On the Roam

Loop, fiets of rij je naar Roamler opdrachten? Dat was de vraag die we jullie stelden in de ‘On the Roam’ opdracht, die we niet alleen in Nederland in de app hebben gezet, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en in Chili. De overeenkomsten en verschillen kun je in deze blogpost lezen.

Transport Netherlands

Nederland
Het zal niemand verrassen dat veel Nederlandse Roamlers de fiets gebruiken om Roamler opdrachten uit te voeren. We fietsen vaker dan dat we lopend of met de auto een opdracht gaan doen. We fietsen ook veel vaker in vergelijking met andere landen. 53% van de Nederlandse Roamlers gebruikt wel eens de fiets, tegenover 27% van de Roamlers in Zweden, 13% van de Chileens Roamlers en 21% in Groot-Brittannië. Met de grote fietsdichtheid en de opdrachten dicht bij elkaar, is dit ook eigenlijk geen verrassing.

Groot-Brittannië
Roamlers in het Verenigd Koninkrijk lopen vooral om de Roamler opdrachten uit te voeren. Opvallend genoeg gaven ze ook vaak aan dat ze op de motor zitten, meer dan Roamlers in Nederland, Chili of Zweden. Hoewel Groot-Brittannië bekend staat om zijn rode bussen en goede metrolijn (‘Mind the Gap’), is het niet het vervoersmiddel dat Britse Roamlers veel gebruiken voor het uitvoeren van opdrachten. Waarschijnlijk zijn de opdrachten juist heel dichtbij of juist heel ver weg.

Zweden
De keuze van Zweedse Roamlers voor het lopen, fietsen of rijden naar opdrachten is te vergelijkbaar met die van Groot-Brittannië. Aan de andere kant wordt het openbaar vervoer in Zweden een stuk meer gebruikt in vergelijking met Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Chili
De gegevens van Chili laten een heel ander beeld zien in vergelijking met de andere landen. Zo maken de Chileense Roamlers het meeste gebruik van het openbaar vervoer in vergelijking met Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Bovendien is de taxi erg populair (staat niet in de grafiek), een stuk meer dan in andere landen. De fiets wordt nauwelijks gebruikt om Roamler opdrachten uit te voeren, waarschijnlijk zijn de opdrachten dicht bij huis om te lopen of juist heel ver dat openbaar vervoer of een auto nodig.

Transport

Het was voor het international Roamler team een experiment om zo’n opdracht eens in verschillende landen uit te zetten. We vonden het erg leuk om de resultaten te vergelijken. Als je andere ideeën hebt waar we Roamlers in verschillende landen naar kunnen vragen; we horen het graag!