startte een illuster gezelschap van journalisten, bloggers, app enthousiastelingen en andere pioniers met een tien daagse test. Dit waren de “First 50”, zij mochten de app in een gesloten beta omgeving gaan uit proberen. Na een gelukkig succesvolle periode van maar 10 dagen waren we klaar voor de launch. We sloten de ouverture af en luidde een nieuw hoofdstuk in met het een geweldig launch feest op het dak van de Heineken Experience, aangemoedigd door onze ‘launching customer’ Heineken.

Zo zag de app er destijds uit:

8.0 dashboard 3.0 opdracht list 8.1 profiel

Nu zijn we ruim 2 jaar verder en hebben een super gave dienst die zowel door onze klanten als door Roamlers erg gewaardeerd wordt (denk ik). De tijd is voorbij gevlogen en inmiddels zijn we ook buiten Nederland actief. Ik ben best trots op wat we met een geweldig team in deze relatief korte periode al hebben bereikt. Zelf ben ik niet zozeer meer bezig met de techniek achter Roamler; daar hebben we nu veel betere programmeurs voor. Momenteel richt ik me op het verbeteren van de rapportages en diensten naar onze klanten toe. Daarnaast doe ik ook nog wat grafisch werk. Maar zo nu en dan bied ik ook nog technische ondersteuning bij storingen of probeer ik antwoorden te zoeken op technische vragen. Oude liefde roest niet! :)