Museumtour

Heerlijk weer deze week, maar in Nederland zal dat vast niet eeuwig duren. Wel zo handig om dus een alternatief voor de stranddag achter de hand te hebben. Wat dacht je van een museum?

We vroegen Roamlers om op zoek te gaan naar onbekende musea in Nederland. Ook vroegen we welke musea zij zelf het meest interessant vinden. De meeste Roamlers (56%) gaven aan het liefst een beleef-musea te bezoeken, waarin je jezelf even in een andere wereld waant. De mening van de overige Roamlers was gelijk verdeeld over doe-musea (proefjes) en kijk-musea (schilderijen).

Een aantal tips van Roamlers voor onbekende musea:

Musea

1. Efteling museum, Kaatsheuvel (in de Efteling) –  De 60-jarige geschiedenis van de Efteling. In de vorm van beelden (oude onderdelen van attracties), tv-fragmenten, muziek, schilderijen en oude souvenirs.

2. Natuurmuseum Brabant, Tilburg –  Diverse tentoonstellingen die te maken hebben met natuur, landschap, milieu en ecologisch bewustzijn.

3. Cruquius museum, Cruquius – Oud stoomgemaal. Tijdens de rondleiding wordt het gemaal aangezet waarbij je de werking in real life ziet! Ook een stukje geschiedenis over de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder wordt verteld.

4. Klompenmuseum, Eelde-Paterswolde – Een klein museum met een enorme collectie internationale klompen van vroeger tot nu. Er staat maar een heel klein deel van alles wat ze hebben, In wisselende tentoonstellingen.

5. Het Rietvlechtmuseum, Noordwolde – De kunst van het rietvlechten zoals men dat hier in Noordwolde vroeger deed. Noordwolde is van oudsher hét Rotandorp van Nederland. Vanaf begin 1900 was hier een bloeiende Rotan industrie en werden hier de bekende stoelen, manden, wiegen en dergelijke gemaakt.

6. ‘T Oude Huis, Zoetermeer – De geschiedenis van Zoetermeer in de breedste zin van het woord. Dus stadsgebonden, maar ook vondsten vanaf het stenen tijdperk.

Heb jij ook nog een tip voor een leuk niet zo bekend museum? Laat een berichtje achter onder dit blog!