Vind de wildplukplek!

wildplukwijzerDrie maanden geleden werd ik door een vriendin geattendeerd op de wildplukwijzer app. Voor enkele van haar (overigens overheerlijke) koekjes plukte ze bijvoorbeeld bramen via deze app. Ik was meteen enthousiast en zoals het wel vaker gaat als je ergens op wordt geattendeerd; opeens zag ik overal wildplukplekken. Een idee voor een nieuwe opdracht was geboren en al snel was de opdracht beschikbaar in de app.

We vroegen Roamlers om Wildpluk locaties in kaart te brengen en verspreid door Nederland vonden jullie hazelaars, bramenstruiken en notenbomen. Merendeel van de inzendingen waren bramenstruiken en kastanjebomen, maar er werden ook appelbomen, perenbomen, bessenstruiken en pruimen ingestuurd. Enkele van de inzendingen hebben we op de Wildplukwijzer geplaatst.

Wildplukwijzer6 Wildplukwijzer4 Wildplukwijzer9

Een enkele Roamler had de Wildplukwijzer als app al op zijn/haar telefoon staan en 13% heeft de app naar aanleiding van de opdracht meteen gedownload. Meer dan dan de helft van de Roamlers die deze opdracht heeft uitgevoerd gaat de app waarschijnlijk downloaden, dus volgend jaar, waneer er weer ‘geoogst’ kan worden, kun je een kijkje nemen in de app om te zien waar je noten voor je notentaart of verse bramen en bessen voor in je yoghurt ‘uit het wild’ kunt halen.

Wildplukwijzer8 Wildplukwijzer3 Wildplukwijzer1 Widplukwijzer10