Wie is de Mol? 2015

Na wekenlange spanning was het gisteren eindelijk zo ver: de bekendmaking van de Mol van 2015! Nu we weten wie er dit jaar als Mol verantwoordlijk voor was dat de prijzenpot zo laag was konden we ook de resultaten van de Roamler Wie is de Mol? afvalrace analyseren.

Elke week mochten de Roamlers die nog in het spel zaten aangeven wie zij dachten dat de Mol en de winnaar zouden zijn. Wanneer je de naam van de afvaller had genoemd, moest je helaas de afvalrace verlaten. Net als vorige jaar stuurden 319 Roamlers voor de eerste aflevering begin januari een inzending in. 213  Roamlers overleefden deze eerste ronde, na de tweede ronde was al meer dan de helft van de Roamlers afgevallen. Ook bij aflevering 4 en 5 zijn er veel Roamlers afgevallen. Uiteindelijk werd de finale gespeeld met nog 11 Roamlers in de race. Slechts 2 daarvan hadden Margriet als Mol en Rik als winnaar voorspeld.

Mol

Van Roamlers Linda en Marieke, die beide tot het einde in de race bleven, hebben we alle WIDM? inzendingen opnieuw bekeken. In onderstaand tabel vind je de antwoorden die ze per keer in hebben gestuurd. Alhoewel ze qua Mol verdenking een gelijkstand hebben (beide zes keer Margriet genoemd) had Marieke al eerder meer vertrouwen in Rik als winnaar. Hiermee heeft Roamler Marieke (die overigens nooit iemand anders dan Rik of Margriet in haar antwoorden heeft genoemd) de Wie is de Mol? 2015 afvalrace gewonnen!

Schermafbeelding 2015-03-06 om 13.18.25

We feliciteren Marieke (en Rik) met de overwinning. Een presentje komt Marieke’s kant op!