Het Glazen Huis en meer…

December; dé maand van goede doelen en acties. Waarvan de grootste; Serious Request!

Dit jaar focuste 3FM Serious Request zich op 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven door diarree. Het thema was dan ook ‘Let’s clean this shit up!’. De drie DJ’s Giel, Coen en Paul die van 18 december tot en met vandaag in het Glazen Huis (zonder eten!) in Leeuwarden verbleven, hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen.

Zoals elk jaar waren er weer verschillende Roamler opdrachten te doen rondom het Serious Request thema. Neem bijvoorbeeld de ‘Glazen Huis Actie’ waarin jullie konden aangeven wat je zelf deed voor deze actie. Aan de resultaten hieronder te zien, steunde maar liefst tweederde van jullie de actie, op wat voor manier dan ook. De meeste andere Roamlers, die de actie dit jaar niet steunden, zetten zich wel in voor een ander doel.

SRblog1

Er waren ook Roamlers die het Wilhelminaplein in Leeuwarden bezochten! Hier hebben we mooie foto’s van mogen ontvangen bij de opdracht ‘Glazen Huis’:

Schermafbeelding 2013-12-24 om 14.40.28

Verder gaven jullie in ‘Let’s clean this shit up!’ aan welke actie van welk merk of welke organisatie jullie het meest opviel. We kwamen de meest uiteenlopende dingen tegen bij jullie inzendingen! Van basisscholen tot sportverenigingen, maar ook supermarkten, banken, grote merken als Coca Cola en Friesland Campina en zelfs  acties van café’s en kroegen kwamen aan bod.

Zie hier alle acties die jullie opvielen op een rij! Kun je jouw ingezonden foto onderscheiden? ;)

Schermafbeelding 2013-12-24 om 14.34.15 

Wist je dat … Roamler in 2011 een ‘minute of fame’ momentje kreeg bij het Glazen Huis? Bekijk hier het filmpje!

Kerst is een tijd waarin meer mensen dan anders bezig zijn met goede doelen. Naast bekende doelen, zoals het Wereld Natuurfonds en Unicef zijn er ook een heleboel kleinere stichtingen die prachtige doelen nastreven. Vandaag is de opdracht ‘Voor het goede doel’ gestart. Welk onbekende goede doel vind jij erg bijzonder en zou je in het zonnetje willen zetten?

Ons doel voor 2014; Roamlers weer blij mogen maken met mooie opdrachten :). We wensen jullie een mooie Kerstavond, fijne Kerstdagen en een prachtig 2014!