Goede (maand)voornemens

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en daarmee ook goede voornemens voor het nieuwe jaar. Afgelopen maanden startten we bij Roamler met een klein experiment. In plaats van een groot jaarvoornemen, gaven we Roamlers de mogelijkheid om elke maand een kleiner voornemen te stellen en zich proberen daar een maand aan te houden. Volgens sommige wetenschappers kun je namelijk een goede (of slechte) gewoonte in 21 dagen creëren. Andere experts zijn het daar (natuurlijk) niet mee eens en geven aan dat het halen van voornemers vooral afhangt van een goede planning en niet te veel tegelijkertijd willen veranderen.

Wat nu waar is, weten we niet, maar maandvoornemens vonden we bij Roamler wel een experiment waard. Vanaf juli konden jullie uit een maandvoornemen kiezen en vervolgens vroegen we of jullie je voornemen konden volhouden. In november stond de laatste opdracht met voornemens klaar.

Minder dan de helft van de Roamlers gaf een maand later aan of ze het voornemen hadden gehaald. Misschien waren Roamlers het voornemen vergeten of wilden ze niet vertellen of ze het voornemen hadden gehaald? :) In de grafiek hieronder kun je zien hoeveel voornemens er elke maand werden ingestuurd en hoeveel Roamlers een maand later aangaven of ze het voornemen hadden gehaald. Opvallend is dat elke maand, met uitzondering van september hetzelfde percentage (21%) Roamlers aangaf het voornemen te hebben gehaald. In september gaf 27% van de Roamlers aan het maandvoornemen te hebben gehaald.

Gehaalde voornemens per maand

De voornemens van de maanden oktober en november hebben we beter bekeken. In de onderstaande grafiek staan het aantal voornemens van oktober en november, waarvan Roamlers hebben doorgegeven of het voornemen is gehaald of niet. 30 Roamlers hebben aangegeven of ze het maanddoel “elke dag met 2 glazen water beginnen” hebben gehaald. 53% van deze Roamlers geeft aan het doel te hebben gehaald. Je spullen op een vaste plek leggen is met 81% het meest gelukte voornemen.

Voornemens oktober en november

Hoewel het systeem om na te gaan of voornemens zijn gehaald niet waterdicht is (we hebben geen bewijs dat Roamlers echt elke dag 2 glazen water dronken), vonden we het een grappige opdracht om mee te experimenteren. Zou je graag zien dat deze opdracht terugkomt volgend jaar, heb je ideeën voor het verbeteren van deze opdracht, of heb je een heel ander idee voor een opdracht? Laat het weten.

Voor nu wensen we je een fantastische jaarwisseling en nog beter 2014!