Nieuwe telefoonfunctie

Sommige telefoons hebben opmerkelijke functies. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van de vingerafdrukcontrole bij de iPhone 5s. Of de nieuwe Sony Xperia waarmee je onder water foto’s kunt maken. Dat zal leuke Roamler foto’s opleveren!

Voor deze opdracht waren we benieuwd wat jij het allerliefste terug zou willen zien als functie van een nieuwe telefoon. Niets was te gek. Wat zou volgens jou een geweldige functie zijn die nog niet bestaat? We hebben de vijf leukste suggesties op een rijtje gezet. Wie weet zien we deze functies in de toekomst terug!

irisherkenningEen variant op de vingerafdrukherkenning: unlocken met behulp van irisherkenning! Hier komt geen vinger aan te pas! Je kijkt naar je telefoon en de telefoon ontgrendelt. Leuke toevoeging; met het knipperen van je ogen kan je telefoon bepaalde handelingen uitvoeren.

autoslotBen jij je sleutelbos ook zo vaak kwijt? Dit is verleden tijd met de unlock functie! Wat dacht je van een geïntegreerde sleutel om je auto of huisdeur mee te openen? Zo heb je geen losse sleutel meer nodig, en heb je gelijk meer ruimte in je tas of broekzak!

geurfunctieJe kunt al spraakberichten naar elkaar sturen, maar hoe leuk zou het zijn als je ook geurberichten kunt delen! Neem de geur van je bosje bloemen, gerecht of parfum op, stuur het door, en laat de ontvanger deze geur afspelen en ruiken!

En wat als je telefoon zijn emoties kon tonen? Deze wordt bijvoorbeeld blij als hij op tijd opgeladen wordt, of met respect wordt vastgehouden. Wanneer de telefoon valt, of te lemotie functieang in een broekzak zit, wordt hij boos en verdrietig.

Naast deze ideeën worden de meeste Roamlers blij van een geprojecteerd toetsenbord, waarmee typen een stuk gemakkelijker wordt. Voor deze Roamlers hebben we goed nieuws, we zijn er namelijk achter gekomen dat dit al bestaat! Wellicht een leuk kadootje voor in je schoen of onder de kerstboom;)