And the Oscars go to..

Als je de 87e uitreiking van de Academy Awards (in de volksmond ‘de Oscars’) niet hebt gezien, dan heb je misschien wel ergens gelezen dat de film ‘Birdman’ de Award voor ‘Best Motion Picture of the Year’ heeft gewonnen.

In de opdracht ‘En de Oscar gaat naar…’ vroegen wij Roamlers in 9 landen om de winnaars van dit award-gala te voorspellen. De resultaten zijn bekend! In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende voorspellingen van Roamlers overal ter wereld. De winnaar per categorie wordt weergegeven in het blauw. Het meest gekozen antwoord per Roamler-land wordt in het rood getoond.

unnamed-2

unnamed-3

Dus, wie was er het beste in het voorspellen van de winnaars?

De winnaars zijn… de Mexicaanse Roamlers! Misschien heeft het wel te maken met de nationaliteit van de regisseur van de winnende film; Alejandro González Iñárritu! Hoewel er niemand was die alle winnaars goed voorspelde, is er toch een kleine zege voor de Roamlers in het Verenigd Koninkrijk. Zij waren het best in het voorspellen van ‘Best Performance by an Actor in a Leading Role’. De Zweedse Roamlers deden het het best in de categorie ‘Best Animated Feature Film’.unnamed-4

unnamed-5

unnamed-6

Wanneer we kijken naar wat ‘de meerderheid’ van Roamlers in Nederland antwoordde, hadden wij het helaas niet eenmaal bij het juiste eind. Volgend jaar vast meer succes!