Bug fixes en updates

No tasksDe Roamler app zonder opdrachten. Dat is toch wel één van de vervelendste dingen die een Roamler kan overkomen. Soms ben je net te laat met het accepteren van een opdracht en is een andere Roamler je voor, soms is er een slechte internetverbinding en laden de opdrachten niet goed en soms zit er een bug in de app waardoor je geen opdrachten ziet.

Het laatste was de afgelopen tijd het geval bij sommige Roamlers. Achter de schermen wordt hard gewerkt, samen met de Roamlers die een melding doen over de app, om de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen. De afgelopen tijd kregen we voornamelijk twee soorten meldingen; bij de Android app kregen Roamlers een melding dat de locatie niet gevonden kon worden bij het maken van foto’s en hiernaast konden sommige Roamlers  met de nieuwste versie van de iPhone app (iOS 7) geen opdrachten meer zien.

Android app release
Vandaag is een nieuwe Android versie van de app (1.2.2) beschikbaar. Veel van de problemen bij het maken van de foto’s zijn opgelost; de app crasht niet meer bij het draaien van de camera en het bepalen van de locatie is verbeterd. Daarnaast kun je, net als bij de iPhone app, zien hoeveel tijd je nog hebt om de opdracht uit te voeren na het accepteren van de opdracht.

Voor de Android versie hebben veel Roamlers geholpen met het testen. Een verbetering maakten we eerst beschikbaar in een bèta versie die vervolgens werd getest door enkele Roamlers. Zij gaven ons feedback en Roamler kon verder werken aan een verbeterde versie van de app. We zijn deze bèta testers erg dankbaar; John, Maarten, Marcel, Hanneke, Jasper, Marieke, Piet, Hermannus en Lois… bedankt!!

iPhone app release
Met de nieuwe release van de iPhone app, zagen enkele Roamlers geen opdrachten meer. Het kost behoorlijk wat moeite om te achterhalen wat het probleem was met de app; was het iOS 7, de nieuwe versie van de app, iets met het systeem of een combinatie? We werken nog aan een oplossing voor deze bug en we verwachten binnenkort een nieuwe versie voor iOS te kunnen releasen, waarin dit probleem hopelijk is opgelost. Tot die tijd is er een oplossing die misschien werkt bij jou (als je geen opdrachten meer ziet); zet de notificaties aan in de settings op je iPhone voor de Roamler app. Je zou dan weer opdrachten moeten kunnen zien.

Als Roamler kun je helpen met het verbeteren van de app. Wanneer je problemen hebt of een bug denkt te hebben gevonden, kun je die altijd doorgeven. Zo kunnen we gezamenlijk blijven werken aan het verbeteren van Roamler!

Update 3 oktober: Vandaag is een nieuwe iOS versie van de app beschikbaar met enkele bugfixes. Deze is te vinden in de App Store.