Wie is de Mol? 2016

We keken bij Roamler alweer een tijdje uit naar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol dat begin januari van start ging. Niet alleen omdat we fan zijn van het programma, maar ook omdat we dan weer een nieuwe Wie is de Mol afvalrace konden starten!

Elke week mochten de Roamlers die nog in het spel zaten aangeven wie zij dachten dat de Mol en de winnaar zouden zijn. Wanneer je de naam van de afvaller had genoemd, moest je de afvalrace helaas verlaten. Omdat er in de eerste aflevering nog geen kandidaat het programma hoefde te verlaten besloten we om bij de tweede aflevering alle Roamlers weer toe te laten tot de race. We beginnen de analyse in deze blog dan ook bij aflevering 2.

In totaal stuurden 610 Roamlers hun verdenkingen voor de Mol en winnaar in voordat de eerste kandidaat (Airen) het spel moest verlaten. De hoofdverdachte was op dat moment Marjolein, die door 21% van de Roamlers als Mol werd genoemd. Klaas werd door 13% als Mol aangevinkt. Als winnaar werd Tim (toen al) het meeste geselecteerd (door 20% van de Roamlers).

Van deze 610 Roamlers had 11% Airen genoemd als Mol of winnaar, waardoor zij al direct uit de race lagen. Bij de derde, vierde en vijfde aflevering vielen nog eens 426 Roamlers af. Vanaf de zesde aflevering werd het percentage Roamlers dat afviel steeds lager, terwijl de kans dat je een verkeerde naam noemde juist steeds groter werd. Alleen bij de allerlaatste aflevering, waarin je zowel de mol als de winnaar goed moest hebben vielen er nog veel Roamlers af.

Schermafbeelding 2016-03-07 om 13.53.28

 

Toen dit weekend bekend werd dat Tim het spel dit jaar heeft gewonnen en dat Klaas als Mol heeft geprobeerd het spel juist te saboteren zijn wij aan het rekenen geslagen. Maar liefst 10 Roamlers hadden de juiste antwoorden gegeven in de finale! Van deze Roamlers hebben we alle eerdere inzendingen nog een keer bekijken. En daarna nóg een keer, want we waren wel erg verbaasd over het resultaat. Maar liefst 3 Roamlers hebben namelijk vanaf aflevering 2 bij elke inzending Klaas als Mol en Tim als winnaar genoemd. Petje af voor Roamlers Karin B., Marcel E. en Menno H.! Een kleine prijs voor deze prestatie wordt naar jullie opgestuurd.