WK voorspellingen

Het WK voetbal in Brazilië is gestart en de komende weken zijn alle voetbalfans aan de buis gekluisterd om te kijken welk team de cup mee naar huis neemt. Roamlers hebben in een WK opdracht hun voorspellingen voor het toernooi gegeven over de winnaars in de poolfase, het aantal goals, de topscoorder en natuurlijk welk land de cup gaat winnen. De opdracht was in meerdere landen beschikbaar en zo kunnen we  de resultaten vergelijken.

Volgens de Roamlers maakt vooral het eigen land een grote kans om te winnen. Zo zie je in de onderstaande tabel dat 35% van de Belgische Roamlers voorspelt dat Belgie gaat winnen, wat hoog is in vergelijking met de 0% en 1% van de Roamlers in andere landen. Over het algemeen wordt Brazilië getipt als winnaar.

WK voorspellingen

De voorspellingen van de groepsfase zijn vergelijkbaar in de verschillende landen, al blijft het vertrouwen in het eigen land hoog. Bekijk bijvoorbeeld eens de voorspellingen van Chili en Nederland voor groep B; een groep waar  veel competitie zal zijn tussen verschillende (Roamler) landen.

In groep D wordt Italië voorspeld als winnaar. Maar slechts 47% van de Italiaanse Roamlers denkt dit, ter vergelijking, 65% van Franse en Duitse Roamlers gelooft dat Italie in deze groep zal winnen. Veel Roamlers verwachten dat Frankijk in groep E gaat winnen en Duitsland in groep G. Voor groep H voorspellen vooral de Belgische Roamlers dat België in deze groep gaat winnen.

De voorspelde hoeveelheid doelpunten varieerde van 3 goals (voorspeld door een Britse Roamler) tot 3562 doelpunten door een Italiaanse Roamler. De voorspellingen over de topscoorder van het toernooi verschilde per land, zo kozen veel Roamlers voor spitsen uit het eigen nationale elftal. Over het algemeen komen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hoog uit in de voorspellingen voor de topscoorders.

Mocht je meer statistieken willen hebben over deze opdracht; ze zijn beschikbaar in dit Google Docs bestand. Hieronder kun je enkele creatieve inzendingen vinden.

NLcollage