Origami kunstwerken: de juiste antwoorden

Eindelijk is het dan zo ver, jullie hoeven niet langer in spanning te zitten, de juiste antwoorden voor de opdracht “Raad het origami kunstwerk” staan online. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is verder lezen en nogmaals genieten van de leuke inzendingen. Uit alle opmerkingen die we ontvingen naar aanleiding van deze opdracht blijkt wel dat jullie de inzendingen net zo leuk vonden als wij! Een greep uit de opmerkingen: “Echt super leuk om de origami werken van andere Roamlers te zien! Die eenhoorn is echt super leuk!”, “Dit was een hele leuke opdracht. Volgens mij hebben de kunstenaars zich ook goed vermaakt!”en “Ontzettend knap gedaan! De vos vond ik het mooist”. Bij deze willen we dan ook nogmaals alle kunstenaars bedanken voor hun mooie, creatieve en kunstige inzendingen.

Wat is het toch leuk om te zien dat jullie in zulke grote getalen een opdracht hebben uitgevoerd. Maar liefst 1051 Roamlers hebben meegedaan aan de opdracht “Raad het origami kunstwerk” en maar liefst 697 van jullie hebben niet meer dan één fout gemaakt. Voor de 354 van jullie die toch net wat teveel foutjes hebben gemaakt en zich afvragen wat de juiste antwoorden zijn, maar natuurlijk ook voor alle anderen, zullen we in deze blog de juiste antwoorden verklappen. Laten we eerst nog eens een blik werpen op alle mooie vouwsels die onderdeel uitmaakten van de “Raad het origami kunstwerk” opdracht.

Origami

En dan nu, de juiste antwoorden:

Op foto 1 zien we een kikker. Velen van jullie dachten op foto 2, wellicht geïnspireerd door de eerste foto, ook een kikker of een pad te zien. Echter, het ging hier toch echt om een krab. Op foto 3 zien jullie een vos, deze werd ook regelmatig aangezien voor een uil of een poes. Vervolgens staat op foto 4 een eenhoorn, dit vouwsel is ook wel eens aangezien voor een krab en, niet zo gek, voor een paard, maar hij heeft toch echt een hoorn op zijn hoofd staan. Ten slotte staat op foto 5 een walvis, lief is hij hè?

Had jij alle antwoorden goed ingevuld of heb je nog een opmerking over de origami kunstwerken? Deel het met ons!